HARRY GREGSON-WILLIAMS - TOTAL RECALL (2012)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: HARRY GREGSON-WILLIAMS - TOTAL RECALL (2012)
Ciekawa i bardzo mądra opinia, która nie popada w populizm i porównywanie do pracy Goldsmitha. Czytając wnioskuję, że od taka rzemieślnicza praca. Szkoda tylko, że Harry Gregson-Williams marnuje się na takie projekty. Gdyż umiejętności ma, aby być w górnej półce kompozytorów. Ale ten projekt i tak był wystarczająco niewdzięczny. Czekam na "Mister Pip".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Co najwyżej opinia zachowawcza, nie ma tam ciekawego świata, nie czuć tam przyszłości, inwencja HGW kończy się na pierwszym kawałku, inwencja polegając na utylizacji pomysłów Sarra'y sprzed 20 lat
To jest Spy Game sprzed miliona lata okraszone morzem zbędnych przeszkadzajek, symfoniczne inserty są z dupy, nie ma o czym mówić w przypadku tego projektu. Tyle 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
ta generalnie podpisuje się pod Mysterym, nic specjalnego typowy HGW, ale co mu trzeba przyznać czuć klimat i stworzył on jakiś muzyczny świat. Generalnie, muzyka akcji daje radę, choć nie powala. Mimo wszystko mogło być lepiej, ale HGW dał rade.
3 na szynach , Goldsmith górą
3 na szynach , Goldsmith górą
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przesłuchałem parę utworów na youtubie i całkiem przyzwoicie to brzmi. Na pewno pod względem technicznym i brzmienia, HGWu deklasuje najnowszego Howarda.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,1144 ... tna__.html
a przez score wczoraj nie przebrnąłem mimo szczerych chęci
kolejna kupa bo Bournie i Battleship, choć najlepsza z tej trójki.. worst top3 już jest zatem. jakość dźwięku słaba (co też przełożyło się na niemożność dotrwania do końca), no ale jak zwykle wersje itunesowe są chyba brane ze starych winyli 

a przez score wczoraj nie przebrnąłem mimo szczerych chęci

#FUCKVINYL
Szału nie ma, ale muzyczka to z pomysłem i polotem - podoba mi się początek albumu szczególnie.
3,5 / 5
3,5 / 5
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
The Dream to akurat chamska zzyna z genezy '' Deadpool'' .
Ok przesłuchane mase razy, nie przypadł mi do gustu Total Recall . z Elektronicznych sieczek wolę Genezę i Kowbojów. Moja ocena ostateczna to 2+.
Ok przesłuchane mase razy, nie przypadł mi do gustu Total Recall . z Elektronicznych sieczek wolę Genezę i Kowbojów. Moja ocena ostateczna to 2+.
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie taki Total re-KAŁ z tej płyty. Jest kilka pomysłów i kilka ciekawych brzmień. Poza tym czego się spodziewaliście po tym remake'u? Że HGW strąci z piedestału oryginał? Wolne żarty. Tak jak w przypadku Prometeusza jest na czym ucho zawiesić, ale nie ma klasy samej w sobie. Trója z minusem za muzykę, a film to ja sobie chyba jednak daruję...

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
był w stanie napisać ciekawa muzykę, ale nie dał radyGhostek pisze:Nie taki Total re-KAŁ z tej płyty. Jest kilka pomysłów i kilka ciekawych brzmień. Poza tym czego się spodziewaliście po tym remake'u? Że HGW strąci z piedestału oryginał? Wolne żarty. Tak jak w przypadku Prometeusza jest na czym ucho zawiesić, ale nie ma klasy samej w sobie. Trója z minusem za muzykę, a film to ja sobie chyba jednak daruję...
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
e tam.. chwilowa faza. teraz jest aktualnie na War horse = megakult score roku. Williams = megakult score roku 

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Bądź co bądź, nadal najbardziej jara go Williams.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To ja już wolę obejrzeć ten film, niż sięgać po score HGW bez niego.Ghostek pisze:Trója z minusem za muzykę, a film to ja sobie chyba jednak daruję...

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński