HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#331 Post autor: DanielosVK » wt cze 26, 2012 18:28 pm

Ja tam wielkich analogii do Halloween nie słyszę.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#332 Post autor: Paweł Stroiński » śr cze 27, 2012 16:47 pm

Parę ciekawych rzeczy w tych samplach. Tak jak sądziłem, Zimmer nie powtarza ostinat, ale je lekko rozwija (Imagine the Fire będzie zajebiste na przykład). Gotham Reckoning i Mind if I Cut in to mogą być najlepsze kawałki na płycie. Jest czego oczekiwać, uważam. Po posusze zeszłego roku jest szansa na naprawdę porządny score Hansa Zimmera, ale nie dla każdego, bo z ustalonego dla Batmana brzmienia Zimmer nie miał nigdy zamiaru zrezygnować.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#333 Post autor: Agent » śr cze 27, 2012 21:42 pm

Paweł Stroiński pisze:Parę ciekawych rzeczy w tych samplach. Tak jak sądziłem, Zimmer nie powtarza ostinat, ale je lekko rozwija (Imagine the Fire będzie zajebiste na przykład). Gotham Reckoning i Mind if I Cut in to mogą być najlepsze kawałki na płycie. Jest czego oczekiwać, uważam. Po posusze zeszłego roku jest szansa na naprawdę porządny score Hansa Zimmera, ale nie dla każdego, bo z ustalonego dla Batmana brzmienia Zimmer nie miał nigdy zamiaru zrezygnować.
Zapowiada sie najlepszy score Zimmera do Batmanow :) laczy wszystko co bylo dobre z BB i TDK :) a do tego wiele nowych rozwiazan :) Takze bedzie czego posluchac :)
Chociaz, jakos mi przychodzi na mysl - po co i dlaczego ta elektronika, ktora pasuje bardziej do Batman Beyond (przyszlosci) :) http://www.youtube.com/watch?v=DVdTbiLku48

No ale jakos zdzierżę:)

Pawel - nie odpowiedziales mi skad wziela sie ta fascynacja elektronicznym brzmieniem u zimmera i dlaczego zrezygnowal w duzej mierze z brzmienia prawdziwych instrumentow i orkiestry?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#334 Post autor: Wojteł » śr cze 27, 2012 21:54 pm

Agent pisze:Zapowiada sie najlepszy score Zimmera do Batmanow
O to akurat nietrudno :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#335 Post autor: Agent » śr cze 27, 2012 22:05 pm

Wojtek pisze:
Agent pisze:Zapowiada sie najlepszy score Zimmera do Batmanow
O to akurat nietrudno :P
Batman Begins mial swoj niepowtarzalny klimat :) szkoda, ze utwory akcji kulaly :)
The Dark Knight duzo stracil przez tego jednonutowca - temat jokera :) syrena w muzyce filmowej ;) to sie narobilo ;)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#336 Post autor: Paweł Stroiński » śr cze 27, 2012 23:44 pm

Jedyne, co wiem, to to, że cała ekipa oglądała Łowcę androidów przed zdjęciami, ale czemu Hans zrezygnował z dużej orkiestry, to nie mam pojęcia, ale to chyba okres, kiedy pisanie na wielkie składy zaczęło go po prostu nudzić.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#337 Post autor: Paweł Stroiński » śr cze 27, 2012 23:51 pm

Jeśli temat z Gotham Reckoning to materiał z czwartego trailera filmu, to faktycznie do Carpentera jest to podobne, ale nie do Halloween, ale raczej do Assault on Precinct 13.

Kopia jest tu jak najbardziej możliwa, Hans powiedział Carpenterowi (który wraz z Franką Potente odwiedził kiedyś studio Hansa, Tomek Rokita mógł kiedyś dawać linka do tego filmiku na youtube), że zawsze chciał skopiować ten temat i w zasadzie spytał o zgodę. Carpenter machnął tylko ręką. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#338 Post autor: Agent » czw cze 28, 2012 11:29 am

Paweł Stroiński pisze:Jeśli temat z Gotham Reckoning to materiał z czwartego trailera filmu, to faktycznie do Carpentera jest to podobne, ale nie do Halloween, ale raczej do Assault on Precinct 13.

Kopia jest tu jak najbardziej możliwa, Hans powiedział Carpenterowi (który wraz z Franką Potente odwiedził kiedyś studio Hansa, Tomek Rokita mógł kiedyś dawać linka do tego filmiku na youtube), że zawsze chciał skopiować ten temat i w zasadzie spytał o zgodę. Carpenter machnął tylko ręką. :mrgreen:
3 utwor Gotham Reckoning - to jest utwor z prologu (poczatku filmu) i nie jest to muzyka z 4 trailera :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#339 Post autor: Wawrzyniec » czw cze 28, 2012 13:04 pm

Nie śmiałbym z Wami polemizować, a tym bardziej z Pawłem, który ma większe pojęcie jeżeli chodzi o Zimmera ode mnie. Ale czytając komentarze można odnieść wrażenie, jakby teraźniejsza muzyka Zimmera była wyłącznie elektroniczna. :? Zarówno przy obu "Batmanach" jak i "Inception" wykorzystana została orkiestra. A na koncercie z Gandawy to orkiestra wcale nie była mała. Tak samo jak słynny motyw Jokera, choć jest naszpikowany elektroniką to jednak sam odgłos a la syrena alarmowa to dźwięk wiolonczeli elektronicznej na której grał Martin Tillman. Po za tym przy "Inception" spotkałem się z wywiadem Zimmera, w którym mówił, że chciał, aby orkiestra i instrumenty brzmiały jak elektronika czy coś w tym stylu.
Wiadomo nie są to wielkie symfoniczne score'y, ale orkiestra w nich jest i nieczęsto instrumenty muzyczne potrafią wydawać takie dźwięki, które dla wielu wydają się niemożliwe i nieludzkie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#340 Post autor: DanielosVK » czw cze 28, 2012 16:44 pm

Wawrzyniec pisze:Wiadomo nie są to wielkie symfoniczne score'y, ale orkiestra w nich jest i nieczęsto instrumenty muzyczne potrafią wydawać takie dźwięki, które dla wielu wydają się niemożliwe i nieludzkie.
Nie ma takich w skali częstotliwości 16-20000 Hz (herców, nie Hansów Zimmerów). :P
Fe.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#341 Post autor: Agent » czw cze 28, 2012 22:12 pm

DanielosVK pisze:
Wawrzyniec pisze:Wiadomo nie są to wielkie symfoniczne score'y, ale orkiestra w nich jest i nieczęsto instrumenty muzyczne potrafią wydawać takie dźwięki, które dla wielu wydają się niemożliwe i nieludzkie.
Nie ma takich w skali częstotliwości 16-20000 Hz (herców, nie Hansów Zimmerów). :P
:D

hp_gof

#342 Post autor: hp_gof » pt cze 29, 2012 18:56 pm

Proszę, proszę. Nawet winyl będzie. Hansu ostatnio regularnie winyle wydaje. Nieźle ;)
http://merlin.pl/The-Dark-Knight-Rises- ... 60277.html

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#343 Post autor: Adam » pt cze 29, 2012 18:59 pm

wb jest jedną z nielicznych wytwórni która ponownie zaczęła w czarne cd inwestować - oczywiscie scory to tylko promil oferty ale trzeba to docenić. ja tam czekam na komplit w sklepach,a nie winyla :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#344 Post autor: DanielosVK » ndz lip 01, 2012 17:23 pm

http://www.youtube.com/watch?v=TXeR-tuRc2c

0:10 Deshi Deshi Basara Basara :D
Fe.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#345 Post autor: Agent » pn lip 02, 2012 13:53 pm

DanielosVK pisze:http://www.youtube.com/watch?v=TXeR-tuRc2c

0:10 Deshi Deshi Basara Basara :D
Bardziej mnie ta informacja cieszy jednak --> http://www.batcave.com.pl/2012/07/szcze ... s/#respond ;)

ODPOWIEDZ