HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
Są filmy, które są zarówno dobrym filmem, jak i blockbusterem, a są filmy, które są fajnym, widowiskowym blockbusterem i tyle. TDKR zalicza się do tych drugich.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Transformersy Baya to dobre blockbustery, ale filmy beznadziejne, tak jak cała jego kariera prawie. Podział Daniela ma sens.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Drugie transy nie są ani dobrym filmem, ani dobrym blockbusterem. To gówno i tyle.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
http://cdnapi.kaltura.com/index.php/kwi ... id/6501231
Hans Zimmer udzielił ostatnio wywiadu ABC. Oprócz rozmowy na temat swojej twórczości, kompozytor muzyki do ostatnich trzech filmów o Batmanie, zaprezentował również nową aplikację na iPhone’a, “The Dark Knight Rises Z+”, która umożliwia jej użytkownikom stworzenie własnego soundtracku. Aplikacja zawiera m.in. utwory stworzone na potrzeby “The Dark Knight Rises”, które nie znalazły się na ścieżce dźwiękowej.
źr - BatCave
no to Panowie
trzeba skołować te bonusowe utwory 
Hans Zimmer udzielił ostatnio wywiadu ABC. Oprócz rozmowy na temat swojej twórczości, kompozytor muzyki do ostatnich trzech filmów o Batmanie, zaprezentował również nową aplikację na iPhone’a, “The Dark Knight Rises Z+”, która umożliwia jej użytkownikom stworzenie własnego soundtracku. Aplikacja zawiera m.in. utwory stworzone na potrzeby “The Dark Knight Rises”, które nie znalazły się na ścieżce dźwiękowej.
źr - BatCave
no to Panowie

Pojawiły się ploty, że ma być wersja reżyserska na DVD/BR z dodatkowymi 30 minutami, w sumie nie miałbym nic przeciwko 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo chętnie, szczególnie jeżeli miałoby być np. więcej scen z Catwoman.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
A i oczywiście z wersją reżyserską to jest ściema. Nolan nigdy nie publikował takich wersji, a na dodatek dostępny jest oficjalny scenariusz TDKR i nie da się tam znaleźć materiału na 30 minut. Maksymalnie na może 3, 4 minuty z retrospekcji, których nie było plus kolejne 3-4 z usuniętymi ujęciami plus jakaś minuta rozmowy Mirandy z Foxem, nic więcej w scenariuszu nie ma. Samo słowo "wersja reżyserska" i "Nolan" nie pasują do siebie, a co dopiero aż 30 minut? No bez kitu to by była jedna z najdłuższych ever.. w te ok 7, 8 minut bym był skłonny uwierzyć, bo miał trochę ograniczenia finansowego i technicznego przez to, że film był w IMAXach, ale nie wierzę, że usunął pół godziny filmu - tym bardziej że scenariusz nie natrzepie z rękawa aż tylu minut.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Muszę się podzielić pewną dziwną obserwacją, która może okazać się błędna, ale nie daje mi spokoju.
Jako, że dzień bez słuchania "Imagine the Fire" uważam za stracony to i tak dzisiaj parę razy słuchałem sobie tego genialnego kawałka. Trochę później sięgnąłem po inną jakże lubianą przeze mnie pracę, czyli "Blade Runnera". I teraz tak słucham sobie te dwa kawałki i czy tylko ja dostrzegam podobieństwo w brzmieniu tego dudniącego syntezatora w tle:
Szczególnie zwróćcie uwagę od 1:22 minuty "Imagine the Fire":
http://www.youtube.com/watch?v=0ztc-ZoPmKw
http://www.youtube.com/watch?v=JAwo7DPU ... re=related
I jakby co nie podnoście głosu, że kopia. Ale z tego co wiem to Hans Zimmer bardzo ceni Vangelisa, więc wcale bym się nie zdziwił inspiracji. Zresztą "Blade Runner" miał też i wpływ na "Inception".
A może po prostu ogłuchłem totalnie i wszystko mi się miesza.
Jako, że dzień bez słuchania "Imagine the Fire" uważam za stracony to i tak dzisiaj parę razy słuchałem sobie tego genialnego kawałka. Trochę później sięgnąłem po inną jakże lubianą przeze mnie pracę, czyli "Blade Runnera". I teraz tak słucham sobie te dwa kawałki i czy tylko ja dostrzegam podobieństwo w brzmieniu tego dudniącego syntezatora w tle:
Szczególnie zwróćcie uwagę od 1:22 minuty "Imagine the Fire":
http://www.youtube.com/watch?v=0ztc-ZoPmKw
http://www.youtube.com/watch?v=JAwo7DPU ... re=related
I jakby co nie podnoście głosu, że kopia. Ale z tego co wiem to Hans Zimmer bardzo ceni Vangelisa, więc wcale bym się nie zdziwił inspiracji. Zresztą "Blade Runner" miał też i wpływ na "Inception".

Blade Runner to jeden z najbardziej wizjonerskich score'ów więc nie pierwszy i nie ostatni to przypadek inspiracji tą muzyką.Wawrzyniec pisze: I jakby co nie podnoście głosu, że kopia. Ale z tego co wiem to Hans Zimmer bardzo ceni Vangelisa, więc wcale bym się nie zdziwił inspiracji. Zresztą "Blade Runner" miał też i wpływ na "Inception".
Słuchałbym jednego i drugiego tysiąc razy i bym nie zwrócił na to uwagi, kurde już chciałem przesłuchać drugi raz w życiu w całości to napuszone Imagine The Fire, ale musiałeś kurna zlinkować Vangelisa:D
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Inspiracja oczywista i to nie pierwszy (zapewne też nie ostatni) w przypadku Zimmera, który Vangelisa w elektronice rżnąć bardzo lubi. 

Fe.
Żeby chociaż trochę jego elektronika dorównywała tej Vangelisowskiej to bym mu przyklasnął.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A idź pan w... . Chciałem się podzielić moją obserwacją i tradycyjnie skończyło się docinaniu Zimmerowi i umniejszaniu jego umiejętnościom. Cóż jak może kiedyś stanie się cud i przekonam się, że marzenia się spełniają to podzielę się moją obserwacją z samym twórcą.
A "Imagine the Fire" nie jest napuszone tylko zajebiste
Utwór roku 2012

A "Imagine the Fire" nie jest napuszone tylko zajebiste

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jak ograniczyć się do Zimmera to może i tak. 

Fe.
ale nie nazwę go scorem roku, tym bardziej że jeszcze nie slyszalem bonda i hobbita oraz paru innych co w listopadzie i grudniu wychodza.
NO CD = NO SALE
Silva wydała na podwójnym LP Batman Begins. nakład 500 szt.
NO CD = NO SALE