Tron Legacy - Daft Punk

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Tron Legacy - Daft Punk

#406 Post autor: Templar » pt wrz 21, 2012 22:07 pm

Ghostek pisze:Sam serial nawet ciekawy, choć wielkiego szału wokół siebie nie robi.
No właśnie oglądalności dużej nie ma, choć w sumie nie wiem też jak to wygląda w standardach Disney XD, może dla nich to dużo :P Ale recenzje dostaje świetne, na IMDB ma średnią 8/10 8) Ciągle liczę na to, że zrobią trzecią część TRONa i oczywiście znowu Daft Punk wezmą :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#407 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 21, 2012 22:08 pm

Templar pisze:Ciągle liczę na to, że zrobią trzecią część TRONa i oczywiście znowu Daft Punk wezmą :D
I Danielos z Koprem znowu będą marudzić. :P Też na to liczę i trzymam kciuki. :D
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#408 Post autor: DanielosVK » pt wrz 21, 2012 22:10 pm

Wawrzyniec pisze:Nie po prostu hipsterzysz, więc dlatego nie słuchasz. :P
Słaba i nudna już riposta.
Wawrzyniec pisze:Śmieszy mnie jak niektórzy wszyscy negują tylko dlatego, że ma ostinata i coś wspólnego z RCP.
Nie to mi wadzi, a to, że ta muzyka prowadzi donikąd i jest wyprana z jakichkolwiek emocji. Ot, takie niekończące się ostinato. Co do śmieszności - mnie śmieszy ciągłe bronienie w stylu "hipsterzy niemyci, znowu marudzą, bo RCP i nic więcej".
Wawrzyniec pisze:Widać dochodzi do tego, że nawet asłuchalny na płycie score Carlos jest wyżej ceniony.
Ciężko porównać, oba score'y "cenię" mniej więcej podobnie, ale chyba tylko dlatego, że od Legacy nie bolą tak uszy. A pierwszy Tron jest po prostu ciekawszy pod względem pomysłów. A że się słuchać nie da...
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Templar

#409 Post autor: Templar » pt wrz 21, 2012 22:19 pm

Prezencik dla was chłopaki (Danielos i Koper), łapcie:

Obrazek

:P

Templar

#410 Post autor: Templar » pt wrz 21, 2012 22:24 pm

A i jak będziecie łapać to sobie puśćcie jeszcze to:

http://www.youtube.com/watch?v=_6Afc2uzw4g

"I got in." 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#411 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 21, 2012 22:30 pm

DanielosVK pisze:Nie to mi wadzi, a to, że ta muzyka prowadzi donikąd i jest wyprana z jakichkolwiek emocji. Ot, takie niekończące się ostinato. Co do śmieszności - mnie śmieszy ciągłe bronienie w stylu "hipsterzy niemyci, znowu marudzą, bo RCP i nic więcej".
O "nieumyciu" akurat nic nie pisałem i raczej nie byłoby to w moim stylu. Jak już by miał być ostry to prędzej bym coś wspomniał o rowerze i Toyocie Prius. :P Ale cieszę się, że użyłeś słowa "mi" i oto mi głównie chodziło i tym samym mamy do czynienia z Twą subiektywną opinią, z którą się nie zgadzam, ale mogę na jakiś sposób rozumieć i szanować. :)

@Templat Tym gifem narobiłeś mi smaka na "Tron:Legacy". Ale ten film to najlepiej ogląda się w kinie. Fakt, że fabuła nie jest mocną stroną tego filmu. Ale strona wizualna, a dokładniej audiowizualna do mistrzostwo. I naprawdę trzeba mieć mocno spięte poślady, aby tego choć troszkę nie docenić.

Templar

#412 Post autor: Templar » pt wrz 21, 2012 22:33 pm

Jak to powiedział mój znajomy, TRON: Legacy to nie film, to genialne widowisko audiowizualne 8)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#413 Post autor: DanielosVK » pt wrz 21, 2012 22:33 pm

Wawrzyniec pisze:Ale cieszę się, że użyłeś słowa "mi" i oto mi głównie chodziło i tym samym mamy do czynienia z Twą subiektywną opinią, z którą się nie zgadzam, ale mogę na jakiś sposób rozumieć i szanować. :)
To oczywiste przecież, że każdy mówi w swoim imieniu. Jak będę mówił w czyimś innym to dam znać. ;)
Fe.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#414 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 21, 2012 22:39 pm

Templar pisze:Jak to powiedział mój znajomy, TRON: Legacy to nie film, to genialne widowisko audiowizualne 8)
Możesz przekazać swojemu znajomemu, że Wawrzyńcowi, temu Wawrzyńcowi podobają się jego słowa. :P 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#415 Post autor: Adam » pt wrz 21, 2012 22:40 pm

polej mu! tron miażdży konstrukcje mózgu.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#416 Post autor: Wawrzyniec » sob wrz 22, 2012 13:36 pm

Pozytywne opinie chłopaków takiego mi narobiły smaka, że aż sobie dzisiaj przesłuchałem. W tym "C.L.U." i muzykę z napisów końcowych po trzy razy. Genialna muzyka, daje tyle radości i energii. :D

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#417 Post autor: DanielosVK » sob wrz 22, 2012 13:36 pm

Kopie z Incepcji tym razem nie wadzą? ;)
Fe.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#418 Post autor: Wawrzyniec » sob wrz 22, 2012 13:39 pm

Nie są aż tak rażące. :) Zresztą jednak Daft Punk włożyli sporo od siebie. A kiedy ja po raz kolejny słyszę typowe granie na instrumenty dęte i blaszane, plus jeszcze delikatny dźwięk gitary w tle to mam dość. Przy Tronie mamy tylko ostinatowe rajdy, które mi się bardzo podobają. :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#419 Post autor: DanielosVK » sob wrz 22, 2012 13:40 pm

Przecież dęciaki to zdecydowanie BRAWWRMMM. :)
Fe.

Templar

#420 Post autor: Templar » sob wrz 22, 2012 13:44 pm

Fajnie tylko, że DP muzę do TRONa pisał już rok przed premierą, czyli jeszcze Incepcji nie było.

ODPOWIEDZ