A.R. RAHMAN - PEOPLE LIKE US (2012)
Re: A.R. RAHMAN - PEOPLE LIKE US (2012)
pomyliłeś aktorów - Pine akurat Munn walił swego czasu, więc taki z niego gej, jak z koziej dupy 

The film centers on a man who is directed by his father’s will to deliver $150.000 to his sister he didn’t know he had.
wzruszyłem się fabułą
wzruszyłem się fabułą

#FUCKVINYL
bardzo ładne, spokojne, ciepłe, nostalgiczne, ale jednocześnie radosne granie. sporo liryki, skromna orkiestra, harmonijka, gitara solo, dzwonki, fortepian, hammond, solowe wokalizy i gwizdania. trochę smooth jazzu. w zasadzie zero hinduizmów (jeden track może lekko cygańsko/indyjski? ale to przez solowe skrzypce) i w życiu bym nie powiedział że to Rahman jakbym nie wiedział. jak ktoś szuka lirycznego, familijnego i miłego scoru na wieczór przy kominku z gorącym kubkiem kawy, to ten jest idealnym kandydatem. temat główny (track 1) przepiękny, końcowa piosenka piękna, trochę w stylu country i A.Morissette... b.ładny design wydania, tylko jeden orkiestrator (Dunkley) i Meyerson realizator. Marnynelli niech się uczy jak pisać prosto i z głową. bardzo miłe zaskoczenie i zdecydowanie najlepszy liryczny score w tym roku, sądzę że w tej kategorii pozostanie najlepszym. u mnie ląduje do tegorocznych topów i chyba sobie nawet go kupię
brawo Rahman
do czego to doszło żeby hindule pisały dobre plumkania
miałem dobre przeczucie zakładając temat 
klipy na zachętę- http://www.amazon.com/People-Original-M ... sc_title_0

klipy na zachętę- http://www.amazon.com/People-Original-M ... sc_title_0
#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Pierwszy fragment rzeczywiście fajny (może jeszcze ze 3-4 inne) i już się chciałem dziwić, ale większość to takie pitolenie.
Kawałki z różnych parafii, jakby to była jakaś składanka róznych artystów. Nie przepadam za takim stylistycznym "bajzlem". Kasa zostaje w kieszeni. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Klipy ciekawe. Niektóre przymulają, ale jako całość brzmi dosyć ładnie i różnorodnie, na pewno lepiej niż u Murphy'ego. Jestem ciekaw całości. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
“My challenge with People Like Us was to score with less instruments, but still capture the heart the film needed. I wanted a certain imperfection in the texture and sounds to reflect the characters of the movie.” - said Rahman.
#FUCKVINYL
Poprawne, dość przyjemne i ciepłe plumkadło, jednak na dłuższą metę, mimo paru ciekawszych kawałków, mało słuchacza zajmujące, nudne i jak się okazuje jednorazowe. "Salmon Fishing in the Yemen" Marianelliego lepiej się słuchało i w ogóle było lepsze.
Jedno i drugie do szybkiego zapomnienia
Ale i tak Salomon okazalszy 

jak może być okazalszy, jak tutaj masz u Rahmana miks że prawie każdy utwór jest w innym stylu? 

#FUCKVINYL
Szału nie ma, ale to ładna, pozytywnie nastrajająca ścieżka. Do "Couples Retreat" nie ma startu, ale i tak przyjemnie się tego słucha.
bredzisz Mefi
w CR nie było żadnej intymności i liryki..

#FUCKVINYL
chyba Cię posrało - przesłuchaj sobie choćby Jason & Cynthia Suite, a potem zjedz telefon z żalu, żeś taki suchar zapodał na trzeźwoAdam pisze:w CR nie było żadnej intymności i liryki..

ale to jest jeden trak, a reszta to jakieś indiańskie ogniskowe przyśpiewki
a tutaj liryczna i intymna jest cała płyta.
a tutaj liryczna i intymna jest cała płyta.
#FUCKVINYL