HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#301 Post autor: Agent » sob cze 16, 2012 14:10 pm

Templar pisze:
Agent pisze:Doprawdy? ;)
Co Ty powiesz Stary Lisie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=WVzXwZuWFaU
Jak dla mnie molossus moze sie schowac ;)
No niezłe, a tak swoją drogą Batman jak mówi "I brought mine." to ma głos jak Liam Neeson, Ra's al Ghul się przebrał za Gacka :P
come on, don't be shy ;)
http://www.batcave.com.pl/wordpress/wp- ... g1603s.jpg

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#302 Post autor: Agent » ndz cze 17, 2012 09:52 am

Od piątku na oficjalnej stronie TDKR http://www.thedarkknightrises.com/contest/ rozpoczal sie konkurs na trailer TDKR i firmy Chrysler (tych od samochodow w USA).
Z tej okazji udostepniono klipy muzyczne (dla poszczegolnych sekcji - smyczki, deciaki, brassy, szanty bane`a itp). Mozna je pobrac stad -- http://www.thedarkknightrises.com/conte ... /audio.zip
Co ciekawe, jest tam taki utworek --> MR Trailer Mar2312 V15 v3.00 2MX.mp3
To jest wlasnie utwor z 3 trailera TDKR, z lekkim rozwinieciem na poczatku po pianinie :)

a tutaj przyklad polaczenia audio z video --> http://www.comicbookmovie.com/fansites/ ... s/?a=61781

Templar

#303 Post autor: Templar » ndz cze 17, 2012 18:02 pm

Agent pisze:Z tej okazji udostepniono klipy muzyczne (dla poszczegolnych sekcji - smyczki, deciaki, brassy, szanty bane`a itp). Mozna je pobrac stad -- http://www.thedarkknightrises.com/conte ... /audio.zip
To jest wlasnie utwor z 3 trailera TDKR, z lekkim rozwinieciem na poczatku po pianinie :)
Ten utwór wymiata, słucham teraz na okrągło :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#304 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 17, 2012 18:05 pm

Mefisto pisze:
Jakby co gotów jestem stawić czoła banowi.
Pisze się: Bane'owi. Niemniej trzymam za słowo - jak tylko napotkam na swej drodze Hardy'ego, to się zgadujemy i robimy ustawkę. A jak się nie uda, to zawsze możesz z Pudzianem walczyć.
Pudzian, Hardcorowy Koksu, bogobojny Adamek oni wszyscy mogą Bane'owi buty czyścić. 8)

Rety, dlaczego te sample musiały ukazać się tak wcześnie. :( Pokusa jest wielka, ale muszę stawić jej czoło. Tym bardziej, że jak czytam tu i tam co tych samplach piszą to zapowiada się świetny score. Ale spokojnie cierpliwie poczekam do premiery filmu i potem będę się delektował tą muzyką. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#305 Post autor: DanielosVK » ndz cze 17, 2012 18:09 pm

Nie słuchaj klipów, bo są zwyczajnie średnie, a po co się zniechęcać? Myślę, że w całości score będzie brzmieć lepiej. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#306 Post autor: Paweł Stroiński » ndz cze 17, 2012 18:31 pm

Też tak uważam, że score będzie lepszy niż klipy, bo w wielu fragmentach było słychać, że są bardzo wyrwane z kontekstu. Temat Catwoman będzie bardzo fajny, choć Sherlockowy.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#307 Post autor: Agent » ndz cze 17, 2012 20:02 pm

Templar pisze:
Agent pisze:Z tej okazji udostepniono klipy muzyczne (dla poszczegolnych sekcji - smyczki, deciaki, brassy, szanty bane`a itp). Mozna je pobrac stad -- http://www.thedarkknightrises.com/conte ... /audio.zip
Ten utwór wymiata, słucham teraz na okrągło :D
Ja rowniez nie moge sie oderwac od tego utworu :) w koncu prawie 3min dobrej muzyki :)
utwor o klesce, walce, przemijaniu i pokonywaniu przeciwnosci losu :) tak odbieram ta muzyke :) mam nadzieje, ze pelny score do DKR bedzie rownie mocny jak ten niespelna 3minutowy utwor :) polaczenie liryki z mocnym brzmieniem :)
chcialbym aby znalazl sie w filmie :) a szczegolnie na albumie :) (no w ostatecznosci na tym 2cd ;) )

hp_gof

#308 Post autor: hp_gof » ndz cze 17, 2012 21:15 pm

DESHI DESHI BASARA BASARA!
Mnie się też już udzieliło :P Oby przez to nie stworzyły się oczekiwania nadmuchane do granic możliwości jak w przypadku wczorajszego meczu, bo ja naprawdę chcę się delektować scorem "The Dark Knight Rises" :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#309 Post autor: Koper » ndz cze 17, 2012 21:40 pm

Przecież wiadomo, że z tym scorem to będzie tak samo jak z Polakami na Euro. :D Koniec końców Paweł będzie Hansa tłumaczył, że wejściówek nie dostał i go z premiami oszukali. :D ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#310 Post autor: Wojteł » ndz cze 17, 2012 22:00 pm

Agent pisze:Doprawdy? ;)
Co Ty powiesz Stary Lisie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=WVzXwZuWFaU
Jak dla mnie molossus moze sie schowac ;)
Dwa utwory Elfmana, ponad 20 lat maja, i do nowego Batmana pasuja jak ulał ;) a nawet lepiej sie tą scene odbiera niz z Hansowym brzmieniem ;)
Mimo, że nie lubię Batmanów Zimmera, do jak musze się nie zgodzić. Jedyne, co dobrze wypada, to Descent into Mystery pod koniec.
Agent pisze:a warto zaznaczyc, ze Elfman pisal do zupelnie innej sceny i w sumie filmu w innej konwencji ;)
To sie nazywa prawdziwy Motion Picture ;)
I właśnie dlatego Descent into Mystery wypada dobrze - bo w obu przypadkach mamy do czynienia z wjazdem do kryjówki Batmana. Szczerze mówiąc, już chyba lepiej by wypadło podłożenie Batmanów Goldenthala (którego też fanem nie jestem, ale temat miał mocarny)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#311 Post autor: Templar » ndz cze 17, 2012 22:20 pm

Agent pisze:Ja rowniez nie moge sie oderwac od tego utworu :) w koncu prawie 3min dobrej muzyki :)
utwor o klesce, walce, przemijaniu i pokonywaniu przeciwnosci losu :) tak odbieram ta muzyke :) mam nadzieje, ze pelny score do DKR bedzie rownie mocny jak ten niespelna 3minutowy utwor :) polaczenie liryki z mocnym brzmieniem :)
chcialbym aby znalazl sie w filmie :) a szczegolnie na albumie :) (no w ostatecznosci na tym 2cd ;) )
Jak reszta będzie na tym poziomie to będzie jeden ze scorów roku 8) Przydałaby się całość już, choćby na jakimś chińskim portalu :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#312 Post autor: DanielosVK » ndz cze 17, 2012 22:34 pm

Bez przesady, aż tak rewelacyjny ten utwór nie jest. W trailerze robił większe wrażenie. :)
Fe.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#313 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 17, 2012 23:05 pm

Gdzie jest Moderator? :roll: Aż trzy osoby porównują Zimmera do reprezentacji Polski i nikt nie reaguje. Ja rozumiem, że można nie lubić stylu Zimmera, jak i jego samego, ale jednak są jakieś granice przyzwoitości. Jak tak można? :mrgreen: :wink:
A w ogóle Hans Zimmer z pochodzenia jest Niemcem, więc nie będzie jak z reprezentacją Polski. Hough! 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#314 Post autor: Adam » ndz cze 17, 2012 23:06 pm

no cóz.. niemce psuli historię przez 2 wojny, a teraz psują filmówkę :D
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#315 Post autor: DanielosVK » ndz cze 17, 2012 23:06 pm

Myślę, że można powiedzieć, że mecz z Czechami był niczym Sherlock 2... ale już nie drążmy. ;)
Fe.

ODPOWIEDZ