Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi

#301 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 09, 2012 20:12 pm

Ale co w tym takiego cool i w ogóle :? Po tych dwóch odcinkach na razie nie słyszę diametralnej zmiany, więc aż strach się bać co się na tym scorze znajdzie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#302 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 20:12 pm

Wawrzyniec pisze:Ale co w tym takiego cool i w ogóle :? Po tych dwóch odcinkach na razie nie słyszę diametralnej zmiany, więc aż strach się bać co się na tym scorze znajdzie.
Main Theme :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#303 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 09, 2012 20:15 pm

Fakt, "Main Title", nawet nie wiem czy lekko zmienione, ta nowa aranżacja "The King's Arrival" i ten nowy motyw tej rudej od Verhoveena. To na razie mamy trzy utwory.

Tylko, że zapewne Ramin, ani producenci nie widzą powodów do zmian, to na wielkie zmiany jakościowe nie ma co liczyć. Co zresztą we dwóch odcinkach słyszymy.
Szkoda, że Ramin nie czytał mojej recenzji, może by jakieś wnioski wyciągnął.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#304 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 20:22 pm

po tej zapowiedzi Vol.2 jaką Towson opublikował u siebie na stronie parę minut temu mogę Wam napisać co się znajdzie na płycie z 2 sezonu :P

data wydania nie jest marketingowym strzałem w dziesiątkę, 2 msc po starcie 2 sezonu gdy on już się będzie kończył to zdeczka samobój. co to może oznaczać?

w kolejnych sezonach zwykle wykorzystują muzę napisaną pierwotnie, podkładają ją jak zawsze ilustratorzy bez ingerencji kompozytora (to jest standard od wieków w serialach na całym świecie i u nas też - kompozer oddaje całą muzę przed postprodukcją pierwszego sezonu).. nie wiem jak wygląda proces postprodukcji odcinków w HBO - czy robią je na bieżąco jak np u nas, ale wygląda na to, że Djawadi dostał cynk że to co oddał rok temu nie wystarczy do kolejnej serii i poproszono go dokomponowanie. nie pisaliście za specjalnie że w 1 sezonie była muza w serialu której nie było na płycie, więc logiczne że będzie coś nowego teraz, a konkretniej dodatkowego.

a skoro płyta nie wychodzi równo z premierą, jestem skłonny zakładać że postprodukcja i kolaudacja odcinków jest na bieżąco - czyli np nawet wczoraj Ramin mógł kończyć jakiś traczek do np 7 odcinka itp. który jutro będą finalnie sklecać a pojutrze będzie jego kolaudacja. bo jakby cały sezon juz był zamknięty to płyta była by gotowa na premierę a nie na 2 msc po. no i logiczne że Towson nie da na nią identycznych traków, tylko będzie zupełnie nowa muza i bynajmniej nie 30 minutek, bo takiego czegoś Towson od wieków nie wydaje.
#FUCKVINYL

Templar

#305 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 20:33 pm

A przy jakim serialu muzyka wyszła równo z premierą 1. odcinka? Zawsze po zakończeniu emisji dają, a serial już raczej cały gotowy, słyszałem, że ktoś tam znalazł informację, że na polskich serwerach HBO GO przygotowali już wszystkie odcinki, ale nie mógł się do tego dostać. Mieli nawet u nas wrzucać każdy odcinek tydzień wcześniej niż w USA, tak jak to zrobili z 2. odcinkiem, ale zrezygnowali z tego i wywali nawet ten drugi, bo od razu w necie się pojawiały WebRipy i nikt by w TV nie oglądał :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#306 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 20:35 pm

ja oparłem na pewnych możliwych faktach swoje założenie. jeśli mówisz że cały 2 sezon jest już gotowy, to tym bardziej nie da się wytłumaczyć premiery płyty z 2 msc obsuwą bo to znaczy że muza jest dawno gotowa.
#FUCKVINYL

Templar

#307 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 20:37 pm

Adam pisze:ja oparłem na pewnych możliwych faktach swoje założenie. jeśli mówisz że cały 2 sezon jest już gotowy, to tym bardziej nie da się wytłumaczyć premiery płyty z 2 msc obsuwą.
Zazwyczaj to dają po emisji, żeby nie zdradzać fabuły nazwami utworów, choć tutaj już są książki od dawna, także po prostu pielęgnują tradycję i jak wszyscy dają po zakończeniu to oni też :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#308 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 20:38 pm

to ostatni sezon jest?
#FUCKVINYL

Templar

#309 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 20:39 pm

No nie, drugi dopiero, ekranizacja drugiego tomu, ma być 7 tomów, 3. tom ma być w 2. sezonach, także trochę tego będzie, bo może jeszcze jakiś podzielą na 2 :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#310 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 20:44 pm

WHAT :?: :shock: ten 2 sezon to dopiero ekranizacja 2 tomu z siedmiu? ło jezu to zrobią z tego milion odcinków :roll:
#FUCKVINYL

Templar

#311 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 20:46 pm

Stawiam, że będzie 100, bo każdy sezon 10 odcinków i jeszcze ze 2 tomy (oprócz trzeciego) podzielą na 2 sezony.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#312 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 20:48 pm

nie ma szans żeby to ogarnąć. najlepszy serial świata - Miami Vice - łykam na raz tak do początku 4 sezonu. tak więc w nim i przy ostatnim piątym wymiękam :P
#FUCKVINYL

Templar

#313 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 20:52 pm

Adam pisze:nie ma szans żeby to ogarnąć. najlepszy serial świata - Miami Vice - łykam na raz tak do początku 4 sezonu. tak więc w nim i przy ostatnim piątym wymiękam :P
E tam, ja ostatnio przypominam sobie "Z Archiwum X", teraz jestem już w połowie 8. sezonu, a po tym jeszcze obejrzę 3 sezony Millennium i 1 The Lone Gunmen, bo są powiązane z X-Files 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#314 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 20:54 pm

Archiwum to imo jeden z bardziej nierównych seriali ever i zawsze podziwiałem ludzi którzy potrafili zmęczyć wszystkie jego sezony :) mnie się nigdy nie udało i już nie uda :P zreszta tematyka mnie w ogóle nie kręci.
#FUCKVINYL

Templar

#315 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 20:59 pm

Adam pisze:Archiwum to imo jeden z bardziej nierównych seriali ever i zawsze podziwiałem ludzi którzy potrafili zmęczyć wszystkie jego sezony :) mnie się nigdy nie udało i już nie uda :P
Jaki tam nierówny, dla mnie cały serial jest świetny, podoba mi się różnorodność, bo niektóre odcinki to jak horrory, inne typowe S-F, kino sensacyjne, a niektóre też świetna komedia :D Szkoda, tylko, że od 8. sezonu nie ma już prawie w ogóle Muldera, to moja ulubiona postać :? Doggett spoko, no ale Foksa nie zastąpi, może być co najwyżej dodatkiem :P

ODPOWIEDZ