HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#556 Post autor: Templar » pt lip 20, 2012 04:37 am

Jest już aplikacja w AppStorze, "Selina Kyle" miecie 8)

Przejrzałem zawartość apki i tylko "Selina Kyle" jest w całości, dokładnie to plik ma tytuł 'catwoman', początek to temat Mind If I Cut In?, ale później się nieźle rozkręca i utwór trwa 5:45, także to chyba te "Selina Kyle" :P Pozostałe są podzielone na kilka plików, w apce, ogólnie są trzy grupy - Gotham, Action i Silence i po prostu wybieramy grupę i leci muzyka, żadnych tytułów nie ma podanych :P

EDIT: Głupotę napisałem, coś mi się nie zgadzało z czasami pozostałych rzeczy i wtedy przypadkiem zauważyłem, że te 4 utwory to można dodatkowo kupić w aplikacji, także nie wiem co to jest, to co dali :P Pobieram te cztery i zaraz zobaczę :P

EDIT 2: Jednak nie do końca głupotę napisałem, bo za free dają jednak tę Selinę, reszta jest w pakiecie Origins. Tylko jedna rzecz mnie wkurza, bo w aplikacji można przełączać się pomiędzy tymi 4 utworami, nawet 2 pierwsze są podzielone na części, ale jak chciałem wyciągnąć same pliki z apki, to okazało się, że wszystko jest w jednym pliku m4a :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#557 Post autor: Adam » pt lip 20, 2012 14:04 pm

tylko że ta sytuacja może się obrócić przeciwko wynikom kasowym, bo ludzie będą się bali chodzić do kina. do tego widzę że Warner już przycina premiery:

Dzisiejsza paryska promocja filmu "Mroczny rycerz powstaje" z udziałem Christiana Bale'a i reżysera Christophera Nolana została odwołana. Artyści mieli udzielać wywiadów na temat filmu dziennikarzom francuskim i z innych krajów.

Wytwórnia Warner Bros prawdopodobnie odwoła także francuską premierę obrazu, która miała się odbyć dziś wieczorem.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#558 Post autor: Ghostek » pt lip 20, 2012 18:12 pm

Szczerze powiedziawszy nie wsłuchiwałem się w to bardzo, bo czasu nie miałem. A swoją drogą sprawdzę na monitorach, jak wrócę do domu, czy to oby nie jakiś transcode, o którym mówicie. Jeżeli tak, to do kosza takie flaki.
Co do samej muzyki... Jak rzucałem sobie fragmentami, to byłbym skłonny przyznać rację Pawłowi z tymi suitami koncepcyjnymi. Mało tego, Album soundtrackowy chyba w większej mierze opiera się na tych suitach, więc za dużo nowego tutaj nie znajdziecie. Ot trochę inne aranże tego co na płytce.
Obrazek

Templar

#559 Post autor: Templar » pt lip 20, 2012 18:16 pm

Mnie się podoba ten fragment w Wayne Manor z muzyką z Imagine the Fire, parę drobnych różnic i chyba nawet lepiej brzmi :P Selina Kyle też świetna tak jak mówiłem, początek to Mind If I Cut In?, ale później się fajnie rozkręca :D

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#560 Post autor: lis23 » pt lip 20, 2012 18:37 pm

Heh, już mówią na TVN24 mówią, że zamachowiec inspirował się filmem TDKR, który to jest filmem o głupiej i prostej fabule, czyli, co?, Nolan nakręcił swój najgorszy film?, czy to tylko nadinterpretacja i nadużycie dziennikarza?
oczywiście, teraz wszystko zwalają na film, być może nie rozumieją, że na świecie wariatów i psycholi jest na pączki, którzy wcale nie muszą wzorować się na Batmanie / w tym wypadku raczej na Bane/u /.
Dołączył się jeszcze znany pan krytyk 9 niestety, nie pamiętam nazwiska ale znam go, min. z filmu 0, który stwierdził, że film jest nijaki, sztampowy, nic się w nim nie dzieje i nie odbiega od innych tego typu filmów i poprzednich filmów Nolana, ot, zwykła komercha a sama postać Batmana w popkulturze to tandeta.
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2012 18:45 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Templar

#561 Post autor: Templar » pt lip 20, 2012 18:42 pm

Bo dziennikarze to zawsze pierdolą od rzeczy. Koleś pewnie nawet filmu nie widział, no ale tak teraz właśnie wygląda dziennikarstwo, kłamstwa i manipulacje.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#562 Post autor: Koper » pt lip 20, 2012 19:05 pm

lis23 pisze:Heh, już mówią na TVN24 mówią, że zamachowiec inspirował się filmem TDKR
A to ciekawe, do zainspirowania się wystarczył mu chyba sam trailer bo uzbrojony przyleciał już przecież na premierę. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#563 Post autor: lis23 » pt lip 20, 2012 19:19 pm

Wygląda to trochę tak, jakby teraz chciano na siłę udowodnić, że to wszystko przez film, do tego banalny, słaby i tandetny ;)
moim zdaniem, nie może tu chodzić o fabułę filmu, bardziej o polityczny i społeczny wydźwięk filmu Nolana ( dosyć ciekawy artykuł w Fantastyce 0 ale gdyby tak było to poznalibyśmy, usłyszelibyśmy jakiś manifest sprawcy, moim zdaniem to po prostu szaleniec fascynujący się bronią palna i materiałami wybuchowymi i nie ma to żadnego związku z filmem, po prostu wybrał miejsce w którym było wielu ludzi.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#564 Post autor: Ghostek » pt lip 20, 2012 19:20 pm

I nawet to psioczenie od strony krytyków i nagonka mediów na bezsens tego filmu nie zniechęcą ludzi od chodzenia do kina na TDKR. Wręcz odwrotnie. Sporo osób, które nie chciały iść pewnie pójdą zobaczyć o co tyle szumu. Siłą rzeczy Nolan i producenci będą zacierać ręce patrząc na boxoffice.
Obrazek

Templar

#565 Post autor: Templar » pt lip 20, 2012 19:25 pm

lis23 pisze:inspirował się filmem TDKR, który to jest filmem o głupiej i prostej fabule, czyli, co?, Nolan nakręcił swój najgorszy film?
Tak swoją drogą przeważają pozytywne recenzje (86% na RT, średnia ocena 8/10), ale jak przeglądałem te negatywne to widziałem jakieś 4, w których autorzy mówili, że fabuła jest przekombinowana, nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś twierdził, że jest głupia i prosta :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#566 Post autor: lis23 » pt lip 20, 2012 19:32 pm

Ja się tylko zastanawiam, czego oczekiwali krytycy po ekranizacji komiksu?, objawienia?
wiadomo było, że będzie to historia oblana patosem, amerykańskością i akcją ale Nolan robi to bardzo sprawnie i umiejętnie - bardziej mnie boli fakt, iż Nolan z uniwersalnej historii o Batmanie uczynił autorską, zamkniętą całość, co nie pasuje mi do ekranizacji komiksu, tutaj nie powinno być ram, które by ową historię ograniczały a u Nolana mamy zupełnie innego Batmana, niż postać znana mi z kart komiksu, komiksowy Batman nie pozwoliłby sobie na wiele rzeczy, których dopuścił się jego filmowy odpowiednik, dlatego też Nolanowski Batman nie jest dla mnie Batmanem, to po prostu filmy wykorzystujące ową postać, nic więcej - jeszcze przy BB miałem nadzieję, na filmy bliższe komiksom ale TDK za bardzo odszedł nie tylko od komiksowego pierwowzoru ale też od pierwszego filmu Nolana, przez co wizja reżysera i scenarzysty wydaje mi się niekonsekwentna, ten Bruce Wyane za bardzo skupia się na sobie i na swoich problemach, niż na swojej misji ochrony Gotham, przynajmniej takie odnoszę wrażenie - ech, chciałbym zobaczyć Batmana, który łączyłby w sobie realizm wizji Nolana ( ale bez przegięć ) z komiksowością, ale bez przegięć w drugą stronę i bez tandety towarzyszącej filmom Shumachera i bez teatralności Burtona ...

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#567 Post autor: Agent » pt lip 20, 2012 20:50 pm

lis23 pisze:Ja się tylko zastanawiam, czego oczekiwali krytycy po ekranizacji komiksu?, objawienia?
wiadomo było, że będzie to historia oblana patosem, amerykańskością i akcją ale Nolan robi to bardzo sprawnie i umiejętnie - bardziej mnie boli fakt, iż Nolan z uniwersalnej historii o Batmanie uczynił autorską, zamkniętą całość, co nie pasuje mi do ekranizacji komiksu, tutaj nie powinno być ram, które by ową historię ograniczały a u Nolana mamy zupełnie innego Batmana, niż postać znana mi z kart komiksu, komiksowy Batman nie pozwoliłby sobie na wiele rzeczy, których dopuścił się jego filmowy odpowiednik, dlatego też Nolanowski Batman nie jest dla mnie Batmanem, to po prostu filmy wykorzystujące ową postać, nic więcej - jeszcze przy BB miałem nadzieję, na filmy bliższe komiksom ale TDK za bardzo odszedł nie tylko od komiksowego pierwowzoru ale też od pierwszego filmu Nolana, przez co wizja reżysera i scenarzysty wydaje mi się niekonsekwentna, ten Bruce Wyane za bardzo skupia się na sobie i na swoich problemach, niż na swojej misji ochrony Gotham, przynajmniej takie odnoszę wrażenie - ech, chciałbym zobaczyć Batmana, który łączyłby w sobie realizm wizji Nolana ( ale bez przegięć ) z komiksowością, ale bez przegięć w drugą stronę i bez tandety towarzyszącej filmom Shumachera i bez teatralności Burtona ...
Amen bracie ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#568 Post autor: Adam » sob lip 21, 2012 08:12 am

Hans "Long John" Zimmer o masakrze w Aurorze dla RS:

http://www.rollingstone.com/movies/news ... z21EcDJ3rr
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#569 Post autor: Paweł Stroiński » sob lip 21, 2012 08:32 am

Na Zachodzie oczywiście uznano, że to czysty PR (porównano Zimmera do komika), a nikt jakoś nie zwrócił uwagi na prosty fakt, że on to powiedział zamiast wywiadu, z którego zrezygnował...

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#570 Post autor: Agent » sob lip 21, 2012 09:42 am

Dziękuje Templarowi i Ghostkowi za informacje w formie cyfrowej ;)
Musze przyznac, ze ta suita, ktora Hans nagral rok temu, jeszcze lepiej brzmi niz caly album :)
Nawet te synthy jakos zbytnio mi w odbiorze nie przeszkadzaja, a nawet powiem, ze wzbogacaja troche muzyke :) mam nadzieje, ze w filmie bedzie wiecej z tej calej suity niz z albumu ;)

ODPOWIEDZ