Wrath of the Titans - Javier Navarrete

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: Wrath of the Titans - Javier Navarrete

#166 Post autor: Mefisto » ndz kwie 08, 2012 01:09 am

nie on akurat

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#167 Post autor: kiedyśgrześ » ndz kwie 08, 2012 01:11 am

Wawrzyniec pisze:I widzicie, co z tego wyszło. :P W sumie to score Djawadiego nawet bardziej mi się podoba. Miał z trzy fajne utwory przynajmniej. :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#168 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 08, 2012 01:19 am

No co? :P Fakt były mało oryginalne i tak jak napisałem w swej recenzji do której czytania serdecznie tutaj zapraszam:

http://muzykafilmowa.pl/recenzja,275,cl ... itans.html

brzmią jak resztki ze stołu Hansa, ale hej można do tego potuptać nóżką czy obrać ziemniaki. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#169 Post autor: kiedyśgrześ » ndz kwie 08, 2012 01:24 am

Męczące w filmie Wawrzyniec, dla mnie to był poważny problem, podczas ostatniej akcji wymiotowałem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#170 Post autor: Marek Łach » ndz kwie 08, 2012 10:50 am

Ej bez przesady - pierwszy Clash to najgorszy score przygodowy, jaki słyszałem. Już samym (ogłupiającym zresztą) pierwszym utworem Wrath zostawia Djawadiego w tyle. Oczywiście nie jest to jakaś różnica klas, ale postęp jest widoczny (przesłuchałem wybiórczo kilku utworów - są bardzo słabe, z paroma krótkimi przebłyskami). Myślę, że spokojnie 1,5/5 można dać. :P

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#171 Post autor: Dexter » ndz kwie 08, 2012 11:29 am

Marek Łach pisze:1,5/5 można dać. :P
Nie szalej tak :D
Score przesłucham w przyszłym tygodniu, jednak zakładam, że gorsze od Sherlocka 2 to nie będzie, a jemu dałem 1,5.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#172 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 08, 2012 14:06 pm

Marek Łach pisze:Ej bez przesady - pierwszy Clash to najgorszy score przygodowy, jaki słyszałem. Już samym (ogłupiającym zresztą) pierwszym utworem Wrath zostawia Djawadiego w tyle. Oczywiście nie jest to jakaś różnica klas, ale postęp jest widoczny (przesłuchałem wybiórczo kilku utworów - są bardzo słabe, z paroma krótkimi przebłyskami). Myślę, że spokojnie 1,5/5 można dać. :P
Ale ja nie analizuję "Clasha" profesjonalnie tylko z perspektywy obierania ziemniaków i tuptania nóżką. Jest to score banalny, nudny, słaby, ale mimo wszystko lepiej się go słuchad od "Wratha". Chociaż wiadomo, że to co teraz robimy to analiza, która kupa mniej śmierdzi. :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#173 Post autor: Koper » ndz kwie 08, 2012 18:07 pm

Wawrzyniec pisze:Po jego przeczytaniu moje oczekiwania względem tego score'u stały się wręcz ogromne! Czytając można wywnioskować, że Navarrete podszedł bardzo profesjonalnie do tego projektu i już nie mogę doczekać się tego brzmienia, tego bogactwa. :) Czyżby wreszcie po "300", "Clash of the Titans", "Immortals" film o umięśnionych antycznych Grekach otrzymał należytą oprawę muzyczną? Liczę, że tak.
Wawrzyniec pisze:I widzicie, co z tego wyszło. :P W sumie to score Djawadiego nawet bardziej mi się podoba. Miał z trzy fajne utwory przynajmniej. :)
:roll:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#174 Post autor: Marek Łach » ndz kwie 08, 2012 20:10 pm

Wawrzyniec pisze:mimo wszystko lepiej się go słuchad od "Wratha"
Przecież Clasha nie da się słuchać i tracić na to życie. ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#175 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 08, 2012 20:17 pm

@Marek
Spokojnie przecież do Clasha nie wracam. Życie jest zbyt krótkie, aby tracić na niego czas.

@Koper

No co? Turek z Mysterym mnie omamili podobnie jak Navarrete swoim wywiadem. :P A wyszło jak wyszło.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#176 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 10:34 am

no proste że jedynka jest lepsza od dwójki :) Maras znów szuka duchowo-hambitnych uniesień tylko dlatego że widzi nazwisko Javarette na okładce a nie Djawadi. boringgggggg. A Ramin samym tematem głównym i trakami o których wspomniał Wawrzyniec miecie słuchalnością cały score z dwójki.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#177 Post autor: kiedyśgrześ » pn kwie 09, 2012 10:39 am

Adam pisze:no proste że jedynka jest lepsza od dwójki :) Maras znów szuka duchowo-hambitnych uniesień tylko dlatego że widzi nazwisko Javarette na okładce a nie Djawadi. boringgggggg. A Ramin samym tematem głównym i trakami o których wspomniał Wawrzyniec miecie słuchalnością cały score z dwójki.
Powtóreczka :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#178 Post autor: Marek Łach » pn kwie 09, 2012 11:00 am

Adam pisze: Maras znów szuka duchowo-hambitnych uniesień tylko dlatego że widzi nazwisko Javarette na okładce a nie Djawadi
Znowu frustracje z życia osobistego wyładowujesz na forum?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#179 Post autor: Adam » pn kwie 09, 2012 11:02 am

:? ale u mnie w życiu osobistym nie ma frustracji :) napisałeś wyżej nieprawdę starając się zdyskredytować Djawadiego więc odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że Ramin słuchalnością zamiata Dżawara i tyle. zresztą nie pierwszy tutaj to napisałem więc żadnej ameryki nie odkrywam.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#180 Post autor: Marek Łach » pn kwie 09, 2012 11:19 am

Nieprawdę. :lol: Napisałem, że Djawadi zasługuje na 1 gwiazdkę, a Navarrette na 1,5, ergo obie ścieżki są totalnym syfem, tylko Raminek trochę większym. Normalnie jest czego bronić, a tym bardziej szumnie zarzucać mi kłamstwa. :lol: Popatrz sobie na oceny Clasha, które zawsze tak lubisz przywoływać. Ale Ty oczywiście musiałeś znaleźć sobie punkt zaczepienia, żeby leczyć swojego kompleksy względem mnie. W ogóle podejrzewam, że Twoje ostatnie wypowiedzi na forum to czysty sabotaż - bo im coś jest większym syfem, tym bardziej zajadle tego bronisz, po prostu nie mogę uwierzyć w takie bezguście. :D

ODPOWIEDZ