Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Gdzie i jak kupować?

#661 Post autor: Bucholc Krok » śr lip 11, 2012 11:22 am

kiedyśgrześ pisze:Bucholc na zwykłym odtwarzaczu to powinno akurat grać gorzej, zapoznaj się ze specyfikacją HDCD, dodatkowa porcja szumu :) Specjalistyczny czytnik HDCD to każdy ma teraz w domu, Windows Media Player bodajże od wersji 9 plus minimum 20 bitowa karta dźwiękowa, dzisiaj chyba każda :)
Czytnik komputerowy mam bodaj z 2001r. drugi młodszy (który już padł) jakoś z 2005r, karta zintegrowana z płytą (jakiś syfek), żadne SB. Trzeci zwykły już odtwarzacz z połowy lat 90-tych.
Krzysiek pisze:Tylko też wiem (po wypowiedziach Adama) że ceni sobie dobry dźwięk (słyszy róznice).
Zwłaszcza ceni sobie flaki. :D
Ostatnio zmieniony śr lip 11, 2012 13:34 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#662 Post autor: Adam » śr lip 11, 2012 11:33 am

jak ktorejs plyty nie chce miec, to fakt :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#663 Post autor: kiedyśgrześ » śr lip 11, 2012 13:25 pm

No kurde Adam słucha flaków ZS’m i to pewnie jeszcze bez bajeranckiego panelu i optykali,

Obrazek
Sorki za kurz, ale Ukrainka ma wolne odkąd pamiętam

przez jakieś przepłacone plastikowe pierdziawki i Krzysiek zapisał Go do KLUBU AUDIOFILA, a ja się nie nadaje :) no chyba się zaraz pochlastam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#664 Post autor: Bucholc Krok » śr lip 11, 2012 13:57 pm

Adama na prezesa klubu :!: Codziennie będzie zapewniona porcja świeżych flaków za darmo. :wink:
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#665 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr lip 11, 2012 17:16 pm

Załóżcie sobie odpowiedni wątek i tam, podniecajcie się, wszelakiej maści złotymi kabelkami i panelami :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#666 Post autor: Adam » śr lip 11, 2012 17:21 pm

jest, ale oni wolą oftopić :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#667 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 12, 2012 20:00 pm

Templar pisze:Dziwna sprawa, dostałem 2 maile z Amazonu "Return Received for Order XXX" i "Refund on order XXX", no i niby według nich zwróciłem im Johna Cartera, którego kupiłem w marcu i który leży u mnie w szafce (sprawdziłem dla pewności jeszcze raz i nadal tam jest :mrgreen: ). No i Amazon zwrócił mi na konto koszt płyty minus prowizja 2$, sprawdziłem konto i rzeczywiście wpłynęło mi na konto ~30zł. Jakiś bajzel mają w tym Amazonie, zwracają kasę za nic :P
Dzisiaj też otrzymałem zwrot pieniędzy z Amazonu. W tytule przelewu - zwrot towaru. Niestety oddali tylko różnicę wynikającą z pre-ordera. :|

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#668 Post autor: kiedyśgrześ » czw lip 12, 2012 23:47 pm

No mi jeszcze Amazon nic nigdy nie oddał :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#669 Post autor: Bucholc Krok » pt lip 13, 2012 12:48 pm

Bo nie robiłeś pre-ordera?

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#670 Post autor: kiedyśgrześ » pt lip 13, 2012 17:04 pm

Gdzie, na preorderach taxowali mnie trochę przed wysyłką uwzględniając wszystkie zrzuty ceny, nie oddawali, bo nie mieli co oddać :) Ci z Amazon Market oddawali, ale tylko jeśli z jakiegoś powodu nie wysłali, więc nie wliczam :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#671 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 14, 2012 09:55 am

Przy pre-orderach nie robią blokad, więc od momentu zamówienia do momentu pobrania gotówki może nastąpić zmiana ceny. I u mnie tak było. Później po pobraniu dodatkowo jeszcze obniżyli.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#672 Post autor: Krzysiek » ndz lip 22, 2012 16:35 pm

Do poczytania dla Kolegi kiedyśgrześ:

http://www.av.com.pl/przetworniki-dac/5 ... ssence-one

a cena nie wydaje sie wygórowana jak na dzisiejsze czasy

hp_gof

#673 Post autor: hp_gof » ndz lip 22, 2012 16:55 pm

Templar pisze:Dziwna sprawa, dostałem 2 maile z Amazonu "Return Received for Order XXX" i "Refund on order XXX", no i niby według nich zwróciłem im Johna Cartera, którego kupiłem w marcu i który leży u mnie w szafce (sprawdziłem dla pewności jeszcze raz i nadal tam jest :mrgreen: )
A tak w lutym straszyliście, że limitowana edycja, żeby kupować od razu, bo nie będzie, minęło parę miesięcy, a towar leży i jest dostępny :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#674 Post autor: Adam » ndz lip 22, 2012 17:02 pm

epic fail dekady żeby film za 250 mln $ nie potrafił sprzedać ledwie 10 tysięcy tłoczonych soundtracków na cały świat!
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#675 Post autor: Bucholc Krok » ndz lip 22, 2012 19:04 pm

A kto niby miałby to kupować :?: "Melomani" z całego świata smakują się w "jakości" mp3.

ODPOWIEDZ