Brian Tyler

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: BRIAN TYLER - CO NOWEGO?

#616 Post autor: Mefisto » pn lip 30, 2012 14:46 pm

Adam pisze:Brajan będzie pisał dla Camerona. 8)
Wtedy cała nadzieja upadnie.
Swoją drogą uwielbiam, jak Adam broni Tajlerka nie mając w ręku żadnych argumentów :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#617 Post autor: Paweł Stroiński » pn lip 30, 2012 14:46 pm

Prawda? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#618 Post autor: Adam » pn lip 30, 2012 14:47 pm

a gdzie ja go bronię? od 2 zakładek nie napisałem nic na jego obrone. Wy się pieklicie a fakty są jakie są - tylko do tego trzeba zrozu8mieć jakie trybiki rządzą teraz biznesem, i że nie jest to "talent" który nikogo poza paroma fanbojami na forum nie interesuje.
#FUCKVINYL

Mefisto

#619 Post autor: Mefisto » wt lip 31, 2012 03:42 am

Adam pisze:a gdzie ja go bronię? od 2 zakładek nie napisałem nic na jego obrone.
ale temat ma 42 strony :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#620 Post autor: Adam » wt lip 31, 2012 08:35 am

no super tylko że temat jest o nowościach, a nie o bronieniu :|

za 2 msc miała być premiera gry FAR CRY 3 ale Ubisoft przełożył na listopad (eu) i grudzień (usa). Także na score Brajana który wyjdzie pewnie tylko na itunes trzeba jeszcze trochę poczekać.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#621 Post autor: Mystery » wt lip 31, 2012 11:01 am

W sumie bardziej mnie to Far Cry 3 ciekawi od Expendables 2, także może niech Tyler siedzi w tych grach :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#622 Post autor: Adam » wt lip 31, 2012 11:51 am

Brajan nawet jak siedzi na kiblu to dobre rzeczy robi ostatnio 8)
#FUCKVINYL

Mefisto

#623 Post autor: Mefisto » wt lip 31, 2012 15:22 pm

Adam pisze:Brajan nawet jak siedzi na kiblu to dobre rzeczy robi ostatnio 8)
nie, w ogóle nie bronisz :mrgreen:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#624 Post autor: DanielosVK » wt lip 31, 2012 15:25 pm

:mrgreen:
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#625 Post autor: Adam » wt lip 31, 2012 20:06 pm

Paweł Stroiński pisze:Jak się okazuje, nawet Modern Warfare 3, co nie mija się z prawdą :mrgreen:
czy mamy tu zatem przykład typowego rozdwojenia jaźni, czy braku jaj przy pisaniu recki, a może jednego i drugiego? :

http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=1327

Z tekstu i ocen wybitnie wynika że MW3 to gówno. Brawo. Więc może zamiast pisać tu bzdurne zaczepki na poziomie dziekana, to weź się lepiej ogarnij i zastanów się zanim coś napiszesz, bo fatalnie spudłowałeś. Próbuj zatem szczęścia dalej i celniej, tylko że nie ma za bardzo publiki którą interesują rozwodzenia się na ten temat, bo ileż można czytać te same teksty...

A najważniejsze, że temat z Brajanem jest na górze, a filozofy się pieklą - i oto chodzi 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#626 Post autor: Paweł Stroiński » wt lip 31, 2012 20:08 pm

Temat mogę zawsze usunąć, a decyzja takiej a nie innej oceny zapadła w ostatniej chwili, ale od jakiegoś czasu rozważam jej obniżenie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#627 Post autor: Adam » wt lip 31, 2012 20:09 pm

:lol:

tyle w temacie zatem ode mnie. ośmieszaj się dalej i zmień ocenę na 1 skoro to gówno. recka ma ledwo 3 msc, więc czy kolejne 3 msc będziesz się brandzlował z decyzją o szumnym obniżeniu oceny? (jakby to teraz kogoś obchodziło). tekst wyżej o MW3 który napisałeś to typowy przykład trollingu jaki uskuteczniał dziekan z bladem, wypisując że desplat to lama, wszystko robi do dupy, a po 2 msc jak wrócili na forum to pisali że geniusz i każdej płycie dawali maksy. a wystarczyło jakbys wybrał sobie za cel utarczek słownych i zaczepek coś, czego nie opisywałeś w dokładnej i obszernej recce, po której teksty o gównach Cię tylko ośmieszają w przypadku tego tytułu..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#628 Post autor: Paweł Stroiński » wt lip 31, 2012 20:26 pm

Sam się ośmieszasz, broniąc takiego średniaka jak Tyler, jakby to był geniusz na poziomie Williamsa. Ciągle go bronisz w takich sytuacjach i nie czepiaj się innych za fanbojstwo czegokolwiek, skoro sam jesteś fanbojem Tylera i postępowanie na twoim poziomie w sprawie Arnolda też doprowadziło do jakiejś wielkiej obrony w formie innej fotki, więc to nie ja się ośmieszam tutaj, tylko sprowadzam Tylera do poziomu, na jakim jest naprawdę. Przy twoich zachwytach, pisanie w mój sposób sprowadza tylko Tylera na jego prawdziwy poziom. To, że nie powiem, co robisz nad każdym jego nowym scorem (nawet takim szajsem jak TF: Prime, które jest jednym z niewielu przypadków, kiedy przestałem sluchać album i NIGDY nie wróciłem do niego), doprowadza do tego, że ktoś musi wyzerować jego oceny na stronie, bo powiem to wprost:

Zachwycasz się tym, jakie to nowe projekty dostaje Tyler, a tak naprawdę to w 90% same sequele i to kolejne (Final Destination zaczął od czwórki, Fast and Furious od trójki, Rambo od czwórki, Far Cry też trójka, NFS to chyba w ogóle siódemka, Modern Warfare trójka, a w samej serii Call of Duty jest dziesiątka). Jest to kino (z wyjątkiem Rambo i Expendables) klasy B albo nawet i D. Czepiasz się Zimmera za autopromocję, a Hans nie kręci filmików, jak to napieprza na perkusji albo w kawałki samochodów własnymi środkami, czego Zimmer nie robi. Hans na FB nie daje wyników box office swoich filmów, bo po co. Jedyny PR-owski materiał na PRYWATNEJ stronie Hansa (a nie na oficjalnej fanowskiej, z którą nie ma nic wspólnego, bo wypowiedział się przez nią dwa razy tylko) to była jakaś notka w sprawie nominacji Sherlocka i ostatnio zdjęcie z sesji Batmana (on z grającymi na dętych blaszanych). Nie lansuje się tak, jakby prawie za nim chodzili paparazzi, bo tylko tego Tylerowi brakuje tak naprawdę. I to on, a nie Hans, lansował się kiedyś zdjęciem z Zimmerem, a potem Williamsem.

Innymi słowy, Tyler robi kino gównianej klasy, w którym z wyjątkiem dwóch ostatnio filmów, gra mało kto znany. Tylko w grach się liczy, ale to też tak średnio, bo zatrudnienie go do MW3 zmniejszyło prestiż kompozytorski po takich nazwiskach jak Giacchino, HGW czy Zimmer we wcześniejszych nazwiskach serii. Muzycznie koleś potrafi tylko się orkiestrą posługiwać, ale to potrafi też 90% kompozytorów, którzy nie mogą nawet takiego Fast and Furious dostać, bo nie mają siły przebicia.

Licząc podstawowe rzeczy, takie jak prestiż projektów, sposób w jaki się Tyler promuje i te ochłapy, które dostaje nawet w grach (bo Far Cry 3 to jednak ochłap, jakoś mu się najpopularniejsze projekty, takie jak Mass Effect czy Crysis nie trafiają, o sorry, ostatniego Crysisa zrobił Hans) wcale nie świadczą o super wysokiej pozycji. Tyler ma taką pozycję, jak jego poziom jako kompozytora, czyli de facto mocno średnią. I takie są fakty.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#629 Post autor: Adam » wt lip 31, 2012 20:30 pm

ale co w związku z tym? :roll: czy ja mówię że to No.1 i ma No.1 projekty? zmieniasz temat na Hansa nie wiem po co, jak my tu mówiliśmy o Twoich żenujących tekstach w sprawie MW3 które trollujesz od gówien, a w obszernej recce twierdzisz zupełnie inaczej. I ja o niczym więcej nie pisałem. I takie sa fakty :) Więc trafniej dobieraj porównania i tyle. Możesz sobie go wyzywać od gówien (przecież wali mnie to, Brajana tm bardziej :) ), ale sprawdź najpierw czy o tym czymś się wczesniej nie wypowiadałeś diametralnie inaczej, bo wówczas wyglądasz identycznie jak troll dziekan. I tyle. A Brajan może sobie dla mnie robić nawet tylko polskie kino - jak będzie robił dla mnie fajne scory to będzie przeze mnie chwalony - jak złe (czyli pierwszą połowę kariery) to będzie tępiony.
#FUCKVINYL

Templar

#630 Post autor: Templar » wt lip 31, 2012 23:49 pm

Paweł Stroiński pisze:Licząc podstawowe rzeczy, takie jak prestiż projektów, sposób w jaki się Tyler promuje i te ochłapy, które dostaje nawet w grach (bo Far Cry 3 to jednak ochłap, jakoś mu się najpopularniejsze projekty, takie jak Mass Effect czy Crysis nie trafiają, o sorry, ostatniego Crysisa zrobił Hans) wcale nie świadczą o super wysokiej pozycji. Tyler ma taką pozycję, jak jego poziom jako kompozytora, czyli de facto mocno średnią. I takie są fakty.
Z tym Crysisem to chyba sobie jaja robisz, toż to jest taki mega ochłap, że o ja pier... :D Jedynka to jeszcze była bardzo dobrym... benchmarkiem, tak dokładnie, bo w rozgrywce to ja nie wiem co tam ciekawego było, fabularnie też nuda, no, ale grafa super, przez kilka lat mało kto mógł pozwolić sobie na kompa, który by uruchomił to na full detalach. A dwójka, grafa prawie taka sama i reszta też taka sama, także lipa, kto w ogóle jeszcze o tej części pamięta? O muzyce to już też nie ma co wspominać :mrgreen:

A Far Cry 3, zapowiada się póki co na jedną z najlepszych gier i najlepszego FPS-a tego roku.

ODPOWIEDZ