Brave - Patrick Doyle

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Brave - Patrick Doyle

#121 Post autor: Adam » sob lip 07, 2012 08:27 am

nie bo nie ma do czego :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#122 Post autor: Mystery » sob lip 07, 2012 11:23 am

Marek Łach pisze:W końcu zapoznałem się z Brave, tylko czemu trzeba teraz tyle czekać na film? W każdym razie: tak jak film podobno jest bardziej disney'owski niż pixarowski, tak i ścieżka odchodzi mocno (choć nie do końca) od pixarowskiej konwencji. Wraca ktoś jeszcze do tego?
Brave w większości krajów na świecie startuje w późnych datach - unika konfrontacji z Madagascar 3 i Ice Age 4, gdzie poza USA nie ma mniejszych szans.

Do "Monsters University" komponuje Randy Newman. Dobrze, bo już myślałem, że znów wezmą Giacchino, który najprawdopodobniej weźmie się za Good Dinosaur, projekt ludzi z Up i Iniemamocnych, choć w sumie bardziej prawdopodobne jest, że skomponuje do następnego filmu Pete Docter'a. Dla mnie mógłby zrobić, oba, ale polityka Pixara jest taka, że od 2001 roku żaden kompozytor nie zrobił dwóch filmów Pixara pod rząd i koncentruje się nad danym filmem już parę lat wstecz, toteż można gdzieś tu liczyć na powrót Thomasa Newmana.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#123 Post autor: Marek Łach » sob lip 07, 2012 12:00 pm

Thomas by się przydał, w końcu to już 4 lata od Wall-E. Ciekawe, czy Doyle będzie jednorazowym wyskokiem studia.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#124 Post autor: Mystery » sob lip 07, 2012 12:16 pm

Ciekawe, czy Doyle będzie jednorazowym wyskokiem studia.
Myślę, że tak, chyba, że zrobią Brave 2 :wink: Ja bym Newmana widział w tym "Untitled Pixar Project That You See Inside the Brain", tyle, że po sukcesie "Up", Pete Docter raczej nie rozstanie się z Giacchino, chyba, że ten zrobi rok wcześniej "Good Dinosaur" - wtedy trzeba będzie poszukać innego kompozytora, a Thomas zdaje się pasować tu jak nikt inny, no chyba, że znów będzie zajęty kolejnym Bondem :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#125 Post autor: Adam » śr lip 25, 2012 09:07 am

premiera cd u nas 13.08 - emi music polska. 2 wersje - zwykła i niskobudżetowa z obciętą książeczką.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#126 Post autor: kiedyśgrześ » czw lip 26, 2012 03:55 am

Nie cierpię tych płyt EE, mam taką jedną i powinienem ją wyrzucić do śmietnika, wersja na Europę Środkową w mordę strzelił :!: Komisja Europejska się tym powinna zająć :!: :P

Ps. Co ja piszę „Środkową” dla tych lam z zachodu geograficzne centrum Europy jest na wschodzie :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#127 Post autor: Adam » czw lip 26, 2012 07:01 am

"4 booklet only" - only dla masohistów.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#128 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 26, 2012 07:10 am

kiedyśgrześ pisze:Nie cierpię tych płyt EE, mam taką jedną i powinienem ją wyrzucić do śmietnika, wersja na Europę Środkową w mordę strzelił :!:

Po co kupiłeś takiego knota? Cena skusiła, hę? :D
Komisja Europejska się tym powinna zająć :!: :P
Uchowaj Panie... niech zostanie przy pomiarach średnicy arbuza.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#129 Post autor: Adam » czw lip 26, 2012 08:43 am

mozna narzekać na budżetowe wersje płyt EMI i Disneya (którego dystrybutorem w EU jest EMI), ale prawda jest taka, że one masakrycznie napędzają sprzedaż tłoczonych wydań, nawet w Polsce, i to jest mega plus i szacun dla wytwórni. zobaczcie ile się u nas sprzedało np takiego Trona lub POTC4 - 99% tych kupionych płyt było tymi "4 booklet only", bo tylko takie zalegały sklepy i markety w cenie ~ 34 zł. Jak za nowość to cena-bajka, a tylko mały promil gawiedzi pofatygował się, żeby przez neta pozamawiać we własnym zakresie wersje pełne za ~55 zł.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#130 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 26, 2012 09:16 am

Jeśli napędzają sprzedaż oryginałów/tłoczonych to ok,. ale czy przypadkiem nie zmniejszają przez to sprzedaży "pełnowartościowych" wydań? Jeśli wydawcy dojdą do wniosku, że nie ma sensu się starać i lepiej wydać taniego bubla, to ja chrzanię i wolę już, żeby ludzie piracili/kupowali mp3, niż te budźetówki.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#131 Post autor: kiedyśgrześ » czw lip 26, 2012 09:30 am

Już się przyzwyczaiłem do kiełbasy z 10% zawartością mięsa, notabene ten proceder również napędza sprzedaż, ale do płyt z 10% zawartością poligrafii przyzwyczajać się nie mam zamiaru :) a poważnie, to nie podoba mi się być traktowanym jak Europejczyk trzeciej kategorii nawet jeśli nim jestem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#132 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 26, 2012 09:36 am

kiedyśgrześ pisze:Już się przyzwyczaiłem do kiełbasy z 10% zawartością mięsa, notabene ten proceder również napędza sprzedaż, ale do płyt z 10% zawartością poligrafii przyzwyczajać się nie mam zamiaru :)
A powinno być na odwrót, ponieważ to ta "kiełbasa" bezpośrednio Ci szkodzi, a nie słaba poligrafia. :)
a poważnie, to nie podoba mi się być traktowanym jak Europejczyk trzeciej kategorii nawet jeśli nim jestem :)
Jeśli nie chcemy być traktowani jak dziady, to płaćmy za pełnowartościowy towar tak jak wszyscy. ;)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#133 Post autor: kiedyśgrześ » czw lip 26, 2012 09:42 am

Bucholc Krok pisze: Jeśli nie chcemy być traktowani jak dziady, to płaćmy za pełnowartościowy towar tak jak wszyscy. ;)
Przecież my płacimy drożej :) Zanim ten rynek zaczął się walić płaciliśmy znacznie drożej :) Taka Limitowana Intrada na 2 CD kosztuje prawie tyle samo w USA co bardziej porządne (jakiś inny dystrybutor to sprzedaje, Adam to kiedyś tłumaczył) Varese u nas, to samo na rynek video :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#134 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 26, 2012 09:50 am

kiedyśgrześ pisze:Przecież my płacimy drożej :) Zanim ten rynek zaczął się walić płaciliśmy znacznie drożej :)
No własnie nie płaciliśmy, bo większość piraciła! Firma patrzy ogólne na rynek, a nie na kiedyśgrzesia czy Kroka. :) Ile sztuk jednego tytułu jest w stanie wchłonąć kiedyśgrześ? To nie kiełbasa! :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#135 Post autor: kiedyśgrześ » czw lip 26, 2012 10:15 am

Bucholc Krok pisze:Ile sztuk jednego tytułu jest w stanie wchłonąć kiedyśgrześ? To nie kiełbasa! :P
:mrgreen:

Ja wchłaniam tylko pojedyncze sztuki, nie handluję :D
Obrazek

ODPOWIEDZ