JAMES HORNER - BLACK GOLD / CRISTIADA
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: JAMES HORNER - BLACK GOLD / FOR GREATER GLORY (CRISTIADA
I wciąż muszę dokończyć przesłuchanie Spidermana, za pierwszym razem przysnąłem w połowie.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja coś czuję, że ta cała dysputa to rozszerzona kampania promocyjna recenzji "For Greater Glory. Wiecie tak samo jak to było z cierpieniem Marii Peszek w Bangkoku, o którym relacjonowała w Polityce i Wprost w tym samym czasie, kiedy wychodziła jej najnowsza płyta. Zbieg okoliczności? A teraz mamy wielką dyskusję i ciągle mówi o "For Greater Glory" na kilka dni przed ukazaniem się recenzji. Zbieg okoliczności? I nie wiem jak Wy, ale ja teraz jestem strasznie ciekaw tej recenzji, jeszcze bardziej niż wcześniej.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Windtalkers i tak był wystarczająco długo jednym Hornerem na stronce z 1 za oryginalnośćPaweł Stroiński pisze:Już postanowiłem, że oryginalność zaniży ocenę ogólną, więc myślcie, co chcecie.

To chyba pierwszy komentarz odnośnie kampanii promocyjnej tej recenzjiWawrzyniec pisze:A ja coś czuję, że ta cała dysputa to rozszerzona kampania promocyjna recenzji "For Greater Glory. Wiecie tak samo jak to było z cierpieniem Marii Peszek w Bangkoku, o którym relacjonowała w Polityce i Wprost w tym samym czasie, kiedy wychodziła jej najnowsza płyta. Zbieg okoliczności? A teraz mamy wielką dyskusję i ciągle mówi o "For Greater Glory" na kilka dni przed ukazaniem się recenzji. Zbieg okoliczności? I nie wiem jak Wy, ale ja teraz jestem strasznie ciekaw tej recenzji, jeszcze bardziej niż wcześniej.![]()
![]()
![]()

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Powiem tak.
Im więcej recenzji się pisze na tym portalu tym bardziej irytuje ta ocena "Oryginalność". To jest punkt, który w wielu przypadkach zaniża maksymalnie ocenę, a w innych jest tylko informacją, że kompozytor zamiast skupiać się na nowych tematach wolał postawić na spójność całości. Tak na dobrą sprawę można postawić Hornerowi w co trzeciej pracy ocenę 2 lub 1 za oryginalność i co z tego? Czy ma ona prawo zaniżać całość do marnych 2,5 bo tak ze średniej wychodzi?
Bezsens!
Sztuczne liczenie, kalkulowanie, spasowywanie, przy czym w ogóle ta ocena nie mówi o klasie kompozycji.
Im więcej recenzji się pisze na tym portalu tym bardziej irytuje ta ocena "Oryginalność". To jest punkt, który w wielu przypadkach zaniża maksymalnie ocenę, a w innych jest tylko informacją, że kompozytor zamiast skupiać się na nowych tematach wolał postawić na spójność całości. Tak na dobrą sprawę można postawić Hornerowi w co trzeciej pracy ocenę 2 lub 1 za oryginalność i co z tego? Czy ma ona prawo zaniżać całość do marnych 2,5 bo tak ze średniej wychodzi?
Bezsens!
Sztuczne liczenie, kalkulowanie, spasowywanie, przy czym w ogóle ta ocena nie mówi o klasie kompozycji.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Z tego co ja pamiętam, to z tą "Oryginalnością" były zawsze największe dysputy i kontrowersje. Gdyż zawsze pozostaje jeszcze pytanie co uznamy za oryginalność? Jak już kiedyś wspomniałem, jak skomponuję score, który nagram na swoich garnkach to może będzie to oryginalne, ale w żadnym stopniu nie do słuchania. To co dajemy 5 za oryginalność, do 1 na płycie i 1 w filmie już się ocena podnosi. Jeżeli traktujemy ocenianie muzyki jako matematykę. Ja oryginalność staram się traktować jako ciekawostkę, ale też staram się ją nie liczyć za bardzo do oceny całego score'u. Tak też nadchodzący score do "Hobbita" też trzeba będzie zaniżyć jego ocenę, gdyż na pewno nie będzie wielce oryginalny. 

Znalazł się jasnowidzWawrzyniec pisze:Tak też nadchodzący score do "Hobbita" też trzeba będzie zaniżyć jego ocenę, gdyż na pewno nie będzie wielce oryginalny.

ględzisz o tym od 2 tyg.. już serio cały kraj wie że obniżysz za oryginalność i nie tylko.. booooringPaweł Stroiński pisze:Już postanowiłem, że oryginalność zaniży ocenę ogólną, więc myślcie, co chcecie.

NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale to akurat nie było złośliwie gemeint. Gdyż właśnie problemem jest co uważamy za oryginalność? Shore ma już sprecyzowane brzmienie Śródziemia, ma też swój własny styl. A więc na pewno ta muzyka nie będzie się wielce różniła od LoTrów i w sumie w takim razie już możemy teraz wyjść z założenia, że nie będzie "oryginalna".Templar pisze:Znalazł się jasnowidzWawrzyniec pisze:Tak też nadchodzący score do "Hobbita" też trzeba będzie zaniżyć jego ocenę, gdyż na pewno nie będzie wielce oryginalny.
Kolejny temat zastępczy Pana Premiera, w TVN24 tylko o tej jedynce za oryginalność gadają od kilku dni.Adam pisze:ględzisz o tym od 2 tyg.. już serio cały kraj wie że obniżysz za oryginalność i nie tylko.. booooring
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Hańba! Hańba! Hańba!"
Czekamy na piątkowe expose Hornera. Ale moim zdaniem powinien on się podać do dymisji.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale Shore miał to brzmienie sprecyzowane już od Drużyny Pierścienia, a mimo to, w dwóch następnych częściach potrafił wnieść coś nowego i świeżego w stosunku do poprzednich. Liczę więc na to, że i do Hobbitów podszedł podobnie. Chodzi o to, by muzyka była twórcza, a nie odtwórcza, ale wpisująca się nadal w ten sam muzyczny świat Śródziemia. Tak samo, jak zrobił to Williams w Mrocznym Widmie chociażby. Ja bym więc poczekał aż do wyjścia muzyki.Wawrzyniec pisze:Ale to akurat nie było złośliwie gemeint. Gdyż właśnie problemem jest co uważamy za oryginalność? Shore ma już sprecyzowane brzmienie Śródziemia, ma też swój własny styl. A więc na pewno ta muzyka nie będzie się wielce różniła od LoTrów i w sumie w takim razie już możemy teraz wyjść z założenia, że nie będzie "oryginalna".Templar pisze:Znalazł się jasnowidzWawrzyniec pisze:Tak też nadchodzący score do "Hobbita" też trzeba będzie zaniżyć jego ocenę, gdyż na pewno nie będzie wielce oryginalny.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
tak, takDanielosVK pisze:Ale Shore miał to brzmienie sprecyzowane już od Drużyny Pierścienia, a mimo to, w dwóch następnych częściach potrafił wnieść coś nowego i świeżego w stosunku do poprzednich. Liczę więc na to, że i do Hobbitów podszedł podobnie. Chodzi o to, by muzyka była twórcza, a nie odtwórcza, ale wpisująca się nadal w ten sam muzyczny świat Śródziemia. Tak samo, jak zrobił to Williams w Mrocznym Widmie chociażby. Ja bym więc poczekał aż do wyjścia muzyki.

http://www.youtube.com/watch?v=77aWdc9CPbQ
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore