CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Dla mnie "Dom Zły" to akurat jest slasher.
Chociaż i tak za tym filmem nie przepadam. "Wesele" i "Róża" lepsze. I ja mu nie zabraniam kręcić takich filmów, ale jakoś do niego przekonać się nie mogę.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jego kino jest tak dołujące, że aż polskie na maksa.
Aż się dziwię, że "Wesele" miało jako taki happy-end. 
Dlatego też, tak jak Wawrzek, nie jestem fanem Smarzowskiego, choć trzeba mu oddać, że przynajmniej ma jakiś styl i coś w filmach do powiedzenia.

Dlatego też, tak jak Wawrzek, nie jestem fanem Smarzowskiego, choć trzeba mu oddać, że przynajmniej ma jakiś styl i coś w filmach do powiedzenia.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Marasa to zainteresuje szczególnie i innych krakusów i hutusów:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... a=branzowe

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... a=branzowe

#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Słyszałem, tragedia.
Dobrze, że moje ulubione Barany wydają się nie do ruszenia (czyżby?...).

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Też wiem.
Moja młodsza siostra poszła dzisiaj na specjalną akcję protestacyjną i konferencję, która właśnie się w kinie ARS odbywa.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Muszkieterowie - nowe pokolenie (2005r.). Pierwszy odcinek na Tele 5. Na pierwszy rzut oka widać, że za dużo kasy na tę produkcję nie mogło pójść, ale jeśli chodzi o pomysły to się nie krępowali - maszyna latająca napędzana ludzkimi mięśniami (oczywiście działa), łódź podwodna (w którymś z dalszych odcinków) i kto wie co jeszcze. Gra aktorska przeciętna - Cejrowski w Jerozolimie lepiej zagrał. Chyba obejrzę kolejny odcinek dla tej łodzi.
Co do muzyki to można powiedzieć, że była.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Muzi V Nadeji czeski film
czesaka standardowa komedia, muzyka Jan P. Muchow (NRD) Dlaczego o tym wspominam? Dlatego, że ilekroć zdarzy mi się obejrzeć jakiś czeski, hiszpański, niemiecki, francuski itd. ... europejski film, staram się zapomnieć, że w Polsce jest jakieś kino, są jacyś twórcy, reżyserzy, aktorzy, kompozytorzy, celebryci... nie ma... pustynia... patrzę w prawo, patrzę w lewo, nic się nie dzieje 
Dowód muzyczny gdzieś od 4-tej minuty
:
http://www.youtube.com/watch?v=v-1mf3rZ ... ure=relmfu

Dowód muzyczny gdzieś od 4-tej minuty

http://www.youtube.com/watch?v=v-1mf3rZ ... ure=relmfu
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Wyjazd Integracyjny uwaga nawet mnie się podobał . Klapa podobno straszna film zjechany, a ja powiem , że dla mnie był po prostu przeciętny, ale naprawdę kilka momentów komediowych miał fenomenalnych, dobrze wypadająca muzyka w filmie (głównie piosenki ) . Generalnie tragedii nie ma .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
A ja widziałem dzisiaj fragment Unstoppable na C+.
Ciekaw jestem, jakby policzyć, ile w tym filmie jest kadrów kręconych kamerą jeżdżącą wokół głównych bohaterów. Normalnie jak na rollercoasterze.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Margin Call
Dobry film! Co prawda napięcie trochę siada pod koniec, ale 2/3 filmu to znakomity thriller... bez żadnych sensacyjnych akcji.
Ekonomiści i analitycy siedzą, gadają i zastanawiają się, jak zrobić przekręt stulecia.
Ciekawe spojrzenie na przyczyny kryzysu finansowego i doborowa obsada (Spacey, Irons!). Polecam.
Dobry film! Co prawda napięcie trochę siada pod koniec, ale 2/3 filmu to znakomity thriller... bez żadnych sensacyjnych akcji.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No co Ty. Nie obejrzałeś do końca tego arcydzieło jednego z genialnych braci-reżyserów i jeszcze z genialnym scorem?Marek Łach pisze:A ja widziałem dzisiaj fragment Unstoppable na C+.Ciekaw jestem, jakby policzyć, ile w tym filmie jest kadrów kręconych kamerą jeżdżącą wokół głównych bohaterów. Normalnie jak na rollercoasterze.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Mnie się nie podobał, widz został potraktowany tak samo jak przy produkcji HBO Too Big to Fail, zero wejścia w farsz, jesteście za głupi, dla was to rocket science (nasz bohater przeszedł do banku z NASAMarek Łach pisze:Margin Call
Dobry film! Co prawda napięcie trochę siada pod koniec, ale 2/3 filmu to znakomity thriller... bez żadnych sensacyjnych akcji.Ekonomiści i analitycy siedzą, gadają i zastanawiają się, jak zrobić przekręt stulecia.
Ciekawe spojrzenie na przyczyny kryzysu finansowego i doborowa obsada (Spacey, Irons!). Polecam.

Mnie to interesuję skąd tam się wzięła arabska muzyka (rytmika)Koper pisze:No co Ty. Nie obejrzałeś do końca tego arcydzieło jednego z genialnych braci-reżyserów i jeszcze z genialnym scorem?

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Hmm tzn. ?kiedyśgrześ pisze: zero wejścia w farsz, jesteście za głupi, dla was to rocket science
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
W tym filmie nasi bohaterowie patrzą z rozdziawionymi gębami na mistyczne ekrany komputerów, których zawartość o ile pamiętam nie jest specjalnie eksponowana i nikt nie próbuje tłumaczyć co się dzieje, Spacey jest ambiwalentny, Irons zły, ten trzeci, którego nazwiska nie pamiętam dobry, tyle ma nam wystarczyć, mnie to nie satysfakcjonuje 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Kto jest dobry?
Wszystkie płotki w tym filmie są wtłoczone w machinę, czy tego chcą czy nie chcą - nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek tutaj kierował swoje działania szlachetnością. Postać Quinto to niby młody idealista, ale nawet słowem nie piśnie o słuszności czy moralności, a bohater grany przez Tucciego jedyne czego chce to święty spokój i bezpieczeństwo na starość.
Jak dla mnie to przekrój korporacyjnych charakterów jest tutaj fajnie oddany.
A że film nie wyczerpuje tematu od strony "ekonomicznej" - no bo w końcu dotyka tylko jednej przyczyny, jednej firmy i jednego zdarzenia. Tak w skali mikro. Zasługą angielskiego tytułu jest to, że dowiedziałem się na własną rękę, czym jest cały ten "margin call".

A że film nie wyczerpuje tematu od strony "ekonomicznej" - no bo w końcu dotyka tylko jednej przyczyny, jednej firmy i jednego zdarzenia. Tak w skali mikro. Zasługą angielskiego tytułu jest to, że dowiedziałem się na własną rękę, czym jest cały ten "margin call".