W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
A mnie się tam podoba te ujazzowienie tych tematów. Tzn. niby wolę je w oryginale, ale fajnie było usłyszeć coś innego, nawet jeśli nadawało im to zupełnie inny charakter - saksofon w suitcie z NSO właściwie wyrzucał ją z gatunku fantasy.

Pozostałe tracki mi się podobały, warto zwrócić uwagę, że przynajmniej jeszcze ostatni track to muzyka filmowa (z niemieckiego serialu z lat 70. jednego z pierwszych w karierze filmowej Klausa), a jak ta aranżacja ma się do oryginału:
http://www.youtube.com/watch?v=gvalGxHcgCw tutaj chyba obyło się bez kontrowersyjnych zmian, bo oryginalnie to było jazzujące już.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
autor: kiedyśgrześ » pt mar 30, 2012 09:59 am
A do mnie ta płyta nawet jeszcze nie dotarła, pewnie dlatego, że z płatnością też się nie spieszyłem
Nic to, na niemieckim Amazonie znalazłem sampelki i będzie mi się podobało

Jazzy

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
To jak dojdzie, to miłego słuchania.
A Doldingera to mogliby swoją drogą na FMF zaprosić. Tak po sąsiedzku. Miło by usłyszeć na żywo Niekończącą albo Das Boot.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pt mar 30, 2012 14:26 pm
Doldinger jakby co to podczas koncertów sam na tym saksofonie gra. Ale to wie pewnie każdy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
no raczej

-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Koper pisze:warto zwrócić uwagę, że przynajmniej jeszcze ostatni track to muzyka filmowa (z niemieckiego serialu z lat 70. jednego z pierwszych w karierze filmowej Klausa)
Pewnie dlatego mi nie podeszło...