The Cabin In The Woods (2012) - David Julyan

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: The Cabin In The Woods (2012) - David Julyan

#76 Post autor: Templar » wt maja 08, 2012 15:03 pm

Ja idę jutro na ten Dom w głębi lasu, bo tak wszyscy polecają, to trzeba zobaczyć :P
Wawrzyniec pisze:Pewnie wspomożesz machinę Hollywoodu i wybierzesz się na "Avengersów"? :P :wink:
A machinę Hollywoodu wspomogę w piątek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#77 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 09, 2012 14:34 pm

Super :) Sądzę, że się nie zawiedziesz. A tak w ogóle to jednym ze współscenarzystów "Domku" jest facet, wspomogający mocno Hollywood Ex Machina, który film właśnie też zamierzasz zobaczyć. :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#78 Post autor: Templar » śr maja 09, 2012 23:00 pm

Wróciłem właśnie z kina, świetny film, dawno się tak nie ubawiłem, przy końcowej scenie z windami to już kompletnie padłem :mrgreen:

Co do muzyki, płyty nie słuchałem, ale w filmie spisywała się rewelacyjnie, najbardziej mi się podobał ten fragment jak wyjechali ze stacji i później jechali przez ten tunel. Później posłucham płyty, ale za film to 4,5/5 ode mnie :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#79 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 10, 2012 01:10 am

Templar pisze:Wróciłem właśnie z kina, świetny film, dawno się tak nie ubawiłem,
Widzisz, jak Wawrzek coś poleci to... :P
Templar pisze: przy końcowej scenie z windami to już kompletnie padłem :mrgreen:
Wtedy to się zaczęła ostra jazda. :P
Templar pisze:Co do muzyki, płyty nie słuchałem, ale w filmie spisywała się rewelacyjnie, najbardziej mi się podobał ten fragment jak wyjechali ze stacji i później jechali przez ten tunel. Później posłucham płyty, ale za film to 4,5/5 ode mnie :)
Masz na myśli drugi utwór czy "The Cabin In The Woods". Jak napisałem w recenzji, muzyka niełatwa, ale ma parę fajnych przebłysków. Zresztą teraz po filmie możesz na nią inaczej spojrzeć i ją odebrać.

Cieszę się, że Ci się podobało, gdyż inaczej plułbym sobie w twarz, że tak zachęcałem i teraz ktoś przeze mnie zmarnował pieniądze. :)

Templar

#80 Post autor: Templar » czw maja 10, 2012 01:21 am

Wawrzyniec pisze:Wtedy to się zaczęła ostra jazda. :P
I jeszcze te "ding!" co jakiś czas, już prawie przestałem się śmiać, a tu "ding!" i dalej ryczę ze śmiechu :mrgreen:

Wawrzyniec pisze:Masz na myśli drugi utwór czy "The Cabin In The Woods". Jak napisałem w recenzji, muzyka niełatwa, ale ma parę fajnych przebłysków. Zresztą teraz po filmie możesz na nią inaczej spojrzeć i ją odebrać.
Tak szybko przeleciałem utwory i wychodzi na to, że to utwór "The Cabin In the Woods" wtedy leciał.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#81 Post autor: Adam » sob maja 12, 2012 07:59 am

i jak zakładałem, jedyne co się do czegoś nadaje w tej muzie to okładka :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#82 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 12, 2012 13:12 pm

Toś chyba nie czytał mojej i koprowej recenzji Drogi Adamie, gdyż ta muzyka w filmie świetnie wypada, a i na płycie co nieco oferuje.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#83 Post autor: Koper » sob maja 12, 2012 14:03 pm

Templar pisze:Tak szybko przeleciałem utwory i wychodzi na to, że to utwór "The Cabin In the Woods" wtedy leciał.
To akurat trochę siódma woda po Descent, ale tego typu motyw od Julyana w takich panoramicznych najazdach zawsze fajnie działa.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#84 Post autor: kiedyśgrześ » sob maja 12, 2012 15:24 pm

Koper pisze:To akurat trochę siódma woda po Descent, ale tego typu motyw od Julyana w takich panoramicznych najazdach zawsze fajnie działa.
Ja myślę, że dlatego go wzięli, oczywiście nie znam szczegółów, ale ktoś zobaczył tą scenę i wymyślił kto ma muzykę pisać, tak to widzę :P W temp tracku pewnie był Decsent :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#85 Post autor: Koper » sob maja 12, 2012 16:00 pm

Julyan w którymś wywiadzie mówił, że Goddardowi bardzo się podobało Zejście (chociaż nie wiem czy chodziło o film czy muzę, a może o obydwa) i dlatego jego chciał do pisania muzyki.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#86 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 12, 2012 16:05 pm

Przede wszystkim jest fanem filmu to i chciał podobne muzycznie brzmienie w "The Cabin In The Woods". Ale fakt, że Julyan dostał ten angaż właśnie przez "The Descent". Przy czym ponoć miał wiele swobody przy komponowaniu i o żadnym temp track nie wspomina/
W sumie od "The Descent" to wreszcie jakiś większy projekt Julyana. Dobrze, oby mu może pomógł na przyszłość i zapewnił parę ciekawych projektów.

ODPOWIEDZ