Po 4 dniach będą już mieli 1/3 wpływów Titanica, więc zobaczymy, a że konkurencja słaba, a opinie i recki dobre, więc może być ciekawie. Na razie, ogromnym sukcesem i pewnie celem, będzie wejście do pierwszej trójki filmów, które przekroczyły 600 mln, później się zobaczy czy dojdzie do sytuacji pogoni za Titanikiem. Oczywiście, mowa tu tylko o rynku w Stanach.Avengersi pobiją Titanica i Avatara ? bez żartów
To, że zarobił taką kasę, to nie znaczy, że jest najlepszyjak mówiłem , że to będzie najlepszy hero film to się wszyscy śmiali
Tjah, szczególnie jak za 2-3 lata będą wchodziły jego kolejne sequeleTomek pisze: Ciekawe jakie to będzie miało znaczenie jak za 2-3 lata nikt o tym filmie nie będzie już pamiętał
Wiń za to Lucasa i Spielberga, gdyż to od nich się zaczęło. A co do wyniku "Avengersów" to wcale się nie zdziwię jak w Europie i reszcie świata już takiego hiper szału nie będzie. Chociaż wszystko zależy od Templara.Tomek pisze:A tak na poważnie, to nie podoba mi się, że w obecnych czasach wartość filmu mierzy się jego box-officem. Ta moda przyszła z USA, gdzie film mierzy się jego wynikiem pierwszo-weekendowym.
Wawrzyniec pisze:A co do wyniku "Avengersów" to wcale się nie zdziwię jak w Europie i reszcie świata już takiego hiper szału nie będzie. Chociaż wszystko zależy od Templara.![]()
No dobra, przyznaję się, zrobiłem sobie małą wycieczkę po świecie i w każdym mieście oglądałem AvengersówWawrzyniec pisze:To wiem. Chodzi mi o to, że Tomek zarzuca Tobie, że napędzasz machinę hollywoodzką. Więc jestem ciekaw czy w tych wszystkich 12 krajach byłeś w kinie?![]()
W takim razie jak będzie po mandaryńsku : Nie ruszaj się Loki i żuć brońTemplar pisze:No dobra, przyznaję się, zrobiłem sobie małą wycieczkę po świecie i w każdym mieście oglądałem AvengersówWawrzyniec pisze:To wiem. Chodzi mi o to, że Tomek zarzuca Tobie, że napędzasz machinę hollywoodzką. Więc jestem ciekaw czy w tych wszystkich 12 krajach byłeś w kinie?![]()
W tym tygodniu jadę kolejne kraje pozwiedzać, także obserwujcie wyniki boxoffice'u
![]()
Patrzy się także na oceny wystawiane przez użytkowników - na imdb.com obecnie jest to 8.8/10 (ok. 95 tys. oceniających), z czego najbardziej podoba się dzieciom i młodzieży poniżej 18 roku życia (średnia ocen 9.3/10), a najmniej osobom powyżej 45 lat (średnia 8.4/10). Obecnie tytuł znajduje się na miejscu 29. TOP 250 najlepiej ocenianych filmów, a w zestawieniu najlepszych filmów dekady 2010-2019 znajduje się na drugim miejscu zaraz za "Incepcją" Nolana.Tomek pisze: A tak na poważnie, to nie podoba mi się, że w obecnych czasach wartość filmu mierzy się jego box-officem. Ta moda przyszła z USA, gdzie film mierzy się jego wynikiem pierwszo-weekendowym.
Oczywiście, że tak, z tym, że trzy dni temu ocena na IMDB była równie wysoka, 30 000 mniej oddanych głosów, na giełdzie to się nazywa High Frequency Trading i służy sztucznemu kształtowaniu cen akcji, nie widzę problemu w stosowaniu podobnych algorytmów na tego typu portalach, jeśli może się to przełożyć na pieniądze, a przecież się przekładaswordfish pisze:Czy jest możliwe, że ten wskaźnik został sztucznie podciągnięty na imdb.com przez zaledwie kilka dni?
Oj, myślę, że Batman pobije ten rekord, Mroczny Rycerz miał 158 mln, a teraz jeszcze większy hype będzie (już jestMystery Man pisze:Batman nie ma szans na takie otwarcie.