THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER
Re: THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER
to jest sesja a nie complit. a to róznica 

#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Szybko wyciekło, mam nadzieję, że to nie utwory wycięte z filmu wraz z dialogami, jak przy, np. Tin Tinie Williamsa
aha, jakość 192 kbs.
aha, jakość 192 kbs.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Nie jestem pewien czy to jest complete, gdyż brakuje niektórych momentów, na razie słucham tylko pojedynczych utworów ale nigdzie nie mogę znaleźć, np. końcówki płytowego " Metamorphosis " czyli momentu, gdy Spider Man ucieka przed policją po schwytaniu złodzieja samochodów, niektóre utwory to pocięte, krótsze utwory ( " School Fight " ), są też ciekawe rzeczy, których nie ma na CD ( . Lizard Wreaks Havoc Pt. 1 i Lizard Wreaks Havoc Pt. 2 ), wydaje mi się jednak ze nie jest to kompletny score.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
No właśnie po tym jak ochłonąłem i zajrzałem w treść to mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to nie jest complete tylko promo. Jest wiele alternatywnych momentów, ale sporo muzy z pierwszej połowy filmu jednak tutaj nie widzę.
Czekamy więc na pełny zapis z sesji (4 płyty?
)
Czekamy więc na pełny zapis z sesji (4 płyty?

- lis23
A jednak utwór o którym pisałem jest i tutaj ( A Narrow Escape ) ale wydawało mi się, że ta scena była po scenie na moście.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Dobra, czego mi brakuje na oficjalnym albumie:
Classroom - nie ma na CD
Briefcase Discovery
Briefcase Discovery Rev. - te dwa utwory są chyba na CD lecz inaczej zmontowane
OSCORP Rev. - ten utwór chyba jest na CD lecz zmontowany jest z innym
Inside OSCORP - tego nie ma i bardzo mi on przypadł do gustu
Peter Impresses Connors
Peter Impresses Connors Rev.
Ratha 1
Meatloaf - płytowy " Secrets " ale chyba z inną końcówką
Sticky Fingers Pt. 1
Sticky Fingers Pt. 2 - te utwory chyba są na płycie lecz zmontowane z czymś innym lub z sobą razem, nie pamiętam już
Peter Storms Out - tego w ogóle nie kojarzę
Peter and the Thugs - to cały utwór ilustrujący ucieczkę Petera przed zbirami, na albumie połączony z " Ben Death "
Ratha 2
Connor's Dream - chyba występuje na CD lecz w połączeniu z czymś innym
Metamorphosis - nareszcie utwór poświęcony tylko przemianie Connorsa w Lizarda, na CD łączy się z ucieczką pająka przed policją
I'm in Trouble
Making a Silk Trap - wydaje mi się, że końcówka jest inna
Sewer Fight
Gwen's Fears / Peter's Guilt - świetny utwór, którego brak na CD - Peter przychodzi do Gwen po walce z Lizardem w kanałach
School Fight - dłuższa scena walki w szkole ale czegoś mi jednak brakuje, pod koniec trochę elektroniki
Lizard Wreaks Havoc Pt. 1
Lizard Wreaks Havoc Pt. 2 - świetne utwory, zwłaszcza drugi
dziwi mnie to, ze takie utwory, jak " The Bridge " / tutaj " Lizard on the Bridge " / i " Saving New York " są prawie niezmienione względem wersji CD, myślałem że zwłaszcza ten drugi utwór jest na CD nieźle pocięty ...
pogrubiłem te utwory, których brakuje mi na oficjalnym CD.
Classroom - nie ma na CD
Briefcase Discovery
Briefcase Discovery Rev. - te dwa utwory są chyba na CD lecz inaczej zmontowane
OSCORP Rev. - ten utwór chyba jest na CD lecz zmontowany jest z innym
Inside OSCORP - tego nie ma i bardzo mi on przypadł do gustu
Peter Impresses Connors
Peter Impresses Connors Rev.
Ratha 1
Meatloaf - płytowy " Secrets " ale chyba z inną końcówką
Sticky Fingers Pt. 1
Sticky Fingers Pt. 2 - te utwory chyba są na płycie lecz zmontowane z czymś innym lub z sobą razem, nie pamiętam już
Peter Storms Out - tego w ogóle nie kojarzę
Peter and the Thugs - to cały utwór ilustrujący ucieczkę Petera przed zbirami, na albumie połączony z " Ben Death "
Ratha 2
Connor's Dream - chyba występuje na CD lecz w połączeniu z czymś innym
Metamorphosis - nareszcie utwór poświęcony tylko przemianie Connorsa w Lizarda, na CD łączy się z ucieczką pająka przed policją
I'm in Trouble
Making a Silk Trap - wydaje mi się, że końcówka jest inna
Sewer Fight
Gwen's Fears / Peter's Guilt - świetny utwór, którego brak na CD - Peter przychodzi do Gwen po walce z Lizardem w kanałach
School Fight - dłuższa scena walki w szkole ale czegoś mi jednak brakuje, pod koniec trochę elektroniki
Lizard Wreaks Havoc Pt. 1
Lizard Wreaks Havoc Pt. 2 - świetne utwory, zwłaszcza drugi
dziwi mnie to, ze takie utwory, jak " The Bridge " / tutaj " Lizard on the Bridge " / i " Saving New York " są prawie niezmienione względem wersji CD, myślałem że zwłaszcza ten drugi utwór jest na CD nieźle pocięty ...
pogrubiłem te utwory, których brakuje mi na oficjalnym CD.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Lizard Wreaks Havoc gniecie pałkę i naprawdę szkoda, że nie pojawił się na płytce. Rozszerzona sekwencja bitwy w szkole także wypada całkiem uroczo. Ogólnie rzecz biorąc te rozszerzone wydanie rzuca sporo światła na całokształt pracy Hornera i tylko utwierdza w przekonaniu, że to praca niebanalna jak by sobie tego niektórzy życzyli i ma wiele do zaoferowania pod względem muzycznym.
Zastanawiam się, czy oby przypadkiem nie machnąć recenzji właśnie tej rozszerzanej wersji score'u.
Zastanawiam się, czy oby przypadkiem nie machnąć recenzji właśnie tej rozszerzanej wersji score'u.

- lis23
Oj, napisz, gdyż obie recenzje na muzycznych portalach są do niczego: w recce na Soundtrack.pl autor dał cztery, lecz nie wyjaśnił za co, natomiast nasz recenzent nie opisał zalet tej pracy, skupiając się na jej hejtowaniu ( a przy okazji i filmu )
.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jak ja lubię, jak ktoś krytykuje recenzję jako złą tylko dlatego, że się z nią nie zgadza... Nie to, że uważasz inaczej. Skoro nie zgadzasz się z opinią, to cały TEKST jest zły...
- lis23
Ale ja nie krytykuję recenzji gdyż się z nią nie zgadzam, krytykuję jedną recenzję za to, że daje cztery ale nie pisze za co a druga zaś krytykuje film i score ale niewiele miejsca poświęca temu, co dobrego owa praca oferuje - czyli z obu recenzji nie dowiemy się o tym, co ciekawego owa praca sobą reprezentuje, gdyż jedna recka jest bardzo zdawkowa a przez drugą przemawia niechęć do filmu, co, niestety czuć.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Nie przypominam sobie, żebyśmy wprowadzili instytucję recenzji alternatywnych dla recenzentów nie zgadzających się z dotychczasową oceną score'u.Ghostek pisze:Zastanawiam się, czy oby przypadkiem nie machnąć recenzji właśnie tej rozszerzanej wersji score'u.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tomek chce recenzować bootlega.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Wiem, ale wiem też, że to tylko obejście zasady "jedna recka na score", bo się nie zgadza z oceną Babucha.
Zrozumiałbym, gdyby za parę lat La La czy Intrada wydały oficjalnego komplita, ale pisanie nielegalnego bootlega w tydzień po premierze CD w sklepach pachnie przesadną miłością do Hornera.
A w takie "korygowanie" kolegów z redakcji nigdy się nie bawiliśmy.