FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: 5. Festiwal Muzyki Filmowej - Kraków - 24 - 26 Maj 2012

#691 Post autor: Koper » pn maja 28, 2012 11:07 am

Czekamy na opinię Adama odnośnie tego kupsztala wrzuconego na koniec części sobotniego koncertu poświęconej Obcym. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Pawlinda
Parkingowy przed studiem nagrań

#692 Post autor: Pawlinda » pn maja 28, 2012 11:41 am

Koper pisze:Czekamy na opinię Adama odnośnie tego kupsztala wrzuconego na koniec części sobotniego koncertu poświęconej Obcym. :mrgreen:
Wg. mnie ten kupsztal był w porządku. Krótki, treściwy i z niesamowitym powerem. Takie dynamiczne zakończenie pierwszej części koncertu.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#693 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 28, 2012 13:04 pm

Ghostek pisze:Dzięki wam odkryłem co chcę w życiu robić. Zostanę zawodowym statystą 8)
Śmierć Barry'ego tak mną nie wstrząsnęła. :shock: Nie rób tego swoim fanom!
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#694 Post autor: Koper » pn maja 28, 2012 13:44 pm

Pawlinda pisze:Wg. mnie ten kupsztal był w porządku. Krótki, treściwy i z niesamowitym powerem. Takie dynamiczne zakończenie pierwszej części koncertu.
Taa... jako dzwonek na przerwę :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#695 Post autor: Wojteł » pn maja 28, 2012 15:24 pm

Turek pisze:Nie było mnie tym razem więc jestem ciekaw czy w tym roku padły jakieś milowe teksty bijące moje, jak to mówił Koper "FMF Megakults" czyli:

"Ludzie... i Ewelina"

oraz

"Marysia, czekaj"
Paweł w trakcie "Futile Escape": Jak się koncert Wolfena podoba?
Koper po tym, jak ucięto ujęcie z rozbieraną Salmą Hayek na ułamek sekundy przed tym, jak odsłoniła biust: No nie!
Marek Łach: Jesteś bękartem Goldenthala

:mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#696 Post autor: Paweł Stroiński » pn maja 28, 2012 15:38 pm

Koper pisze:Czekamy na opinię Adama odnośnie tego kupsztala wrzuconego na koniec części sobotniego koncertu poświęconej Obcym. :mrgreen:
Musisz mi przypominać? Gdyby jeszcze zagrali przynajmniej Decimation Proclamation, a tak to...

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#697 Post autor: Paweł Stroiński » pn maja 28, 2012 16:12 pm

Powrót do domu jak najbardziej udany. Wróciłem do Warszawy a stamtąd prosto na uczelnię, by poprowadzić zajęcia ze studentami. Poszły lepiej niż poprzednie :mrgreen:

Dlatego nic nie piłem ostatniego dnia - musiałem się przygotować.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#698 Post autor: Koper » pn maja 28, 2012 16:27 pm

Paweł Stroiński pisze:Musisz mi przypominać? Gdyby jeszcze zagrali przynajmniej Decimation Proclamation, a tak to...
A swoją drogą co to (w sensie tytułu utworu) w ogóle był ten hałas? Jakiś main theme z tej miernoty? Bo dla mnie wszystko tam się zlewa w jedno. :P

A teraz jeszcze parę innych przemyśleń:

- koncert Kilara zepsuła TVP2, która musiała zrobić z tego swoisty benefis. Ponadto nie wiem czy nadmiar oświetlenia w trakcie tego akurat koncertu też nie był związany z potrzebami telewizji;
- nie wiem czemu Goldenthaal na konferencji gadał coś o suitach pod koncert, skoro to akurat na koncercie jego dzieł był największy problem z długością utworów; minutowe kawałki, które kończyły się szybciej niż zdążyły się rozwinąć... czyżby Navarro potrzebował pauz, żeby sobie czoło przetrzeć?
- i ostatnia kwestia to swoiste umasowienie tego koncertu; mam wrażenie że co najmniej połowa ludzi nie wiedziała na co idzie - skuszeni słowem "Alien" przybyli do hali a potem znudzeni wychodzili w trakcie "Fridy". A tymczasem wielu ludzi, którzy naprawdę chcieliby przyjść nie mogło zdobyć biletu. Niech może przed kolejną edycją władze festiwalowe się zdecydują czy robią koncerty dla mas z Krakowa, czy dla fanów filmówki z Polski, Europy, bo tak w tym roku nieco stanęli 'w rozkroku'...

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#699 Post autor: Paweł Stroiński » pn maja 28, 2012 16:38 pm

Kawałek nazywał się Alien vs. Predator: Requiem, tak.

Awatar użytkownika
Pawlinda
Parkingowy przed studiem nagrań

#700 Post autor: Pawlinda » pn maja 28, 2012 18:36 pm

Koper pisze:
A teraz jeszcze parę innych przemyśleń:
czyżby Navarro potrzebował pauz, żeby sobie czoło przetrzeć?
Koleżanka, z którą byłem zwróciła uwagę, że równie często podciągał sobie do góry spodnie. Czyżby zapomniał paska albo szelek :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#701 Post autor: Koper » pn maja 28, 2012 19:53 pm

Albo tak się pocił, że chudł w pasie i mu zaczynały spadać ;)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#702 Post autor: Tomek » pn maja 28, 2012 21:28 pm

Pawlinda pisze:Koleżanka, z którą byłem zwróciła uwagę, że równie często podciągał sobie do góry spodnie. Czyżby zapomniał paska albo szelek :?
Pewnie podczas dyrygowania takiej muzyki, człowiek traci zbędny tłuszczyk w pasie już w trakcie koncertu :D
Koper pisze:- i ostatnia kwestia to swoiste umasowienie tego koncertu; mam wrażenie że co najmniej połowa ludzi nie wiedziała na co idzie - skuszeni słowem "Alien" przybyli do hali a potem znudzeni wychodzili w trakcie "Fridy". A tymczasem wielu ludzi, którzy naprawdę chcieliby przyjść nie mogło zdobyć biletu. Niech może przed kolejną edycją władze festiwalowe się zdecydują czy robią koncerty dla mas z Krakowa, czy dla fanów filmówki z Polski, Europy, bo tak w tym roku nieco stanęli 'w rozkroku'...
Taa... Przytoczę rozmowę grupki jakiejś młodzieży, która wracała autobusem z koncertu:
- O, to rondo Barei, wiedzieliście?
- Muzyka z filmów Bareji byłaby lepsza niż ten koncert...

No comments. :?
Paweł Stroiński pisze:Dlatego nic nie piłem ostatniego dnia - musiałem się przygotować.
Paweł, czyżbyś użył swojego groźnego łypnięcia okiem? :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
karcharoth
Jestem Żydem
Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong

#704 Post autor: karcharoth » pn maja 28, 2012 21:34 pm

Fakt. W sektorze, w którym siedzieliśmy, wszyscy sprawiali wrażenie przypadkowych turystów. W drugiej części koncertu Goldiego rozmowy były już na porządku dziennym. CHWDM.
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#705 Post autor: Tomek » pn maja 28, 2012 23:23 pm

Niech zgadnę, był to sektor A? Grupowe wyjście w drugiej części (gdzieś w okolicach Fridy) to pokaz żenady, która powinna dać organizatorom coś do myślenia...
Obrazek

ODPOWIEDZ