ALEXANDRE DESPLAT - ARGO (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: ALEXANDRE DESPLAT - ARGO (2012)

#16 Post autor: Adam » pn maja 14, 2012 16:02 pm

dokładnie 8)
#FUCKVINYL

hp_gof

#17 Post autor: hp_gof » wt maja 15, 2012 15:16 pm

A ja się kompletnie nie nastawiam, bo osoba reżysera nie daje gwarancji, że film będzie dobry. I że zainspiruje kompozytora do napisania czegoś unique, a nie kolejnych plumkających popłuczyn.
Jedynym tegorocznym filmem, który daje Desplatowi pole do popisu i ma duży potencjał, żeby nas zaskoczyć jest animacja Dreamworks ("Rise of the Guardians"). Ale i w to nie uwierzę, dopóki nie usłyszę. Amen.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#18 Post autor: DanielosVK » wt maja 15, 2012 15:23 pm

Dobrze, już nie musisz nam udowadniać, że Ci się idol znudził. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Templar

#19 Post autor: Templar » wt maja 15, 2012 15:30 pm

To skoro wakat się zwolnił, to ja mogę zostać głównym fanbojem Desplata :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#20 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 15, 2012 16:23 pm

@Templar zapomnij! Twoim miejscem jest u mojego i Pawła boku w triumwiracie fanboyów Zimmera. 8)

A w ogóle nie wiem, ale coś jest nie tak z tym "Argo" :? :shock: hp_gof nie jest do tego przekonany, Marek też to olewa i jak na razie to najwięcej ja i Adam, powtarzam JA (WAWRZYNIEC) i ADAM mamy najwięcej do powiedzenia i największe oczekiwania wobec tej muzyki. :shock: Co jest? :? A potem i tak będzie, że żadnej dobrej, ambitnej muzyki się nie promuje, tylko gówna. :( :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#21 Post autor: Templar » wt maja 15, 2012 16:29 pm

Wawrzyniec pisze:jak na razie to najwięcej ja i Adam, powtarzam JA (WAWRZYNIEC) i ADAM mamy najwięcej do powiedzenia i największe oczekiwania wobec tej muzyki. :shock:
Ja też czekam, o czym pisałem w innym temacie :P Czekam też na Moonrise Kingdom, jeden temat tylko będzie, ale za to będzie mocarny 8)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 15, 2012 18:13 pm

Kiedy będą jakieś próbki do tego cuda? Mystery nic nie ma?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

hp_gof

#23 Post autor: hp_gof » wt maja 15, 2012 19:41 pm

Templar pisze:To skoro wakat się zwolnił, to ja mogę zostać głównym fanbojem Desplata :mrgreen:
Chyba we śnie :P :mrgreen:
To, że jestem skrajnie sceptyczny, nie oznacza, że zwalniam posadę :D Po prostu mam większe wymagania i zwykłym odcinaniem kuponów się nie zadowolę... No hello, ja czekam na wielkie projekty, wyzwania, zmiany, zmiany, zmiany! No bo na razie to Desplat się rozdrabnia i pisze tyle muzyki, co do reklamy...
Myślę, że w drugiej połowie roku się bardziej uaktywnię, bo na razie czas posuchy :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#24 Post autor: Marek Łach » wt maja 15, 2012 22:59 pm

hp_gof pisze: Jedynym tegorocznym filmem, który daje Desplatowi pole do popisu i ma duży potencjał, żeby nas zaskoczyć jest animacja Dreamworks ("Rise of the Guardians").
Naprawdę? Po zwiastunie jakoś nie mogę się przekonać, żeby ten akurat film miał wyzwolić u Desplata nie wiadomo co. Spodziewam się raczej czegoś na poziomie desplatowskich utworów Pana Magorium albo przy dobrych wiatrach ostatniego Pottera. Gdyby Francuz pisał to w 2007 roku nastawiałbym się bardziej.

Na Argo oczywiście czekam, ale nie spodziewam się cudów, prędzej poziomu Idów marcowych. Jednak Affleck nie jest reżyserem o muzycznej wyobraźni Polańskiego. ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#25 Post autor: Bucholc Krok » śr maja 16, 2012 10:41 am

Mystery Man pisze:Spokojnie, za pół roku będą :P :wink:
Za pół roku to już nikogo nie będą interesować, bo nie będzie czasu na słuchanie :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

hp_gof

#26 Post autor: hp_gof » pt lip 13, 2012 23:34 pm

Polski tytuł oczywiście zmieniony na "Operacja Argo".
Od 30.11.2012 w kinach, a dystrybucją zajmuje się WarnerBros.
Czyli mamy 1,5 miesiąca opóźnienia względem światowej premiery 12.10.2012 ;)

Templar

#27 Post autor: Templar » sob lip 14, 2012 16:31 pm

1,5 miesiąca jeszcze da się przeżyć, mam nadzieję, że nie będzie jeszcze dodatkowego opóźnienia ;) A ja bym chciał jeszcze, żeby jakiś dystrybutor zapodał Moonrise Kingdom, ale chyba prędzej się BRRipa się w necie doczekam :P

hp_gof

#28 Post autor: hp_gof » sob lip 14, 2012 22:47 pm

Co do Argo - to jest Warner Bros - oni czasami nawet jeśli mają w planach wprowadzenie jakiegoś filmu do kin, to może się okazać, że trafi on dopiero na DVD - np. EL&IC :P Aczkolwiek jesień to początek sezonu filmowego, więc może tak źle nie będzie. A Moonrise Kingdom podobnie jak Pan Lis może dotrzeć do kin w tak ograniczonej liczbie kopii, że BRRip chyba będzie szybszym i pewniejszym rozwiązaniem :P

hp_gof

#29 Post autor: hp_gof » pn wrz 17, 2012 18:40 pm

Tu jest link do ściągnięcia tego utworku ze stronki managementu Desplata:
http://www.kraft-engel.com/media/Despla ... e/Argo.mp3

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#30 Post autor: Cisek » wt wrz 18, 2012 12:07 pm

Templar pisze:1,5 miesiąca jeszcze da się przeżyć, mam nadzieję, że nie będzie jeszcze dodatkowego opóźnienia ;) A ja bym chciał jeszcze, żeby jakiś dystrybutor zapodał Moonrise Kingdom, ale chyba prędzej się BRRipa się w necie doczekam :P
Ale przecież Moonrise Kingdom ma ustaloną polską datę premiery w kinach - 26 października :).
Obrazek

ODPOWIEDZ