Pod Wawelem macie sporo miejsca, aby obalić zimnego Leszka.

Kiedyś to były piękne czasy. W 1999 roku Polskie Radio transmitowało na żywo z Poznania koncerty w ramach nieistniejącego już TPSA Film Music Festival i każdy zainteresowany mógł spokojnie nagrać. A wtedy były koncerty Krzesimira Dębskiego, Chucka Mangione i Ennio Morricone.Wawrzyniec pisze:W telewizji nie będzie żadnej. Pewnie będzie cud jak wspomnął o Festiwalu w Faktach, Wydarzenia, Wiadomościach, Panoramie, czy Teleexpresie.
Nagrywać nie można.
Czy na tej płycie znajdują się oryginalne zapisy nagrań z koncertów festiwalowych?Tomek pisze:Temat ucichł kompletnie, a to przecież już bardzo wkrótce.
Niedługo premierę będzie miał 2-płytowy składak na "cześć" pięciolecia imprezy, współpraca Magnetic Records z podobno Varese. Okładka jest bardzo fajna (jak motyw tegorocznego festiwalu):
a tracklista nast.:
CD1
01. Księżniczka Mononoke - A Legend Of Ashitaka
02. Samotny Mężczyzna - And Just Like That
03. Marzyciel - The Park on Piano
04. Pachnidło: Historia Mordercy- Meeting Laura
05. Czas Honoru - Czas Wojny
06. Czas Honoru - Powrót
07. Kikujiro - Summer
08. Wiedźmin 2. Zabójcy Królów - Howl of the White Wolf
09. Ziemia Obiecana - Walc (1974)
10. Pachnidło: Historia Mordercy - Streets of Paris
11. Bankiet - Only For Love (Theme Song)
CD2
01. Gwiezdne Wojny - Main Title
02. Dzwonnik z Notre Dame - The Hunchback of Notre Dame Suite
03. Duży - Goodbye - Part Two
04. Wehikuł Czasu - I Don't Belong Here
05. Matrix - Ontological Shock
06. Siedmiu Wspaniałych - The Magnificent Seven Theme
07. Obcy Kontra Predator 2- Aliens vs. Predator - Requiem
08. Niewierna- Unfaithful (piano variation)
09. Titanic - Southampton Suite
10. Obcy 3 - Adagio
11. Obcy: Decydujące Starcie- Bishop's Countdown
12. Mucha - The Finale
13. Star Trek: Pierwszy Kontakt- End Title
14. Chłopiec z Bębenkiem - Brand New Day
15. Passchendaele:Trzecia Bitwa- The Cross
NIEswordfish pisze:
Czy na tej płycie znajdują się oryginalne zapisy nagrań z koncertów festiwalowych?
Aleś zjebałWawrzyniec pisze:Nie tak dawno w Warszawie wyrzucili mnie z jednej knajpy, gdyż zapytałem się, czy można byłoby trochę muzykę ściszyć.
Sorry Wawrzek, ale widać, że nie bywasz w knajpachWawrzyniec pisze:Teraz trzeba będzie tylko jakiś fajny, klimatyczny lokal znaleźć.Tylko najlepiej taki, w którym muzyka nie będzie nas zagłuszała. Niestety w Polsce robi to się nagminne i nie tylko w klubach, kawiarniach, ale i sklepach muzyka jest tak głośna, że nie słyszy się własnych myśli. Nie tak dawno w Warszawie wyrzucili mnie z jednej knajpy, gdyż zapytałem się, czy można byłoby trochę muzykę ściszyć.
![]()
Mało powiedziane...Mefisto pisze:Aleś zjebał
I Michaela Kamena, i Maurice'a Jarre'a. Polsat robił retransmisje telewizyjne - nagrywałem na wideo, pamiętamswordfish pisze: Kiedyś to były piękne czasy. W 1999 roku Polskie Radio transmitowało na żywo z Poznania koncerty w ramach nieistniejącego już TPSA Film Music Festival i każdy zainteresowany mógł spokojnie nagrać. A wtedy były koncerty Krzesimira Dębskiego, Chucka Mangione i Ennio Morricone.
Nie ma. "Publiczno-kulturalna misja" TVP to mrzonki. Dlatego obstawiam, że ten koncert (tzn. jego mocny skrótswordfish pisze:A w jakiej telewizji dostępnej w DVB-T MUX-1 i MUX-2 mogę posłuchać muzyki filmowej lub koncertu muzyki jazzowej lub symfonicznej? Z muzycznych rzeczy mam do dyspozycji przez całą dobę POLO TV (współczesna muzyka ludowa) oraz ESKA TV (CHR non stop, o klasykach w stylu Stinga czy Dire Straits można zapomnieć). Czy coś TVP 2 ma takiego w swojej ofercie? O 20:00 tylko "R jak rozwód", bitwy na wyjce i inne głupoty. Pamiętam, że dużo takich artystycznych wydarzeń było w telewizyjnej dwójce. Gdzie to teraz jest?
Na MUX-3 jest TVP Kultura, jazz od czasu do czasu jest i wiele innych dobrych rzeczyswordfish pisze:A w jakiej telewizji dostępnej w DVB-T MUX-1 i MUX-2 mogę posłuchać muzyki filmowej lub koncertu muzyki jazzowej lub symfonicznej? Z muzycznych rzeczy mam do dyspozycji przez całą dobę POLO TV (współczesna muzyka ludowa) oraz ESKA TV (CHR non stop, o klasykach w stylu Stinga czy Dire Straits można zapomnieć). Czy coś TVP 2 ma takiego w swojej ofercie? O 20:00 tylko "R jak rozwód", bitwy na wyjce i inne głupoty. Pamiętam, że dużo takich artystycznych wydarzeń było w telewizyjnej dwójce. Gdzie to teraz jest?
Wiem, że jest na MUX-3 TVP Kultura, ale dostęp do tego będę miał nie wcześniej niż w 2014 roku. Europejska Stolica Kultury 2016 musi obyć się bez TVP Kultury, sygnał z nadajnika w Żurawinie dociera tylko do nielicznych. Czekam na sygnał ze Ślęży, który ma pojawić się w 2014. Dlatego pytam się o dobre programy poświęcone muzyce filmowej na MUX-1 i na MUX-2.Templar pisze:Na MUX-3 jest TVP Kultura, jazz od czasu do czasu jest i wiele innych dobrych rzeczyswordfish pisze:A w jakiej telewizji dostępnej w DVB-T MUX-1 i MUX-2 mogę posłuchać muzyki filmowej lub koncertu muzyki jazzowej lub symfonicznej? Z muzycznych rzeczy mam do dyspozycji przez całą dobę POLO TV (współczesna muzyka ludowa) oraz ESKA TV (CHR non stop, o klasykach w stylu Stinga czy Dire Straits można zapomnieć). Czy coś TVP 2 ma takiego w swojej ofercie? O 20:00 tylko "R jak rozwód", bitwy na wyjce i inne głupoty. Pamiętam, że dużo takich artystycznych wydarzeń było w telewizyjnej dwójce. Gdzie to teraz jest?
No to tam nic nie ma i raczej nie będzie, bo z tych co starali się o miejsce w MUX-1 to nikt takich rzeczy nie puszczał, a pewnie Ciswordfish pisze:Dlatego pytam się o dobre programy poświęcone muzyce filmowej na MUX-1 i na MUX-2.
Ale niby coTomek pisze:Sorry Wawrzek, ale widać, że nie bywasz w knajpachWawrzyniec pisze:Teraz trzeba będzie tylko jakiś fajny, klimatyczny lokal znaleźć.Tylko najlepiej taki, w którym muzyka nie będzie nas zagłuszała. Niestety w Polsce robi to się nagminne i nie tylko w klubach, kawiarniach, ale i sklepach muzyka jest tak głośna, że nie słyszy się własnych myśli. Nie tak dawno w Warszawie wyrzucili mnie z jednej knajpy, gdyż zapytałem się, czy można byłoby trochę muzykę ściszyć.
![]()
Jak będzie gorąco czy ciepło to nie widzę w ogóle sensu siedzieć w pomieszczeniu zamkniętym...
Mało powiedziane...Mefisto pisze:Aleś zjebał![]()
Antykwariat Cafe na Żurawiej?Wawrzyniec pisze:A ta warszawska knajpa to było coś dziwnego, gdyż z jednej strony lokal był w stylu antykwariatu, z książkami do czytania, elegancko urządzony, wszystko OK, a z drugiej strony muzyka to jakiś Master Blaster i to tak głośna, że aby rozmawiać ze znajomymi trzeba było się wydzierać. Więc kulturalnie się zapytałem, po czym właściciel wyleciał do mnie z mordą, że "co to jest?!" "co za bezczelność", "jak się nie podoba to idź gdzie indziej" i na "wypierdalaj!" się skończyło, ale oczywiście najpierw miałem jeszcze zapłacić.
Kurna, Wawrzek, ale nie po niemiecku, nigdy po niemiecku!Wawrzyniec pisze:Więc kulturalnie się zapytałem