Killer Joe - Tyler Bates

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Killer Joe - Tyler Bates

#1 Post autor: Wawrzyniec » śr cze 06, 2012 16:02 pm

Obrazek

1. These Boots are Made for Walkin
2. Strip Club
3. Killer Joe
4. Muffler Shop
5. Billiards Hall
6. Texas Motel
7. Dottie’s Dress
8. Amusement Park
9. Police Station
10.Rabbits Scream
11. Just Go Kill Yourself
12. Nothin’ Worse Than Regrets
13. I Have To See Joe
14. We Can Pull This Off
15. To My Future Wife

Wiem co sobie myślicie: "Wawrzka już totalnie po****ło" "Wszystko wina Hansa", "Wawrzek naprawdę uwierzył w to co plótł Costa" "Wawrzek się skończył", "Ale Wawrzek nisko upadł" itd.
Gdyż niby co innego skłaniałoby szanującego się recenzenta i miłośnika muzyki filmowej zakładać osobny temat o Tylerze Batesa, pomijając chęć konkurencji z Adamem.
Otóż jest to rzecz szalona i jestem świadom zaśmiecania i niszczenia forum, ale nie ukrywam i wewnętrznie się tego wstydzę, że na swój sposób czekam na ten score. :!: :shock: :!: :shock: :!: :shock: :!: :shock: :!: :shock:

Wiem, że brzmi to strasznie. I wiele z Was pewnie teraz sobie myśli: "Wciska nam, że jest fanboyem Goldenthala, a zakłada temat o Tylerze Batesie", albo "A to ci dwulicowy Wawrzek" "Gość nie ma za grosz wstydu"
Wiem to wszystko i rozumiem Was. I nie chodzi tutaj nawet o to, że przy "The Way" czy "Super" Bates nawet coś znośnego w porywach dobrego stworzył. Chodzi bardziej o ten film "Killer Joe". Bardzo na niego czekam i bardzo jestem jego ciekaw. Wyreżyserował go William Friedkin. Dla ignorantów i młodszych użytkowników forum, wspomnę, że jest to człowiek, który wyreżyserował takie dzieła jak "Francuski Łącznik", "Egzorcysta" i "To Live And Die In L.A." . Wszystko klasyki, wszystko genialne filmy.
I teraz powraca z tym filmem, który miał rok temu swoją premierę podczas Festiwalu w Wenecji. Na razie z wczesnych pokazów wynika, że jest to świetny obraz, zresztą macie tutaj trailer:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xpvzmvFHTM

Tak więc oczekując filmu i mimowolnie oczekuję i soundtracka z muzyką do niego. Wiem, że to trochę dziwne i pewnie mnie potępiacie, ale jakoś tak wyszło, nic na to nie poradzę. Tak więc kończę jedyną słuszną i jakże wymownie klasyczną formułą:

Najmocniej przepraszam. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

Re: Killer Joe - Tyler Bates

#2 Post autor: DanielosVK » śr cze 06, 2012 16:04 pm

Fajnie, że na to czekasz, ale po co temat? O kimś takim jak Bates nie ma sensu mówić, chyba, że okaże się, że napisał coś o dobrego. Ale dopiero wtedy jest sens zakładać temat.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#3 Post autor: Mystery » śr cze 06, 2012 17:11 pm

Obrazek
:P

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#4 Post autor: Ghostek » śr cze 06, 2012 17:48 pm

Wawrzyniec pisze:
Wiem co sobie myślicie: "Wawrzka już totalnie po****ło" "Wszystko wina Hansa", "Wawrzek naprawdę uwierzył w to co plótł Costa" "Wawrzek się skończył", "Ale Wawrzek nisko upadł" itd.
Gdyż niby co innego skłaniałoby szanującego się recenzenta i miłośnika muzyki filmowej zakładać osobny temat o Tylerze Batesa, pomijając chęć konkurencji z Adamem.
Otóż jest to rzecz szalona i jestem świadom zaśmiecania i niszczenia forum, ale nie ukrywam i wewnętrznie się tego wstydzę, że na swój sposób czekam na ten score. :!: :shock: :!: :shock: :!: :shock: :!: :shock: :!: :shock:

A recka będzie? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#5 Post autor: Koper » śr cze 06, 2012 17:53 pm

Wawrzyniec pisze:Wiem co sobie myślicie: "Wawrzka już totalnie po****ło"
To już dawno wiemy. ;) :D

Na film też czekam ale jeśli chodzi o score to spodziewam się nieinwazyjnej tapety i to by było chyba wszystko, na co w najlepszym razie stać Batesa.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#6 Post autor: Tomek » śr cze 06, 2012 20:16 pm

Wawrzyniec pisze:Wyreżyserował go William Friedkin. Dla ignorantów i młodszych użytkowników forum, wspomnę, że jest to człowiek, który wyreżyserował takie dzieła jak "Francuski Łącznik", "Egzorcysta" i "To Live And Die In L.A." . Wszystko klasyki, wszystko genialne filmy.
To było 40 lat temu. Chociaż "Killer Joe" ma faktycznie świetne recenzje i na tle gniotów, które Friedkin nakręcił w ostatnich latach może być naprawdę udanym filmem i też jest na mojej wish-liście.

Natomiast co do muzyki, to będzie dokładnie to, co napisał Koper. A może nawet raczej gorzej :P
Tyler jest naprawdę na ostatnim miejscu w ogonie dzisiejszych kompozytorów. Żal mi go, ale facet kompletnie nie ma nic do zaoferowania :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#7 Post autor: Adam » czw cze 14, 2012 15:37 pm

Wawrzyniec pisze:Obrazek

1. These Boots are Made for Walkin
2. Strip Club
3. Killer Joe
4. Muffler Shop
5. Billiards Hall
6. Texas Motel
7. Dottie’s Dress
8. Amusement Park
9. Police Station
10.Rabbits Scream
11. Just Go Kill Yourself
12. Nothin’ Worse Than Regrets
13. I Have To See Joe
14. We Can Pull This Off
15. To My Future Wife

Wiem, że brzmi to strasznie. I wiele z Was pewnie teraz sobie myśli: "Wciska nam, że jest fanboyem Goldenthala, a zakłada temat o Tylerze Batesie", albo "A to ci dwulicowy Wawrzek" "Gość nie ma za grosz wstydu"
Wiem to wszystko i rozumiem Was. I nie chodzi tutaj nawet o to, że przy "The Way" czy "Super" Bates nawet coś znośnego w porywach dobrego stworzył. Chodzi bardziej o ten film "Killer Joe". Bardzo na niego czekam i bardzo jestem jego ciekaw. Wyreżyserował go William Friedkin. Dla ignorantów i młodszych użytkowników forum, wspomnę, że jest to człowiek, który wyreżyserował takie dzieła jak "Francuski Łącznik", "Egzorcysta" i "To Live And Die In L.A." . Wszystko klasyki, wszystko genialne filmy.
I teraz powraca z tym filmem, który miał rok temu swoją premierę podczas Festiwalu w Wenecji. Na razie z wczesnych pokazów wynika, że jest to świetny obraz, zresztą macie tutaj trailer:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xpvzmvFHTM

Tak więc oczekując filmu i mimowolnie oczekuję i soundtracka z muzyką do niego. Wiem, że to trochę dziwne i pewnie mnie potępiacie, ale jakoś tak wyszło, nic na to nie poradzę. Tak więc kończę jedyną słuszną i jakże wymownie klasyczną formułą:

http://www.youtube.com/watch?v=RFZrzg62Zj0
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#8 Post autor: Wawrzyniec » pn lip 30, 2012 16:06 pm

Jak ktoś jest zainteresowany, czyli nikt, to są już sample:

http://www.amazon.com/Killer-Joe-digita ... rackPlayer

Film pewnie do kin nie wejdzie. :(

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#9 Post autor: Mystery » pn lip 30, 2012 16:10 pm

Co widnieje na tej okładce?

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#10 Post autor: DanielosVK » pn lip 30, 2012 16:12 pm

Nugget z McDonalda.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#11 Post autor: kiedyśgrześ » pn lip 30, 2012 16:13 pm

Cisteczkowy gryf z mordą lwa, nie wiem jak to się nazywa specjalistycznie :)

Edit: Może rzeczywiście kurczakowy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#12 Post autor: Adam » pn lip 30, 2012 17:04 pm

Wawrzyniec pisze:Jak ktoś jest zainteresowany, czyli nikt, to są już sample:
to prawie cały score bo płyta trwa... 23:30 :o plus taki że szybko się skończy :mrgreen:
Film pewnie do kin nie wejdzie. :(
uuu to nie możesz broń boże słuchać scoru przed obejrzeniem filmu, bo to zniszczy Twój światopogląd na muzykę filmową i jej postrzeganie !!! :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#13 Post autor: Wawrzyniec » pn lip 30, 2012 17:33 pm

Bez przesady, to nie jest Batman, Avatar czy jakiś film Spielberga. Chociaż wiadomo na ten film Friedkina bardzo czekam. A sample są takiej jakich się spodziewałem. Takie gitarowe granie, które jak najbardziej pasuje do miejsca akcji filmu.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#14 Post autor: Adam » pn lip 30, 2012 17:35 pm

ale przecież nie można słuchać filmówki bez oglądnięcia najpierw filmu !! :P popełnisz grzech ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#15 Post autor: Paweł Stroiński » pn lip 30, 2012 17:42 pm

Słuchać można.

Recenzować niekoniecznie.

ODPOWIEDZ