Howard Shore - Hobbit
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Howard Shore - Hobbit
Tak, Hobbit też jest w przekładzie Skibniewskiej. tak, jej przekład jest uznawany za najlepszy. Najlepszy przykład? W innym tłumaczeniu Obieżyświat przetłumaczyli jako "Łazik". Polskie napisy Władcy Pierścieni zresztą też były oparte na przekładzie Skibniewskiej 
Ja z kolei czekam na wydanie filmowe książki
W Polsce może nie będzie, ale ja i tak zamierzam kupić angielskie, a tam już okładkę HarperCollins zapowiedział na 30 sierpnia
Ja właśnie bardzo często kupuję książki z okładkami filmowymi, jeśli nie wyłącznie

Ja z kolei czekam na wydanie filmowe książki

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
O, naprawdę? A ja takich szczerze nie znoszę i potrafię miesiącami szukać książki po antykwariatach/allegro, byle znaleźć okładkę sprzed edycji "filmowej".hp_gof pisze: Ja właśnie bardzo często kupuję książki z okładkami filmowymi, jeśli nie wyłącznie![]()

A po co są książki?! Do czytania! Czytam w oryginale. Ba! Mam nawet pierwszego 'Harry'ego Pottera' i 'Morderstwo w Orient Expressie' po hiszpańsku, ale to jeszcze za dużo jak na moje możliwości, choć już za rok będzie zapewne inaczej 

no proszę.. HP mój przyjacielu to czasem Ci wyślę coś do przetłumaczenia jak fajnego na necie znajdę

NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Amen. Ale czasami ciężko dostać bez filmowej okładki, zwłaszcza gdy wznawiają jakieś wydanie z okazji premiery ekranizacji, albo co gorsza, wydają po raz pierwszy w Polsce.Marek Łach pisze:O, naprawdę? A ja takich szczerze nie znoszę i potrafię miesiącami szukać książki po antykwariatach/allegro, byle znaleźć okładkę sprzed edycji "filmowej".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Ja uwielbiam, zwłaszcza jak jest ładny plakatMarek Łach pisze:O, naprawdę? A ja takich szczerze nie znoszę i potrafię miesiącami szukać książki po antykwariatach/allegro, byle znaleźć okładkę sprzed edycji "filmowej".hp_gof pisze: Ja właśnie bardzo często kupuję książki z okładkami filmowymi, jeśli nie wyłącznie![]()

ano, teraz np. empiki, saturny i inne takie zawalone grą o tron z tymi okładkami z teaserowych plakatów z hbo
najładniejsza są okładki ręcznie malowane z obrazami.

NO CD = NO SALE
O nie, mój drogi. Teraz to 'przyjacielu'?Adam pisze:no proszę.. HP mój przyjacielu to czasem Ci wyślę coś do przetłumaczenia jak fajnego na necie znajdę![]()

A ja mam 8,5 płyty Desplata i się nie ma czym chwalić. A Ty jesteś jak chorągiewka, raz tak a raz tak
Więc trzymam dystans
Zresztą czymś mi ostatnio podpadłeś, nawet nie pamiętam czym 

no bo nie było takiej rzeczy!!
a 7 płyt jak na Desplata to uber dużo jak połowa to same mulacze robi!
ja go serio lubie be cool 

NO CD = NO SALE