Alcatraz (2012) - Michael Giacchino, Andrea Datzman & GRCP??

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Alcatraz (2012) - Michael Giacchino, Andrea Datzman & GR

#16 Post autor: Templar » śr lut 08, 2012 22:36 pm

Oglądam cały czas ten serial, w ostatnim odcinku (piątym) skończyli w końcu z schematem polegającym na łapaniu kolejnego więźnia z 1963 :P Ogólnie odcinek bardzo dobry, choć boję się, że w następnym wrócą z powrotem do schematu i odpowiedzi na wszystko uzyskamy pod koniec 5-6 sezonu, o ile będą to kontynuować, bo jak nie to będzie tak jak z The Event, skończą po 1. sezonie i nic nie będzie wiadomo :mrgreen: Co do muzyki, w pilocie zdecydowanie najlepsza, bez jakiś rewelacji co prawda, w kolejnych odcinkach, to po prostu "jest" i tyle, przy niektórych tylko scenach czasem coś się mocniej wybija, choć czasem mam wrażenie, że jakoś tak na siłę ją w danej scenie wsadzili :P Podoba mi się też intro serialu:

http://www.youtube.com/watch?v=KkNQkHIbeXk

z tego co słyszałem, to muzykę do tego zrobił J. J. Abrams.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#17 Post autor: Mystery » śr lut 08, 2012 22:44 pm

z tego co słyszałem, to muzykę do tego zrobił J. J. Abrams.
Abrams komponował już do czołówek seriali które zaczynał, także nie wykluczone, że za tą też odpowiada.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#18 Post autor: Mystery » czw lut 09, 2012 13:23 pm

Templar

#19 Post autor: Templar » śr mar 28, 2012 20:44 pm

No i sezon i pewnie też cały serial się skończył, oglądalność spadła już poniżej 5 mln, także pewnie anulują tak jak Terra Novę. Może jeszcze Netflix przejmie, ale TN miało większą oglądalność i go w końcu nie wzięli. A zakończenie trochę lipa, bo nic w sumie nie wyjaśnili, jeszcze więcej pytań się tylko pojawiło :P

Natomiast muzykę z serialu mogliby wydać, bo nawet w niektórych odcinkach całkiem fajne rzeczy leciały, na jedną płytkę można by zebrać jakiś dobry materiał i chciałbym też muzykę z czołówki Abramsa, bo tak z odcinka na odcinek coraz bardziej zaczęła mi się podobać, zarówno muzyka jak i sama czołówka, IMO w moim osobistym rankingu jedna z lepszych czołówek seriali :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#20 Post autor: Mystery » śr mar 28, 2012 21:44 pm

W sumie mogli by wydać, "lostowej" muzyki nigdy za wiele :wink:

Templar

#21 Post autor: Templar » czw maja 10, 2012 14:54 pm

Serial anulowany i muzyki chyba też nigdzie nie wydadzą, pozostaje czekać aż ktoś wyciągnie muzę z DVD/BR :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#22 Post autor: Mystery » czw maja 10, 2012 17:08 pm

Kolejny raz miałem nosa by nie zabierać za serial, który anulują po pierwszym sezonie :wink:

ODPOWIEDZ