Howard Shore - Hobbit
Re: Howard Shore - Hobbit
Dla mnie te 48/60 FPS to jest jak z 3D, dobra rzecz, ale nie nadająca się do wszystkiego, fajnie by było to zobaczyć przy np. transmisji Grand Prix F1, ale już do filmów fantasy/S-F się to nie nadaje. Tak samo 3D w każdym filmie/programie to była tragedia.
ja tam czekam na 100 FPS - wtedy wszystkim wyjebie oczy z orbit i będzie spokój, bo cała ludzkość będzie ślepa 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ano. Aczkolwiek głosy, że obraz w nowej technologii wygląda jak produkcja telewizyjna trochę są faktycznie niepokojące. Mnie tam się generalnie obecna tendencja panująca w kinie a idąca w kierunku takiego niby realizmu się nie podoba - wszelkie ta kamery z ręki, minimalizacja roli muzyki.DanielosVK pisze:Raczej nie ma sensu polemizować, póki nie zobaczymy tego w kinie. Zostaje poczekać.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
DanielosVK pisze:No to wg mnie ssie, zwykła sklejka.
Obie wersje są takie se, a ta Twoja przynudza i w pierwszej frazie sa inne dźwięki, niż było w trailerze. Partacz to robił

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wojteł
- John Williams
Moje przynajmniej jest fazowe, bo robione na samplach z Tsara
to raz.
A dwa, że ja swoim zrobionym na odpierdol się w 20 minut nie szastam po jutubach.

A dwa, że ja swoim zrobionym na odpierdol się w 20 minut nie szastam po jutubach.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Cóż nie wiem co Wojtek ma na myśli pisząc „na samplach z Tsara” wbijam w Google TsarWojtek pisze:Moje przynajmniej jest fazowe, bo robione na samplach z Tsara![]()
to raz.

Największy ładunek wybuchowy kiedykolwiek zdetonowany na ziemi

- Wojteł
- John Williams
Pardą. Chodziło mi o sample z Tzara. Mea Culpa. Ale sam widzisz, że moja wersja to petarda, żeby nie rzec: bomba 

Z Comic-Cona wiadomo, że:
Composer Howard Shore starts recording with the London Philharmonic in 5-6 weeks.
Composer Howard Shore starts recording with the London Philharmonic in 5-6 weeks.
A o tym słyszeliście?:
http://www.filmweb.pl/news/Jackson+chce ... a%22-87073
Jeszcze trzecia część będzie, Jackson z książki dla dzieci zrobi trylogię na miarę LotRa
http://www.filmweb.pl/news/Jackson+chce ... a%22-87073
Jeszcze trzecia część będzie, Jackson z książki dla dzieci zrobi trylogię na miarę LotRa

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
To byłby fail. Już lepiej, żeby zrobił wersje reżyserskie po 5 godzin.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
w kogo przekładzie u nas kupować hobbita? skibniewska go też tłumaczyła? chce kupić książkę teraz zanim za chwilę ceny pójdą w górę o 50% z racji premiery filmu...
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, Skibniewska tłumaczyła wszystkie książki Tolkiena.