DANNY ELFMAN - HITCHCOCK (2012)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: DANNY ELFMAN - HITCHCOCK (2012)
Ja chcę tylko, by Danny odwołał się do swojego ukochanego kompozytora. Wtedy będę szczęśliwy.
Nie, nie jest nim Hans Zimmer.
Pewnie chciałby, ale wątpię. Jakby wcisnął swój ulubiony score czyli The Day the Earth Stood Still to byłyby dopiero jaja.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak film zgarnie mnóstwo nominacji to i podciągnie nominacje za muzykę, tak jak to było z "The Hurt Locker", "The King's Speech" i jeszcze paroma filmami. Ale liczę, że nominują, gdyż po prostu muzyka będzie na to zasługiwała.Kaonashi pisze:W nominacje dla Elfmana mimo wszystko bardzo wątpię.
Sądzę, że mimo wszystko na tym forum są osoby, które mają jakieś tam pojęcie o muzyce filmowej i raczej wiedzą, a także słyszą w pracach Elfmana, że tym ukochanym kompozytorem jest Bernard Herrmann.Paweł Stroiński pisze:Ja chcę tylko, by Danny odwołał się do swojego ukochanego kompozytora. Wtedy będę szczęśliwy.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
No własnie chyba nie trzeba być omnibusem muzyki filmowej, żeby to wiedzieć 

A ja myślałem, że to jednak Zimmer, bo zawsze mi się wydawało, że pisząc Batmana inspirował się Dark Knightem Zimmera, a tu proszę, jednak nie Hans.
Pomyliło Ci się. To Herrmann inspirował się Zimmerem, a więc Hans miał pośrednio wpływ na Batmany Elfmana.
Tyle, że jak Elfman będzie cytować Herrmanna, a na to się zapowiada, nominacji mieć mógł nie będzie.Wawrzyniec pisze:Jak film zgarnie mnóstwo nominacji to i podciągnie nominacje za muzykę, tak jak to było z "The Hurt Locker", "The King's Speech" i jeszcze paroma filmami. Ale liczę, że nominują, gdyż po prostu muzyka będzie na to zasługiwała.Kaonashi pisze:W nominacje dla Elfmana mimo wszystko bardzo wątpię.
Moja piątka na dziś (w tej kolejności): Williams, Shore, Desplat, Marianelli, Danna.
Za DannąAdam pisze:a gdzie Newman?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Akademia jest bardzo elastyczna z regulaminem i już nie raz go naginała. A przez to całe zamieszanie z "Hitchkockie" i "Lincolnem" zapomniałem, że jest jeszcze "The Master". Aktorskie nominacje tam są pewne, a wręcz statuetki i kto wie czy score Greenwooda też się nie załapie.Mystery Man pisze:Tyle, że jak Elfman będzie cytować Herrmanna, a na to się zapowiada, nominacji mieć mógł nie będzie.
Moja piątka na dziś (w tej kolejności): Williams, Shore, Desplat, Marianelli, Danna.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
ciekawi mnie fakt czy Williams nie chciał tego robić z racji wieku i nawet nie próbował się zaangażować, czy go o to nie prosili nawet.
#FUCKVINYL
Przesuneli na 4 grudnia.score Elfmana wychodzi 27.11. już są preordery.
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
Ależ Danny odwołuje się do Berniego właściwe prawie w każdej swojej pracyPaweł Stroiński pisze:Ja chcę tylko, by Danny odwołał się do swojego ukochanego kompozytora. Wtedy będę szczęśliwy.

Elfman o Hitchcocku:Tomek pisze:Ależ Danny odwołuje się do Berniego właściwe prawie w każdej swojej pracyPaweł Stroiński pisze:Ja chcę tylko, by Danny odwołał się do swojego ukochanego kompozytora. Wtedy będę szczęśliwy.
"The main thing I wanted to know from Sacha (reżyser) was that he didn't want to do a Herrmann-esque score, a mock Psycho. The story is a romance between Alfred and Alma Hitchcock. It's a fairly romantic score, and it gets a little darker where Hitchcock is in the world of Ed Gein [the killer who inspired Psycho], talking to him. I found myself occasionally doing Herrmann-esque things but not intentionally. He's so much part of my DNA, there's moments where, yeah, there's a bit of an homage there, but it's just me"
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Miałem to cytować samemu. Dzięki, Myster. 
W ogóle ten wywiad z HR jest *genialny*. Zwłaszcza sam koniec.

W ogóle ten wywiad z HR jest *genialny*. Zwłaszcza sam koniec.