Jeden z najbardziej rozpoznawalnych filmowych tematów minionej dekady, a tu proszę.... istny armagedonTo akurat kawałek samego Zimmera

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych filmowych tematów minionej dekady, a tu proszę.... istny armagedonTo akurat kawałek samego Zimmera
Johna van Tongerena, mam jego jedną płytę, co się z nim stałoPaweł Stroiński pisze:Mówię o kawałku z Armageddon - jest on kompozycją Hansa Zimmera i Johna van Tongerena. Zimmer na szybko napisał ten kawałek po tym, jak Bruckheimer odrzucił oryginał HGW pod tę scenę.
a nie od Broken Arrow przypadkiem?Mystery Man pisze:Ech, w tym MV/RCP nigdy nie wiadomoAle ok, bo zawsze myślałem, że temat piratów miał swoją genezę w Gladiatorze
Za dzieciaka kręciłem to kilkadziesiąt sekund muzyki w CDku na okrągłoPaweł Stroiński pisze:Ciekawostką jest oryginalne demo Hansa, dostępne na płycie z suitami, ponieważ temat z Drop Zone (utwór Too Many Notes, Not Enough Rests) pojawia się tam zerżnięty praktycznie nuta w nutę..
Mystery Man pisze:Ech, w tym MV/RCP nigdy nie wiadomoAle ok, bo zawsze myślałem, że temat piratów miał swoją genezę w Gladiatorze