Czas trwania "Cloud Atlas" zrozumiały i czekam, wielce czekam na ten score i film, jak i na recenzję Babucha.
Cloud Atlas - Tom Tykwer, Johnny Klimek, & Reinhold Heil
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Cloud Atlas - Tom Tykwer, Johnny Klimek, & Reinhold Heil
Sorry Adam, ale Mefisto dobrze Cię wypunktował. Jak ja zwracałem uwagę na długość "Terra Novy" to broniłeś jej jak Solidarni 2010 krzyża na Krakowskim Przedmieściu.
Czas trwania "Cloud Atlas" zrozumiały i czekam, wielce czekam na ten score i film, jak i na recenzję Babucha.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Brzmi to ładnie i różnorodnie, ale wg mnie brakuje tu jakiegoś boskiego tchnienia, czy inspiracji, której w takiej muzyce szukam. Poza tym, momentami wg mnie trąci banałem. Ale koniec albumu zapowiada się ładnie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja tam banału nie czuję, za to słyszę bardzo ładną muzykę. Ale nie ładną, czyli nudną, tylko naprawdę ładną i ciekawą muzykę. Właśnie o coś takiego mi chodziło i widać, że jednak kompozytorzy obrali stworzenie muzyki uniwersalnej dla wszystkich epok. Ciekawie, ciekawie. Czekam na więcej. Czekam na film, na cały soundtrack i recenzję Sami Wiecie Kogo? 
Fajne, ciekawe, różnorodne i rześkie klipy, jest i ładnie i przebojowo, a temat przewodni gra pysznie, jestem jak najbardziej na tak 
Szału jakiegoś nie robi, ale nie jest źle.Mystery Man pisze:Klipy:
http://www.amazon.com/gp/product/B009JC ... lmusrep-20
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Mi się bardzo podoba klip "Sonmi's Discovery". Lubię takie klimaty.
Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Adam pisze:w Kraku Tykwer mówił że muza jeszcze nie jest nagrana, ale że nie przewidują jakiejś wielkiej symfonicznej orkiestry. To oczywiście może się im zmienić, ale sądzę że dostaniemy elektroniczny score.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Po części jest. Ale, rzecz jasna, orkiestrowe klipy brzmią lepiej.
Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, czyli po części mieliśmy rację z Adamem.
Słuchałem dzisiaj jeszcze raz klipów i się mocno napaliłem na ten score. Ach 2012 roku, jesteś cudowny dla miłośników kina i muzyki filmowej.
Słuchałem dzisiaj jeszcze raz klipów i się mocno napaliłem na ten score. Ach 2012 roku, jesteś cudowny dla miłośników kina i muzyki filmowej.
raczej
mi już się tytuły nie mieszczą w top10 
NO CD = NO SALE
Tak z prawdziwego zdarzenia, mam na razie Top 3, reszta to zapełniacze, ale coś czuję, że Cloud Atlas może być u mnie w tym roku wysoko 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jestem jak najbardziej dobrej myśli co do tego score'u. Zastanawiam się tylko jak sobie sam film poradzi. Gdyż wiadomo sukces filmu, może się przełożyć na jakieś nominacje do score'u. Chociaż wtedy znowu pojawia się pytanie czy przeróżne jury nie będą robiły problemu, że jest aż trzech kompozytorów?
Przy czym pamiętam, że podczas FMFu rozmawialiśmy trochę o Pale 3 i parę wysokiej rangą dostojników świata recenzenckiego twierdziło, że sam Tykwer to raczej najmniejszy ma wkład w tę muzykę i głównie chyba Heil się wszystkim zajmuje.
Przy czym pamiętam, że podczas FMFu rozmawialiśmy trochę o Pale 3 i parę wysokiej rangą dostojników świata recenzenckiego twierdziło, że sam Tykwer to raczej najmniejszy ma wkład w tę muzykę i głównie chyba Heil się wszystkim zajmuje.
3? Jak się dobrze przyjrzeć trackliście z amazonu to mamy ich 5.Chociaż wtedy znowu pojawia się pytanie czy przeróżne jury nie będą robiły problemu, że jest aż trzech kompozytorów?
-
Templar
U Zimmera jest czasem i 10