Tyler Bates - Rozważania mniej osobiste

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Tyler Bates - Rozważania mniej osobiste

#16 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 11:46 am

Marek Łach pisze:obchodzą mnie opinie fanów filmówki,
to przykłady:

http://www.soundtrack.net/albums/database/?id=4367

http://www.tracksounds.com/reviews/300_tyler_bates.htm

http://scorenotes.com/reviewArchive/300.html

http://www.soundtracks.pl/reviews.php?op=show&ID=733

http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=589 :mrgreen:

http://www.amazon.com/300-Original-Moti ... B000MTDRDG

plus 1 setka Billbordu.

na Filmtraku, MovieWave czy Filmmusic się muzyka filmowa nie kończy. Jej fani też nie kończa się na takich portalach. Więc daj spokój kolejnej nadmuchanej dyskusji o gustach, tylko dlatego że uważasz że paru znanych "dziennikarzy" tej malutkiej fanbojskiej branży i tego forum ma rację bo twierdzi tak jak Ty. i nie pisz dumnie że to najgorsza praca dekady, bo jak widać podałem Ci przykłady że wielu, również portale - nawet Tój własny :lol: , uważają inaczej.
Ostatnio zmieniony pn kwie 09, 2012 11:54 am przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#17 Post autor: Marek Łach » pn kwie 09, 2012 11:54 am

Cytowane przez Ciebie FM.pl (zapomniałem, że dla Ciebie jedynym wyznacznikiem są gwiazdki, więc mogłeś przegapić):
Oczywiście zaślepieni fani filmu będą gloryfikować muzykę kierując się raczej wzniosłym doznaniem po zobaczeniu produkcji, lecz przestrzegam aby racjonalnie podejść do tego albumu i darować sobie kupno tegoż - brzydko mówiąc - gniota w ładnej otoczce(okładce)
Z podanych przez Ciebie linków, na które składają się dwie fanbojskie stronki i Amazon (:lol:), tylko Soundtrack.net jest w tej dyskusji relewantny, tylko że szkoda, że całą kwestię Titusa ogranicza do stwierdzenia:
though fans will note similarities to Elliot Goldenthal's Titus score.
To jest po prostu śmieszne, uważasz to za "profesjonalne" dziennikarstwo?

Więc oby tak dalej, dobieraj sobie wybiórczo próbki i opieraj swoje opinie na opiniach recenzentów z Amazonu. Spodziewam się, że za rok będziesz bronił też Unstoppable. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#18 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 11:57 am

Marek Łach pisze:Spodziewam się, że za rok będziesz bronił też Unstoppable. :)
tego nie bede bronił i tutaj bym się bardziej zgodził o najgorszym scorze dekady.

zresztą z 300 jest u mnei to samo co z Iron Menem choćby, choć jego lubię o wiele bardziej, dlatego nigdy o tym nie duskutowałem bo z Wami się nie da o takich pracach dyskutować, co widać wyżej :) od razu jest człowiek wyzywany od bezguścia i wpajana mu jest jedna jedyna "ambitna racja".
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#19 Post autor: Marek Łach » pn kwie 09, 2012 11:59 am

Ponownie powiem: sam sobie na to zapracowałeś. Przez 6 lat obecności na forum nie padło z mojej strony słowo bezguście i nawet jeśli się nie zgadzałem z oceną jakiejś pracy, to polemizowałem innymi sposobami - ale Ty swoimi prowokacjami i sabotowaniem normalnej dyskusji zaniżyłeś dyskusję do tego poziomu. Przyzwyczajaj się. :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#20 Post autor: DanielosVK » pn kwie 09, 2012 12:00 pm

I to jest amen, bo taka przykra prawda niestety. :?
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#21 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 12:02 pm

nie było z Twojej strony Marku żadnej dyskusji. od razu mnie zlolowałeś, ja powklejałem linki i na spokojnie napisałem że na paru fanach się świat nie kończy i że to nie jest najgorsza praca dekady. a Ty co odpisałes? Tylko podjazdy personalne. Od kilku dni- od sytuacji z Marianellim - masz do mnie jakieś ale nie wiem o co. Bo za co to wiem - żem śmiał pojechać po Twoim idolu. Nikt się nie czepiał tego, inni napisali że praca nudna jak flaki z olejem i olali temat. A Ty się cietrzewisz kolejny dzień. Obrażasz i lolujesz słabych kompozytorów (Jabło, Djawadi, Bejts), a jak ktoś śmie zrobić to samo z kimś ambitniejszym który przywalił taki sam fejl to jest zbrodnia i to przeżywasz. Czy ja gdzieś wjeżdzam Ci na ambicje z jakimiś kompleksami czy frustracją? Nie. Nie czepiam się Ciebie i nie łapię za słówka. A dziś mieliśmy przykład że Ty, niewywołany do talbicy, robisz tak ze mną. Kiepsko studiujesz moje posty tutaj skoro twierdzisz że jestem zakałą forum i nie umiem dyskutować. Moja rada taka - nie czytaj co piszę, skoro masz to tak przezywać jakby to była sprawa życia lub śmierci.
Ostatnio zmieniony pn kwie 09, 2012 12:15 pm przez Adam, łącznie zmieniany 2 razy.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#22 Post autor: bladerunner22 » pn kwie 09, 2012 12:02 pm

ano niestety, szkoda , że dopiero teraz to widzicie :? .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Templar

#23 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 13:47 pm

Adam pisze:no i warto dodać że Bejst robi score do God Of War 4 - będzie niezły pumpin 8)
Ploty, ploty, ploty, nie wierzę, że zastąpią Marino i Reagana kimś takim jak Bates, poza tym GoW 4 jak będzie to za jakieś 2 lata dopiero, na 99% na premierę PS4.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#24 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 13:48 pm

żadne ploty. dawno potwierdzone, zresztą ostatnio jego orkiestrator Tim Williams powiedział w wywiadzie dla MTV że nagrywają własnie.
#FUCKVINYL

Templar

#25 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 13:51 pm

Adam pisze:żadne ploty. dawno potwierdzone, zresztą ostatnio jego orkiestrator Tim Williams powiedział w wywiadzie dla MTV że nagrywają własnie.
Jakie potwierdzone? Tylko Williams o tym gadał, Sony i Santa Monica tego nie potwierdzają, nawet gry nie zapowiedzieli, także ploty i tyle. Zresztą fani już proszą o Marino, także nawet jak wzięli Batesa to może go wywalą.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#26 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 13:52 pm

#FUCKVINYL

Templar

#27 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 13:54 pm

No i tu też info tylko o tym Timothy Williamsie. Jak już to skończy się pewnie jak z Mansellem w ME3, jeden track walnie i do widzenia.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#28 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 13:55 pm

nie doczytałeś :P

"...but I wanted to note that Tyler Bates is the "main composer" and should be listed as such."
#FUCKVINYL

Templar

#29 Post autor: Templar » pn kwie 09, 2012 14:00 pm

Nie wierzę w to, chyba, że czwórki nie robi Santa Monica, bo przy każdej części był Gerard Marino i Mike Reagan. Zacznijmy zresztą od tego, że sama gra to ploty, bo po trójce to już Kratos nie ma co robić :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#30 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 14:01 pm

jak ploty skoro koleś mówi że nagrywają? :) przecież nie robią sobie tego dla jaj :P
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ