Alan Silvestri - The Avengers

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Alan Silvestri - The Avengers

#601 Post autor: lis23 » pn maja 14, 2012 21:28 pm

Mefisto pisze:
a w X-menach Ci się podobała? :shock:
First Class widziałem tylko raz w kinie ale porównaj sobie:

Avengers:

http://newsfeed.time.com/2012/05/10/hul ... -new-york/
http://www.thehollywoodgossip.com/2012/ ... confirmed/

First Class:

http://www.blu-ray.com/movies/X-Men-Fir ... creenshots

chodzi mi o zdjęcia, sposób filmowania, w Avengers wszystko jest takie jasne, podane na talerzu, przez co jakby postaci nie integrują się z otoczeniem ... nie wiem, jak to nazwać ...
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#602 Post autor: Adam » pn maja 14, 2012 22:52 pm

Mefi, daj spokój :) za chwile się dowiemy że jakby Dżon robił score to efekty były by już świetne :mrgreen:
#FUCKVINYL

Mefisto

#603 Post autor: Mefisto » wt maja 15, 2012 02:22 am

lis23 pisze:First Class widziałem tylko raz w kinie ale porównaj sobie
Przepraszam, co mam sobie porównać - screenshoty z wydania blu-ray z paroma lipnymi zdjęciami z artykułów jakichś? Dowcipas jesteś, nie powiem. Poza tym mówiliśmy o efektach.
chodzi mi o zdjęcia, sposób filmowania, w Avengers wszystko jest takie jasne, podane na talerzu, przez co jakby postaci nie integrują się z otoczeniem ... nie wiem, jak to nazwać ...
Argument, że postaci nie integrują się z otoczeniem pominę milczeniem, bo jest tak biedny, że nawet Grecja ma polewkę. Ale z jednym się zgodzę: zdjęcia mogły by być lepsze - w sensie, że Avengers ma kiepskie kadrowanie, jak na blockbuster, bo nie jest w 2.35, tylko 1.85, co troszkę szkodzi takiemu widowisku. Ale poza formatem wszystko pozostałe, to żyleta.

Templar

#604 Post autor: Templar » śr maja 16, 2012 20:30 pm

Mefi ma rację, albo lisu zamiast okularów 3D dostałeś zwykłe okulary albo po prostu trollujesz, przez większość czasu efekty były świetne, szczególnie statki powietrzne wykonane świetnie i zniszczenia, jedynie płomienie mogłoby być lepsze, no ale skoro twierdzisz, że w zwiastunie Spider-Mana są lepsze (a są kilka razy gorsze) to naprawdę trollujesz.

A film świetny, wszystkie sceny w Nowym Jorku rewelacyjne, z postaci to najlepiej Stark, Hulk i Kapitan wypadli, Thora tak sobie (we własnym filmie bardziej mi się podobał), a Czarna Wdowa i Sokole Oko to nie wiem po co byli, Czarnej Wdowie to mogli chociaż bardziej skąpy strój dać to wtedy miałoby to sens :P

Co do muzyki to w filmie tylko główny temat zwracał na siebie uwagę, a poza tym to straszna bieda :P

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#605 Post autor: Agent » śr maja 16, 2012 21:03 pm

Ja proponuje zawsze przetrzec te okulary jakie dostajecie w kinie :)
Przypadkowo dostalem chusteczke do czyszczenia od znajomego, ktory nosi okulary :)
O wiele lepiej sie ogladalo :) zapewniam :)
A co do muzyki :) moglo byc lepiej :)
No ale jest temat Avengers, a poczatek to temat Shield :)
Mamy do tego temat Kapitana Ameryki ;) Czarnej Wdowy, nowy temat dla Ironmana (slyszalny jedynie dwa razy w filmie ;)) no i nowy temat dla Thora (slyszalny raz w filmie :))
Jakas tam roznorodnosc jest w tej kwestii ;)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#606 Post autor: DanielosVK » śr maja 16, 2012 21:05 pm

Stary, nie rób se jaj. To są takie "tematy", że równie dobrze mogłoby ich nie być i nikt by nie zauważył. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#607 Post autor: lis23 » śr maja 16, 2012 21:36 pm

Templar pisze:Mefi ma rację, albo lisu zamiast okularów 3D dostałeś zwykłe okulary albo po prostu trollujesz, przez większość czasu efekty były świetne, szczególnie statki powietrzne wykonane świetnie i zniszczenia, jedynie płomienie mogłoby być lepsze, no ale skoro twierdzisz, że w zwiastunie Spider-Mana są lepsze (a są kilka razy gorsze) to naprawdę trollujesz.

A film świetny, wszystkie sceny w Nowym Jorku rewelacyjne, z postaci to najlepiej Stark, Hulk i Kapitan wypadli, Thora tak sobie (we własnym filmie bardziej mi się podobał), a Czarna Wdowa i Sokole Oko to nie wiem po co byli, Czarnej Wdowie to mogli chociaż bardziej skąpy strój dać to wtedy miałoby to sens :P
To Thor zmienił płeć? ;)
mi się akurat efekty wydawały bardzo sztuczne, może to coś ze mną?, albo mam zbyt duże wymagania?
co do tego, że postaci nie pasują do otoczenia: obejrzałem sobie fragmenty " Kapitana Ameryki " i tam nasz bohater wygląda fajnie, jego strój nie rzuca się tak w oczy, a w " Avengers "? - wszystko jest takie jasne, dobrze widoczne ... nie wiem, nie przypadł mi po prostu do gustu sposób kręcenia tego filmu, może na Blu-Ray bez 3D będzie lepiej?.

Mefisto

#608 Post autor: Mefisto » czw maja 17, 2012 01:52 am

lis23 pisze:co do tego, że postaci nie pasują do otoczenia: obejrzałem sobie fragmenty " Kapitana Ameryki " i tam nasz bohater wygląda fajnie, jego strój nie rzuca się tak w oczy, a w " Avengers "?
Może dlatego, że:
a) to inne czasy - we współczesnych Cap trochę tak z dupy się wyrwał... tzn. z lodu ;)
b) jego strój w Avengers jest po prostu inny tu i ówdzie.

Turek

#609 Post autor: Turek » sob maja 19, 2012 21:44 pm

Dzisiaj miałem okienko pomiędzy zajęciami i wybrałem się na to filmidło.

Stracone 23 złote.

Przez pierwszą część filmu to myślałem że zasnę, tak było nudno. Nie wiedziałem jak w fotelu usiedzieć. Niby tyle postaci, ale wszystkie jakieś tak mało charakterystyczne (prócz Starka, który dzięki Robertowi Downey Juniorowi miał iskrę), wiele tekstów to suchary, ale parę razy zdarzyło mi się uśmiechnąć.

Ogólnie ten film to powinien zacząć się od momentu w którym zaczęła się imponująca (o tak, wręcz zniewalająca) wizualnie bitwa na Manhattanie. Te finałowe 30 minut, to prawdziwa uczta dla oczu, cóż za efekty ! 3D z kolei to żenada mająca na celu wyciągnąć tylko kasę. Zero efektów jakichkolwiek. Wielokrotnie zdejmowałem okulary i obraz wyglądał wtedy lepiej (tak!) niż w tym całym "3D". Dotąd chyba tylko "Avatar" miał pełne 3D. Tym samym leję na wszystkie filmy "3D" jakie wyjdą do kina.
Jedynie chyba "Hobbita" obejrzę w trójwymiarze, bo akurat do Jacksona mam zaufanie że zrobi użytek z tej technologii.

Niemniej jednak, zachęcony pozytywnymi reckami, potężnym sukcesem kasowym spodziewałem się czegoś lepszego...
A tutaj masa rzeczy się gryzła.
Tak naprawdę z kumplem w ogóle nie czailiśmy po jaką cholerę oni wszyscy się leją, tak fabuła była słaba i nie trzymała się kupy.
A główny "czarny" charakter to była taka sierota że tylko miny spode łba walił a wszyscy go i tak tłukli i traktowali jak śmiecia.

I to ten laluś ze spojrzeniem Michała Wiśniewskiego był takim zagrożeniem dla świata ? Śmiechu warte.

A Samuel L. Jackson? Drewniany jak Mroczkowie w M jak Miłość.

Co za rozczarowanie. Daję 5/10 i to tylko za znakomite efekty.

Tak liczyłem na Spider-mana nowego a po Avengersach to się boję na niego iść...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#610 Post autor: Adam » ndz maja 20, 2012 09:50 am

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#611 Post autor: lis23 » ndz maja 20, 2012 15:14 pm

Turek pisze:Dzisiaj miałem okienko pomiędzy zajęciami i wybrałem się na to filmidło.

Stracone 23 złote.

Przez pierwszą część filmu to myślałem że zasnę, tak było nudno. Nie wiedziałem jak w fotelu usiedzieć. Niby tyle postaci, ale wszystkie jakieś tak mało charakterystyczne (prócz Starka, który dzięki Robertowi Downey Juniorowi miał iskrę), wiele tekstów to suchary, ale parę razy zdarzyło mi się uśmiechnąć.

Ogólnie ten film to powinien zacząć się od momentu w którym zaczęła się imponująca (o tak, wręcz zniewalająca) wizualnie bitwa na Manhattanie. Te finałowe 30 minut, to prawdziwa uczta dla oczu, cóż za efekty !
Ale rozumiesz, że ci bohaterowie nigdy wcześniej nie spotkali się w jednym filmie, na jednym ekranie, więc nie mogli ot tak po prostu przystąpić do młócki?
ja tam się nie nudziłem podczas seansu, mnie tylko raziło słabe wykonanie techniczne tegoż widowiska ;)

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#612 Post autor: bladerunner22 » ndz maja 20, 2012 15:52 pm

to oglądaj polskie filmy, tu już w ogóle ciężko mówić o jakiejkolwiek technice :)
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#613 Post autor: Adam » ndz maja 20, 2012 16:27 pm

to chyba dawno żadnego polskiego filmu nie widziałeś :) technika to nie tylko ILM czy Weta z budżetami 150 mln $ :roll:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#614 Post autor: Adam » ndz maja 20, 2012 20:31 pm

film trafi na blu i dvd 25 września. wydanie 4-płytowe:

Special Features:

Audio Commentary by director Joss Whedon
Marvel One-Shot: Item 47
Second Screen
Gag Reel
Deleted Scene: Maria Hill Interrogation
- Extended Scene - Loki & Barton Strategize
- Steve Rogers - Man Out of Time
- Nick Fury & World Security Council
- Extended Viaduct Fight - Raw Footage
- Fury & Hill Discuss the World Security Council
- Extended Scene - Banner and Security Guard
- Alternate Ending - Maria Hill Interrogation
Featurettes: A Visual Journey
- Assembling the Ultimate Team

Soundgarden Music Video - "Live to Rise"
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#615 Post autor: swordfish » ndz maja 20, 2012 21:11 pm

Adam pisze:to chyba dawno żadnego polskiego filmu nie widziałeś :) technika to nie tylko ILM czy Weta z budżetami 150 mln $ :roll:
To również narysowany helikopter w "Essential Killing" czy oddychający rentgen klatki piersiowej Jandy w "Tataraku". Wszystko to robiło Platige Image.

ODPOWIEDZ