JOHN WILLIAMS - LINCOLN (2012)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: JOHN WILLIAMS - LINCOLN (2012)
Adam ostatnimi czasy naprawdę polubiłem Ciebie na forum i w wielu kwestiach się zgadzam, więc proszę nie psuj tego wracając do starych nawyków, czyli wiedzenia lepiej co ja znam, a co nie.
Oczywiście, że znam Coplanda. Toż chyba zamiłowanie do muzyki filmowej tego wymaga. A po za tym skoro "Nixona" jestem w tanie słuchać, jak i często wracam do "War of Worlds" (nie-coplandowska ścieżka, ale ciężka jak cholera), to sobie spokojnie z "Lincolnem" poradzę. Zresztą już wcześniej John mówił, że będzie chciał w tej ścieżce oddać muzycznie tamtą epokę.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
ale ja nie pisałem że nie znaszWawrzyniec pisze:więc proszę nie psuj tego wracając do starych nawyków, czyli wiedzenia lepiej co ja znam, a co nie.

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przygodowy, magiczny John jest miodziocudny. Ale jego dramaty, inne projekty to też bardzo dobre granie, a czasami wręcz wybitne, czy wybitnie piękne. Ta informacja co do "Lincolna" w ogóle mnie zraża, a nawet jeszcze bardziej ciekawi. Wreszcie otrzymamy soundtrack do filmu historycznego z odpowiednią oprawą muzyczną.Adam pisze:ale ja nie pisałem że nie znaszstwierdziłem tylko fakt (bo chyba to jest fakt
) że wolałbyś innego Dżona niż tego z dwóch tytułów które sam napisałeś
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Wydaje mi się, że się zawiedziesz, zwłaszcza jeśli chodzi o ten drugi przymiotnik.DanielosVK pisze:Liczę na dobry, pomysłowy score.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Również nie wiem co tam ma być pomysłowego. Oczekuję po prostu solidnego, symfonicznego, obdarzonego dobrymi tematami Williamsa.Kaonashi pisze:Wydaje mi się, że się zawiedziesz, zwłaszcza jeśli chodzi o ten drugi przymiotnik.DanielosVK pisze:Liczę na dobry, pomysłowy score.
w Lincolnie cieszy fakt solistów - Kerber to geniusz i dziesiątki razy pracował już z Dżonem stąd też na pewno będzie dobry flow na fortepianie z racji długiej znajomości. a ostatnio akurat mieli od siebie troche odpoczynku. kompozytorzy rzadko rozpisują partie na obie ręce, gdy budżet i terminy pozwalają im zaprzęgnąć uznanego pianiste - wtedy zostawiają to dla inwencji solisty. a Kerber takim jest a i umi grać na innych instrumentach.
w Lincolnie nie cieszy natomiast traklista - takich krótkich traczków u Dżona prawie nie było
w Lincolnie nie cieszy natomiast traklista - takich krótkich traczków u Dżona prawie nie było

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Możliwe, że w filmie nie będzie aż tak dużo muzyki. Wiesz to pewnie będzie biografia bardziej "pokojowa", czyli wiesz dziejąca się w miejscach zamkniętych.Adam pisze:w Lincolnie nie cieszy natomiast traklista - takich krótkich traczków u Dżona prawie nie było
Ja tam jestem dobrej myśli.

pierwszy trailer już 13.09.
Liczy się tylko Williams. Reszta jest milczeniem.
Liczy się tylko Williams. Reszta jest milczeniem.
#FUCKVINYL
- bartex9
- Spec od additional music
Ahhh, jeszcze tydzień. Już nie mogę się doczekać 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A właśnie, mam nadzieję, że podobnie jak przy trailerze do "War Horse" tak i tym razem usłyszymy już fragment muzyki Johna Williamsa? 

- bartex9
- Spec od additional music
Teaser pierwszego trailera w sieci 
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qXiUdoKUVY
Czyżbyśmy mieli do czynienia z pierwszymi fragmentami muzyki Johna? Pasuje mi ten fragment do niego

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qXiUdoKUVY
Czyżbyśmy mieli do czynienia z pierwszymi fragmentami muzyki Johna? Pasuje mi ten fragment do niego

bez przesady
nudy nie ma, dla mnie dobry rok mamy, ale głód na nowego Dżona to normalna rzecz 

#FUCKVINYL