PREDATOR / ISLAND AT THE TOP OF THE WORLD -INTRADA- 03.2012
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: PREDATOR / ISLAND AT THE TOP OF THE WORLD -INTRADA- 03.2
Przy okazji denerwuje tych, co jeszcze kilka tygodni przed ukazaniem się danego tytułu w reedycji, kupili go za 150-200zł 

- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Ja "Godzillę" kupiłem z 3 lata temu właśnie za 199 zł.
Ale nie żałuję. Nikt nie wiedział że to wyjdzie znów, a score jest bombowy, podobnie jak wydanie La-La Land, ładna książeczka, super dźwięk.
I BSX nie jest mi potrzebne
Ale nie żałuję. Nikt nie wiedział że to wyjdzie znów, a score jest bombowy, podobnie jak wydanie La-La Land, ładna książeczka, super dźwięk.
I BSX nie jest mi potrzebne

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Tak, ale..Tomek pisze:Niby tak, "psuje" to przede wszystkim 'rynek' kolekcjonerski, jego elitarność...
..ten "zwykły" słuchacz też ma problem, bo nie wie, która wersja jest w końcu lepsza. Zbieracz może od biedy wziąć wszystkie.Poważny kolekcjoner/purysta soundtrackowy poszuka sobie pierwszego wydania Varese, ten który nie dba aż tak o szczegóły zadowoli się MAF-em Intrady

Chodzi o wydanie LLLCD 1022?Dla mnie to optymalna sytuacja. Tak jak z Godzillą. Kto chciał, kupił sobie już wyd. LLL,
BSX też to wydajekto nie zdążył/nie było go wcześniej np. stać, kupi sobie BSX. I wszyscy są zadowoleni. Najważniejsze, że eliminuje to kosmiczne, spekulanckie ceny.

Lepiej się zainteresować edycjami TOHO:
http://www.soundtrackcollector.com/titl ... nniversary
Które wydanie?Michał Turkowski pisze:Ja "Godzillę" kupiłem z 3 lata temu właśnie za 199 zł.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Michał Turkowski
Te, które reckował Tomek:Bucholc Krok pisze:Które wydanie?Michał Turkowski pisze:Ja "Godzillę" kupiłem z 3 lata temu właśnie za 199 zł.
http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=787
http://www.lalalandrecords.com/Godzilla ... ition.html
- Michał Turkowski
Na coś trzeba kasiorę wydawać 
Skąd miałem wiedzieć że ktoś to wznowi ?

Skąd miałem wiedzieć że ktoś to wznowi ?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo drogo. Ja na razie najwięcej to wydałem w okolicach 140 złotych.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
zboczenicy
przecież to tylko płyty, a za 140 PLN to sobie ładne kapcie można kupić
za 199 to i ze wstążeczką 

Ostatnio zmieniony śr paź 10, 2012 15:25 pm przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
ale za takiego Arnoldka warto tyle było dać 

#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A.. kompletnie o nim zapomniałem. Już się przestraszyłem, że chodzi o Ifukube.

Za 140 to można mieć 7 par kapci.kiedyśgrześ pisze:zboczenicyprzecież to tylko płyty, a za 140 PLN to sobie ładne kapcie można kupić
za 199 to i ze wstążeczką

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Tylko pytanie, co rozumiemy przez zwykłego "słuchacza"? Zwykły laik nie kupi tego i nawet nie ma pojęcia, że coś takiego istnieje. Na półkach sklepowych to nie leży. Wydawcą jest wytwórnia specjalizująca się w muzyce filmowej, dla wąskiego grona odbiorców - kilka - kilkanaście tysięcy na świecie. Nie ma bata, żeby zwykły fan/słuchacz filmówki nie orientował się w temacie a jeżeli nawet nie to odopowiednią informację sobie znajdzie na necie/forach itp., no chyba że jest zupełnym żółtodziobem w tym gatunku. Ale to już sytuacja marginalna.Bucholc Krok pisze:..ten "zwykły" słuchacz też ma problem, bo nie wie, która wersja jest w końcu lepsza. Zbieracz może od biedy wziąć wszystkie.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
To jest IMO bardziej słuchacz okazjonalny, laik własnie, który raczej celuje w piosenki niż w muzykę.Tomek pisze:Tylko pytanie, co rozumiemy przez zwykłego "słuchacza"? Zwykły laik nie kupi tego i nawet nie ma pojęcia, że coś takiego istnieje.

Może (czy nawet musi) się orientować, że różny towar istnieje, bo rozpatrujemy sytuację, kiedy ma własnie wybór, ale nie wie, która wersję wybrać.Na półkach sklepowych to nie leży. Wydawcą jest wytwórnia specjalizująca się w muzyce filmowej, dla wąskiego grona odbiorców - kilka - kilkanaście tysięcy na świecie. Nie ma bata, żeby zwykły fan/słuchacz filmówki nie orientował się w temacie a jeżeli nawet nie to odopowiednią informację sobie znajdzie na necie/forach itp., no chyba że jest zupełnym żółtodziobem w tym gatunku. Ale to już sytuacja marginalna.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Za 140zł to można mieć 28 par najlepszych klapków na świecieBucholc Krok pisze:
Za 140 to można mieć 7 par kapci.Laczków konkretnie.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ghostek pisze:Za 140zł to można mieć 28 par najlepszych klapków na świecie