RAMIN DJAWADI - PERSON OF INTEREST / RED DAWN
Re: RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
na całe szczęście miłośnicy "prawdziwych talentów" a nie "sprawnych rzemieślników i świetnych instrumentalistów" siedzą tylko tu na forum, i przegadują się kto jest lepszy a kto nie, i nie decydują w tym filmowym biznesie. i chwalić boga, bo jak widać od czasu Irona Ramin sobie radzi coraz lepiej. Tak jak i Brajan że tak przyoftopuję 

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Radzi sobie co raz lepiej, bo jego kupy śmierdzą co raz mniej. Chylę czoła geniuszowi. Przyszłość muzyki filmowej. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A czy każdy musi być geniuszem, następcą Jerry'ego, czy przyszłością muzyki filmowej.
Olek Dębicz ma trochę racji, broniąc Streitenfelda i twierdząc, że nie każdy musi być mistrzem w swoim rzemiośle.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiem co to jest ironia.
I wiem, że Twój tekst miał być ironiczny, co jednak nie zmienia faktu, że czasami rzeczywiście można odnieść wrażenie, że oczekuje się od wszystkich bycia kolejnymi Jerrymi i Enniami. Ja tam pewien progres w twórczości Djawadiego słyszę. Nie jest to nic wielkiego (wystarczy sobie poczytać moje recenzje jego prac, a jest ich sporo), ale zawsze coś i może też dlatego jestem w stanie to dosłyszeć. Przy czym jestem świadom, że to może wywołać dyskusję, że zaniżam standardy, aby "lamy" pokroju Djawadiego,Jablo, Batesa się w nich zmieściły. 

nie przejmuj się Wawrzyniec, na szczęście oni sobie mogą co najwyżej ponarzekać i pożalić się na niesprawiedliwość na forum, a my możemy niezwarzając na to, z radością mniejszą lub większą, czekać na nowe scory tych "lam" bo świat poszedł do przodu i "lamy" są na topie.
#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Do tyłu, chciałeś powiedzieć. 

Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przenoszę część rozmowy, gdyż tutaj bardziej pasuje:
Chociaż jak wiemy to na początku Hans Zimmer miał komponować muzykę, więc się domyślam, że cała sytuacja wyglądała mniej więcej tak:
GdT: Hallo, tu Guillermo del Toro, gość "Labiryntu Fauna" "Hellboya" i niedoszły reżyser "Hobbita".
HZ: Hej tu Hans.
GdT: O cześć Hans! Dzwonisz, aby się podzielić jakimiś genialnymi pomysłami odnośnie "Pacific Rim"?
HZ: Nie zupełnie.
GdT: Hę?
HZ: Wiesz co Guillermo? Nic z tego nie będzie. Przykro mi.
GdT: Zaraz, że co? Jak to nie będzie? Hans o co chodzi?
HZ: Za dużo projektów. Muszę skomponować muzykę do nowego "Superman"...
GdT: Do nowego "Supermana"?! Jaja se robisz?
HZ: Nie, niestety nie. Nie wiem jak dałem się namówić na ten projekt?
GdT: To teraz będziesz musiał się pojedynkować z tematem Williamsa.
HZ: A idź, nawet mi nie przypominaj. Ale jak widzisz nie będzie łatwo i nie będą miał czasu dla "Evangelionu"
GdT: Pacfic Rimu.
HZ: Jak zwą, tak zwą.
GdT: Dupiasto.
HZ: Wiem bardzo mi przykro, ale naprawdę nie dam rady.
GdT: To kto zamiast Ciebie mógłby mi zrobić score? Możesz kogoś polecić? Kto tam u Ciebie by się nadawał?
HZ: yyy
GdT: Zaraz, a czy to nie ktoś od Ciebie zrobił "Iron Mana"?
HZ: Tak Ramin Djawadi. Ostatnio zajmuje się muzyką do "Gry o Tron".
GdT: Naprawdę?! Bardzo lubię muzykę do "Gry o Tron". A w ogóle muzyka w stylu "Iron Mana" pasuje mi do filmu.
HZ: To co? Bierzesz Ramina.
GdT: Tak. Oczywiście nie będzie on tak genialny jak Ty, ale sądzę, że się sprawdzi. Uwielbiam jego "Driving With The Top Down".
HZ: Eee... No tak. Ramin się...eee...się postarał przy nim.
GdT: Dobra, to sprawa załatwiona. Kontaktuję się z Raminem. Niech wie za wczasu.
HZ: Jasne.
GdT: Szkoda, że nie wyszło, ale czuję, że z Raminem osiągniemy też sporo. To powodzenia przy "Supermanie".
HZ: A idź, nawet mi nie przypominaj.
GdT: Cześć Hans!
HZ: Cześć.
Oczywiście to tylko spekulacje, ale sądzę, że tak mógł angaż Djawadiego wyglądać.
Adam pisze:Czy to normalne że reżyser-wizjoner do tego tak bardzo plastyczny i artystyczny jak DelToro nagle sobie bierze Ramina? Czy to jest jego szczyt marzeń o nazwisku kompozytora?
Z tego co wiem, to Del Toro twierdził, że właśnie bardzo lubi muzykę do "Iron Mana" i jest fanem "Gry o Tron". Więc tutaj wcale się nie zdziwię jeżeli Del Toro jest naprawdę zadowolony, że muzykę komponuje mu Djawadi.Mystery Man pisze: A że Ramin u Del Toro? Nic w tym dziwnego, zapewne reżyser, który jak przyznał jest jego idolem, chce grania w stylu Iron Mana stąd też i angaż, jakbym chciał w swoim filmie chwytliwego nieinwazyjnego RCP z gitarami w tle, też bym go zatrudnił
Chociaż jak wiemy to na początku Hans Zimmer miał komponować muzykę, więc się domyślam, że cała sytuacja wyglądała mniej więcej tak:
GdT: Hallo, tu Guillermo del Toro, gość "Labiryntu Fauna" "Hellboya" i niedoszły reżyser "Hobbita".
HZ: Hej tu Hans.
GdT: O cześć Hans! Dzwonisz, aby się podzielić jakimiś genialnymi pomysłami odnośnie "Pacific Rim"?
HZ: Nie zupełnie.
GdT: Hę?
HZ: Wiesz co Guillermo? Nic z tego nie będzie. Przykro mi.
GdT: Zaraz, że co? Jak to nie będzie? Hans o co chodzi?
HZ: Za dużo projektów. Muszę skomponować muzykę do nowego "Superman"...
GdT: Do nowego "Supermana"?! Jaja se robisz?
HZ: Nie, niestety nie. Nie wiem jak dałem się namówić na ten projekt?
GdT: To teraz będziesz musiał się pojedynkować z tematem Williamsa.
HZ: A idź, nawet mi nie przypominaj. Ale jak widzisz nie będzie łatwo i nie będą miał czasu dla "Evangelionu"
GdT: Pacfic Rimu.
HZ: Jak zwą, tak zwą.
GdT: Dupiasto.
HZ: Wiem bardzo mi przykro, ale naprawdę nie dam rady.
GdT: To kto zamiast Ciebie mógłby mi zrobić score? Możesz kogoś polecić? Kto tam u Ciebie by się nadawał?
HZ: yyy
GdT: Zaraz, a czy to nie ktoś od Ciebie zrobił "Iron Mana"?
HZ: Tak Ramin Djawadi. Ostatnio zajmuje się muzyką do "Gry o Tron".
GdT: Naprawdę?! Bardzo lubię muzykę do "Gry o Tron". A w ogóle muzyka w stylu "Iron Mana" pasuje mi do filmu.
HZ: To co? Bierzesz Ramina.
GdT: Tak. Oczywiście nie będzie on tak genialny jak Ty, ale sądzę, że się sprawdzi. Uwielbiam jego "Driving With The Top Down".
HZ: Eee... No tak. Ramin się...eee...się postarał przy nim.
GdT: Dobra, to sprawa załatwiona. Kontaktuję się z Raminem. Niech wie za wczasu.
HZ: Jasne.
GdT: Szkoda, że nie wyszło, ale czuję, że z Raminem osiągniemy też sporo. To powodzenia przy "Supermanie".
HZ: A idź, nawet mi nie przypominaj.
GdT: Cześć Hans!
HZ: Cześć.
Oczywiście to tylko spekulacje, ale sądzę, że tak mógł angaż Djawadiego wyglądać.

jak większość tego typu
Hans ma obstawionego Warnera od dawna.

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Prawie wyszło. Tylko projekt nie ten. Zimmer jeszcze wtedy nie miał pojęcia, że o nim w Supermanie myślą.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To w takim razie nie wiem, czemu już wtedy zrezygnował z "Pacific Rim"? 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
"Premiery się poprzesuwały."
Dowiedziałem się o Hansie mającym robić Pacific Rim na pierwszym spotkaniu z nim (jeszcze parę dni przed sesją nagraniową) i wielokrotnie dopytywałem, czy mogę dać na filmmusic ekskluzywnego newsa w tej sprawie. W końcu mnie przeprosił i powiedział, że nie robi tego filmu, bo poprzesuwały mu się premiery.
Dowiedziałem się o Hansie mającym robić Pacific Rim na pierwszym spotkaniu z nim (jeszcze parę dni przed sesją nagraniową) i wielokrotnie dopytywałem, czy mogę dać na filmmusic ekskluzywnego newsa w tej sprawie. W końcu mnie przeprosił i powiedział, że nie robi tego filmu, bo poprzesuwały mu się premiery.
tyle że to jest wersja prywatnie-oficjalna podana fanu 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jak go wypytywałem, chodziło o jakieś dogadania ze studiem, więc to akurat może być prawda.