Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Wyczekiwane score'y

#2326 Post autor: Kaonashi » ndz wrz 16, 2012 14:11 pm

Obrazek

Nawet nie pomyślałbym, że to Robocop :|
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#2327 Post autor: lis23 » ndz wrz 16, 2012 15:06 pm

Moim zdaniem koncepcja została zachowana a zmiana kostiumu jest na +, gdyż prawdziwy RoboCop wyglądał jak chodzący toster :mrgreen:
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2328 Post autor: Koper » ndz wrz 16, 2012 15:08 pm

A ten wygląda jak futurystyczny motocyklista. Ale podejrzewam, że to nie kostium będzie największym problemem remaku.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#2329 Post autor: lis23 » ndz wrz 16, 2012 15:13 pm

Pamiętajmy, że to jest surowy wygląd, dojdą jeszcze efekty, oświetlenie, itp.
a co do samego filmu to oryginał nie był jakimś arcydziełem, więc dla mnie nie jest on żadną świętością i może teraz będzie lepiej?.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2330 Post autor: Paweł Stroiński » ndz wrz 16, 2012 15:15 pm

Dla mnie też oryginał Robocopa nie jest jakimś wybitnym filmem, nawet samego Verhoevena wolę inne, mówiąc szczerze. Tak samo, poza tematem, w ogóle nie podchodzi mi score Poledourisa.

Templar

#2331 Post autor: Templar » ndz wrz 16, 2012 15:23 pm

Bluźnicie Panowie, bluźnicie :evil: Pierwszy RoboCop to megakult 8) A ten nowy kostium tragedia, jak zobaczyłem fotę to myślałem, że to nowy TRON będzie, a tu zaraz doczytałem, że to niby RoboCop :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2332 Post autor: Koper » ndz wrz 16, 2012 15:49 pm

Pewnie, że bluźnią. RoboCop był cool, a nowy film... cóż, pewnie hollywoodzcy producenci zadbają by był POPRAWNY.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2333 Post autor: Mystery » ndz wrz 16, 2012 16:51 pm

RoboCop był super, zarówno film jak i score. Spośród wszystkich ostatnich rebootów czy remaków na ten nie narzekam, a nawet czekam, świetni scenarzyści, bezpardonowy reżyser, dobra obsada i jak za bardzo producenci nie stłamszą zapędów twórców to jestem dobrej myśli, bo widać, że to uczciwe zabranie się za temat, a nie jakieś fuszerki jak przy Conanie, The Thing czy Total Recall. Co do stroju to za szybko oceniać po jednej fotce zrobionej zza płotu, ale widać, że to uniform przyszłości, a nie krępujący ruchy średniowieczny pancerz. Ciekawe teraz kto zrobi score?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2334 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 16, 2012 16:58 pm

Mystery Man pisze:świetni scenarzyści, bezpardonowy reżyser, dobra obsada i jak za bardzo producenci nie stłamszą zapędów twórców to jestem dobrej myśli

Kod: Zaznacz cały

"Jesteście ciekawi, jak pracuje się Brazylijczykowi Josemu Padilhiemu w Hollywood przy nowym "RoboCopie"? Rąbka tajemnicy uchylił jego przyjaciel, reżyser "Miasta ślepców", Fernando Meirelles. Określił doświadczenia kolegi na planie jako "piekło".

Reżyser twierdzi, że jego kolega po fachu cierpi katusze, pracując nad remakiem przygód RoboCopa. Że dziewięć na dziesięć jego pomysłów jest odrzucanych i że ciągła walka z producentami czyni go coraz bardziej zgorzkniałym. Meirelles wierzy jednak, że mimo tych trudności film i tak będzie świetny."
Na tych fotkach to ja widzę Snake Eyesa z "G.I. Joe". A nie Robocopa. A co do przedmówców to mogę się tylko podczepić Robocop Verhoveena super cool, mocny film z megakultowym tematem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2335 Post autor: Mystery » ndz wrz 16, 2012 17:32 pm

Wawrzyniec pisze:

Kod: Zaznacz cały

"Jesteście ciekawi, jak pracuje się Brazylijczykowi Josemu Padilhiemu w Hollywood przy nowym "RoboCopie"? Rąbka tajemnicy uchylił jego przyjaciel, reżyser "Miasta ślepców", Fernando Meirelles. Określił doświadczenia kolegi na planie jako "piekło".

Reżyser twierdzi, że jego kolega po fachu cierpi katusze, pracując nad remakiem przygód RoboCopa. Że dziewięć na dziesięć jego pomysłów jest odrzucanych i że ciągła walka z producentami czyni go coraz bardziej zgorzkniałym. Meirelles wierzy jednak, że mimo tych trudności film i tak będzie świetny."
Nie należy zapominać, że to plotka, a Padilha twierdzi co innego :wink:
"I have a script I’m happy with and I got the cast I have picked. The director of photography is Lula Carvalho, my editor is Daniel Rezende (City of God, Elite Squad, The Tree of Life). I was even consulted for the selection of the producers"
"It's exciting to think that we're going to be starting production on RoboCop. I have a dream cast and an incredibly creative production team, and we are all supremely dedicated, working together to make a movie that will not only live alongside the first film but also break new ground, be relevant for modern audiences, and stand on its own."

Oczywiście były problemy, ale "We deal with those difficulties with coolness and familiarity". Tu mówi się głównie o odejściu Hugh Laurie, którego na całe szczęście zastąpił Michael Keaton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2336 Post autor: Koper » ndz wrz 16, 2012 17:53 pm

McG przed czwartym Terminatorem też dużo fajnych rzeczy mówił. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2337 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 16, 2012 17:57 pm

E tam fajniejsze rzeczy mówił Bale na planie czwartego Terminatora. :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#2338 Post autor: Templar » ndz wrz 16, 2012 18:09 pm

Trudno, żeby ktoś osobiście przyznał, że tragicznie mu się pracuje przy danym filmie, bo by go producenci na zbity pysk wywalili, także pozostają tylko ploty od znajomych :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2339 Post autor: Mystery » ndz wrz 16, 2012 18:14 pm

Zobaczymy jak to będzie, póki co ekipa jest zacna i dobrze rokuje i na pewno na samym starcie nie jest to produkcja skreślona, jak to często z remakami bywa.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2340 Post autor: Koper » ndz wrz 16, 2012 19:20 pm

Mystery, weź wywal ten baner. Przecież Star Trek się skończył wraz z Kirkiem. :P

ODPOWIEDZ