Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi

#376 Post autor: Adam » pt kwie 27, 2012 19:55 pm

Myster zmień tą kurtke! :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#377 Post autor: Mystery » pt kwie 27, 2012 20:44 pm

Cytując klasyka, "ta kurtka jest symbolem mojej indywidualności i wiary w wolność jednostki" 8) :wink:

Templar

#378 Post autor: Templar » pt kwie 27, 2012 21:14 pm

Co wy chcecie od tej kurtki, ona jest zajebista, nawet bym se replikę zamówił jakby była tańsza :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#379 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 30, 2012 15:48 pm

Problem z kurtka kierowcy jest taki, że nie na wszystkich ona dobrze wygląda. Oczywiście Mystery wygląda w niej zajebiście, ale na jakieś 2/3 społeczeństwa wyglądałaba mega śmiesznie.

A kończąc offtopa to recenzja wielce kontrowersyjna. Chociaż Broxton chyba tak samo ocenił. :? I ogólnie patrząc to z perspektywy forum wynika, że dwójka najbardziej kontrowersyjnych i najczęściej krytykowanych recenzentów muzyki filmowej w Polsce, "najlepiej", czyli najbardziej odpowiednio oceniła score Djawadiego.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#380 Post autor: Templar » wt maja 01, 2012 02:04 am

Wawrzyniec pisze:Hm, na razie patrząc na sezon drugi, to nic nie wskazuje, abyśmy otrzymali, taki haniebny odcinek jak ten 8 z poprzedniego sezonu. :P
No i wykrakałeś, w najnowszym odcinku żadnych cycków! :evil:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#381 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 04, 2012 15:47 pm

Być nie może. :? HBO normalnie sobie robi z nas jaja. "Game of Thrones" bez cycków, jak można tak nisko upaść. Liczę na poważny rewanż i zadośćuczynienie w następnym odcinku. :evil:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#382 Post autor: DanielosVK » pt maja 04, 2012 15:48 pm

Znajdźcie sobie dziewczynę. ;)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#383 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 04, 2012 15:51 pm

Jedna na dziewczyna na nas dwóch :? :?: Rozumiem, że Danielos ma jakieś chore fantazje erotyczne i trójkąciki mu się marzą, ale proszę nie musisz nas w to mieszać. :P :wink:

A po za tym cycki w "Game of Thrones" są nieodzowną częścią tego serialu, to wręcz tradycja. Tak jak czternutowiec Hornera, tak cycki muszą być w "Game of Thrones". Jesteśmy po prostu konserwatywni i należy trzymać się pewnych zasad. 8)

Mefisto

#384 Post autor: Mefisto » pt maja 04, 2012 15:51 pm

DanielosVK pisze:Znajdźcie sobie dziewczynę. ;)
eee tam, rzeżączki można dostać :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#385 Post autor: Mystery » sob maja 05, 2012 10:53 am

5 odcinek i na tle pierwszych 5 odcinków pierwszego sezonu jednak rozczarowanie. Brakuje trochę nowych, charakterystycznych postaci, bo drugiego Lorda Starka czy Khala Drogo na razie na horyzoncie nie widać, a i akcja zbyt leniwie się rozwija i jakoś mało angażuje, cliffhangery są słabe i jakoś z podnietą przez cały tydzień nie wyczekuje następnego odcinka. Im dalej, tym bardziej się będzie wszystko zazębiać i pewnie będzie lepiej, ale póki co, pierwszą połowę obecnego sezonu oceniam na 6/10.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#386 Post autor: Marek Łach » sob maja 05, 2012 12:40 pm

Początkowo bardziej mi się sezon podobał, bo autorzy spokojniej prowadzili wątki, nie było takiego chaosu jak w pierwszych odcinkach poprzedniego sezonu - ale coś się zaczyna psuć, jak gdyby siadła inspiracja. "Starcie królów" ma nierówne wątki (np. Daenerys jest kompletnie nieciekawa w książce i jej wątek rozwija się dopiero w 3 tomie) i ewidentnie przekłada się to na serial. Szkoda, że Stannis niezbyt im się udał - brakuje mu charyzmy i czasu ekranowego. Zamiast niego to Melisandre kradnie cały show. Tylko że przy tym autorzy skupiają się na niepotrzebnych scenach, marnując cenne minuty, a potem nieprzekonująco wypada najważniejsza scena 5 odcinka (która jest w dodatku źle zagrana).

No ale wysokich oczekiwań nie miałem. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#387 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 07, 2012 01:34 am

Ten bezcyckowy odcinek rzeczywiście taki sobie, ale pamiętam, że poprzednia seria też strasznie długo się rozkręcała. Z drugiej strony pojawił się wreszcie Tywin i to jak :) I od razy skoczyła znacznie jakość. :)

I może to być moje mylące odczucie, ale czy nie sądzicie, że w ostatnich odcinkach muzyka już nie kiksuje. Wiadomo nie wzbija się na wyżyny, ale też nie drażni, przynajmniej mnie.

Templar

#388 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 01:59 am

Wawrzyniec pisze:I może to być moje mylące odczucie, ale czy nie sądzicie, że w ostatnich odcinkach muzyka już nie kiksuje.
No jak jej nie słychać to trudno, żeby kiksowała :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#389 Post autor: Adam » pn maja 07, 2012 09:44 am

Pytanie dla fan(boj)ów: zachęcony hypem wokół serialu zacząłem go oglądać... pożyczyło się od kumpla blureya z 1 sezonem, włączyło i już jestem w 5 odcinku i ledwo mogę to zmęczyć.. wygląda to to jak teatr telewizji, te śmieszne sceny niby seksu w pełnych ubraniach i zbroi, brak możliwości mózgowego połączenia się z jakąkolwiek postacią - wszystkie są mdłe, tylko karzeł nadrabia ciekawymi gadkami.. Nudny ten serial jest imo jak na razie. I stąd pytanie- czy to ogólnie jest takie słabe, czy ksiązki lepsze a serial spartolili czy jak? Nawet klimatu średniowiecza się tutaj nie czuje. Muzy nie ma w ogóle poza czołówką więc nie ma za co Ramina bić ;-)
#FUCKVINYL

Templar

#390 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 14:02 pm

Adam pisze:te śmieszne sceny niby seksu w pełnych ubraniach i zbroi
Eeeee, w jakich ubraniach?
Adam pisze:brak możliwości mózgowego połączenia się z jakąkolwiek postacią - wszystkie są mdłe
Nie zgodzę się, sporo postaci jest świetnych - Ed Stark, Jon Snow, Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Jorah Mormont. No i ogólnie to tutaj widz "łączy" się z jakimś rodem, ja np. kibicuję Starkom, bo w końcu winter is coming :P

ODPOWIEDZ