Alan Silvestri - The Avengers
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Re: THE AVENGERS (2012)
Alan da czadu, ale jak Wam nie przypadł do gustu Kapitan to chyba faktycznie nie mamy oczym mówić. Przecież tamten score jest po prostu świetny
. Lepsze niż te niejedne predatory itd.

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Zawsze czułem słabość do muzyki Silvestriego i tyle no
.
Gani się Silvestra za schematyczną muzyke akcji no ale sory dla mnie to jest argument z dupy tak naprawdę mało kawalków daje mi takiego kopa jak miodowe Motorcycle Mayhem , czy Kruger Chase z Kapitana . Za to chwali się Giacchino w tym nurcie, który pisze mało porywająco .
Power Power i jeszcze raz power a Giacchinowskie Out For A Run litości

Gani się Silvestra za schematyczną muzyke akcji no ale sory dla mnie to jest argument z dupy tak naprawdę mało kawalków daje mi takiego kopa jak miodowe Motorcycle Mayhem , czy Kruger Chase z Kapitana . Za to chwali się Giacchino w tym nurcie, który pisze mało porywająco .
Power Power i jeszcze raz power a Giacchinowskie Out For A Run litości

Ostatnio zmieniony śr kwie 11, 2012 22:23 pm przez bladerunner22, łącznie zmieniany 1 raz.
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wojteł
- John Williams
Jakby pisał zawsze na takim poziomie, jak robi to dla Zemeckisa, to też miałbym słabośc do jego muzyki, niestety, coraz częściej, czuję słabość spowodowaną jej odsłuchem 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Ta, jak nie lubie bardzo jak kilku kompozytorów bawi się elektroniką , bo robią to w sposób nieciekawy dla mnie i jednym z nich jest Silvestr. Nie przepadam, dlatego za Cobrą, chociażby.Wojtek pisze:Jakby pisał zawsze na takim poziomie, jak robi to dla Zemeckisa, to też miałbym słabośc do jego muzyki, niestety, coraz częściej, czuję słabość spowodowaną jej odsłuchem
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
kiedyśgrześ pisze:JezusickuCo to za maska w awatarku
Megan Fox a twoja ?
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
http://www.comicbookmovie.com/fansites/ ... s/?a=57814
klipy z planu, a w tle score z filmu
w drugim klipie od 2:18 zaczyna się utworek ze sceny z Czarną Wdową (słychać jej temat w 2:35 i 2:46)
w czwartym klipie od 1:39 - temat Avengers
klipy z planu, a w tle score z filmu

w drugim klipie od 2:18 zaczyna się utworek ze sceny z Czarną Wdową (słychać jej temat w 2:35 i 2:46)
w czwartym klipie od 1:39 - temat Avengers

W każdym z czterech klipów jakoś dodarłem do połowy, brzmi jak jakiś 20 minutowy odrzut z G.I. Joe 

W tych klipach powyżej zdaje mi się, że tam ciągle są powtarzane krótkie utwory
http://www.youtube.com/watch?v=cSYYVdbY ... r_embedded
tutaj ciekawie to wygląda

http://www.youtube.com/watch?v=cSYYVdbY ... r_embedded
tutaj ciekawie to wygląda

Przynajmniej Alan, wciąż potrafi dostarczyć przyjemny temat przewodni, G.I. Joe (End Credits), A-Team (Flying A Tank), Kapitan Ameryka (Captain America March), a teraz The Avengers (The Avengers). Zazwyczaj jest to tylko jeden utwór z soundtracka, ale i tak potrafi zrobić różnicę.
Ten najnowszy to rzecz jasna nic wielkiego, ale nieźle wpada w ucho - fajnie udziela się klimacik lat 80
http://www.youtube.com/watch?v=Gvbg2wrsDgA
Ten najnowszy to rzecz jasna nic wielkiego, ale nieźle wpada w ucho - fajnie udziela się klimacik lat 80

http://www.youtube.com/watch?v=Gvbg2wrsDgA
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Słabo... jeśli to będzie hit tego scoru to szykuje nam się kolejna cienizna od Silvestriego.
Trochę ratuje ten temacik wejście tej popowej perkusji w połowie, która wnosi nieco luzu (właśnie takiego jaki był w filmach i scorach Kina Nowej Przygody).
Trochę ratuje ten temacik wejście tej popowej perkusji w połowie, która wnosi nieco luzu (właśnie takiego jaki był w filmach i scorach Kina Nowej Przygody).
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński