The Master - Jonny Greenwood
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: The Master - Jonny Greenwood
E tam, to że akurat dostał Kim Ki-duk to nie jest chyba jakaś oznaka, że Festiwal w Wenecji zszedł na psy.
@Paweł obejrzyj sobie "Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring". Hm, w sumie się trochę dziwię, że ani Marek, ani Babuch nie zrecenzowali soundtracku?
@Paweł obejrzyj sobie "Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring". Hm, w sumie się trochę dziwię, że ani Marek, ani Babuch nie zrecenzowali soundtracku?

#WinaHansa #IStandByDaenerys
jest polityczna bo trzeba było pokazać że to ta korea jest fajna.. no ale niewazne, były większe fejle w historii tego festiwalu 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiesz, może i ja dałem się zmanipulować i łykam całą papkę polityczną, ale ja chyba też uważam, że akurat ta Korea jest fajniejsza od tej drugiej. 

owszem, tylko że to jest tak dobitnie pokazywane na kazdym kroku jakby ludzie byli debilami i trzeba im było to pokazywać 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ej, ale może ten film Kim Ki-duka jest po prostu dobry. Zresztą z tego co czytałem z recenzji o "Masterze" to wiadomo chwalą chwalą, ale też nie wspominają, że to dzieło doskonałe i objawienie geniuszu filmowego.
A po za tym zawsze tak jak podczas zeszłorocznego Cannes, mógł wygrać film Malicka.
A po za tym zawsze tak jak podczas zeszłorocznego Cannes, mógł wygrać film Malicka.

a scoru ktoś słuchał z tego Mastera? od dobrych kilku dni w domenie publicznej jest przeciez
wybaczcie ale ja się nie wypowiem bo nie moje klimaty 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja bez filmu nie ruszę raczej.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O proszę Koper podąża moim tokiem pojmowania muzyki filmowej. To się widzi. 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Dredd AlertWawrzyniec pisze:O proszę Koper podąża moim tokiem pojmowania muzyki filmowej. To się widzi.

#FUCKVINYL
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Coś się cicho zrobiło w tym muzycznym temacie. I potem będzie, że nie propagujemy ambitniejszej muzyki. Chyba, że wszyscy moim przykładem najpierw oglądnął film, a potem zajmą się scorem. Proszę jaki wpływ na ludzi wywieram, może sam założę własną religię.
A dla zainteresowanych, całkiem ciekawy kawałek:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zbnfbeys#!

A dla zainteresowanych, całkiem ciekawy kawałek:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zbnfbeys#!
Sądząc po recenzjach, klipach i wcześniejszych pracach kompozytora może być to muzyka filmowa na 5. Album jako całość, nie robi już jednak takiego wrażenia jak poprzednia współpraca Greenwooda i Andersona, ale utwory 5, 8 i 13, ich wymowa i oryginalność, to klasa sama w sobie i chyba po raz pierwszy, żałuję, że kawałek "Alethia" nie zawiera sfx z głosami ze scenki z klipu który zapodawałem wcześniej, wtedy byłby to doprawdy mocarny kawałek, szkoda, tym bardziej, że w "Able-Bodied Seamen" głos Phoenixa już słyszymy. "Baton Sparks" bardzo przypomina mi za to "Pulling Out All The Stops" z Lost, najwidoczniej panowie brali inspiracje z tego samego źródła i tu wchodzi kwestia oryginalności, bo może "The Master" jak na muzykę filmową jest w pewien sposób świeży, to jeśli chodzi o styl, technikę i estetykę tej muzyki, odnosi się wrażenie, że już to gdzieś wszystko było. Bardzo frapująca muzyka i nic tylko czekać na film - po nim bankowo nabierze się nowego spojrzenia na tą pracę, a sama muzyka ze względu na swoją specyfikę i mistyczny klimat, może nabrać tylko dodatkowych kolorów i walorów.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Score na 5
Hm, w sumie nie wiem kiedy ostatni raz jakiś nowy score na filmmusic.pl dostał 5? Ale nie wiem czy chciałbym, aby właśnie "The Master" miał przebić tę passę.