JOHN CARTER - Michael Giacchino
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino
Jestem humanistą, a nie matematykiem, więc się trochę pogubiłem. Ale chyba mimo wszystko trzeba uznać wynik "Johna Cartera" za niezadowalający, tak? 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Kosztował 300 mln, zarobi 300 mln, połowa zostaje u kiniarzy, czyli wychodzi minus 150 i taka kwotę też podał Disney w oficjalnym oświadczeniu. Nawet jak źle liczę, to analogicznie Green Lantern i Mars Needs Moms i tak poniosły większe straty, dla przypomnienia.Adam pisze:nie, bo żeby wygenerować stratę 150 mln Carter musiałby zarobić 450 mln. a nie zarobi nawet 350.
Green Lantern kosztował 275 , zarobił 221
Mars Needs Moms kosztował 190, zarobił 39
Jak Ty to liczyszAdam pisze:nie, bo żeby wygenerować stratę 150 mln Carter musiałby zarobić 450 mln. a nie zarobi nawet 350.

normalnie liczę
żeby się wyzerować musi zarobić 600 mln. zarobi powiedzmy te 350 optymistycznie. więc będzie 250 mln.

#FUCKVINYL
Adam pisze:normalnie liczężeby się wyzerować musi zarobić 600 mln. zarobi powiedzmy te 350 optymistycznie. więc będzie 250 mln.

Połowa zysków trafia do producentów, czyli, aby było 0 to musi zarobić 2 razy więcej niż budżet, czyli jakieś 600 mln. Ale jak zarobi 300 mln to nie wiem kto Cię matematyki uczył, ale 300/2=150. Budżet całkowity to 300 mln - te 150 daje nam, uwaga, uwaga - 150 mln strat! A według tego co Ty piszesz, to do 300 mln producenci niby nic nie zarabiają

No masz. Film zarabia +600 mln. Odejmujemy budżet. Mamy +300mln. Połowa zostaje w kinach i takim oto sposobem zarabiamy 150 mln i kręcimy kolejną częśćAdam pisze:normalnie liczężeby się wyzerować musi zarobić 600 mln. zarobi powiedzmy te 350 optymistycznie. więc będzie 250 mln.

Widzę, że film już spada. Z 5 multiplexów, które to grały, od piątku tylko pojedyncze seanse w 3.
Na filmie byłem wczoraj. Na projekcji ok. 10 osób.
Zastanawia mnie czy ten film ma jakiś dziwny format. Bo były strasznie duże zbliżenia na twarze, a prawie zupełnie brak panoramicznych widoków. Jakbym oglądał film w TV 4:3 rozciągnięty na 16:9. Czy może Multikino zastosowało swoją własną kompresję obrazu wycinając mi część kadru?
Zastanawia mnie czy ten film ma jakiś dziwny format. Bo były strasznie duże zbliżenia na twarze, a prawie zupełnie brak panoramicznych widoków. Jakbym oglądał film w TV 4:3 rozciągnięty na 16:9. Czy może Multikino zastosowało swoją własną kompresję obrazu wycinając mi część kadru?
tylko to było 90 milionów w 1995 roku i doprowadziło do bankructwa całe CarolcoAdam pisze:wspomniana Wyspa Piratów straciła ledwo 90 mln

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Już bodajże 4 tydzień wyświetlania będzie, także normalne, ale w Polsce film sprzedał się przyzwoicie i liczba 200 tys widzów winna zostać pobita, co jak na taki tytuł jest niezłym wynikiem.Widzę, że film już spada. Z 5 multiplexów, które to grały, od piątku tylko pojedyncze seanse w 3.
Disney odbije sobie na Brave i Avengers i rok i tak zakończy na plusie.Mefisto pisze:A tu Disney tego nawet nie odczuje - robienie z igieł wideł jak zwykle
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Frankenweenie" też jest jakby co od "Disneya".Mystery Man pisze:Disney odbije sobie na Brave i Avengers i rok i tak zakończy na plusie.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale w tym wypadku pewne nie jest, czy sobie na tym odbije.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
No też, ale raczej na kwotę na poziomie powyżej 500 mln na jakim sprzedają się filmy Pixara i Marvela, "Frankenweenie" raczej nie stać, toteż decydenci z Disneya liczą głównie na te dwa tytułyWawrzyniec pisze:"Frankenweenie" też jest jakby co od "Disneya".Mystery Man pisze:Disney odbije sobie na Brave i Avengers i rok i tak zakończy na plusie.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Znając życie to się skończy jak z "9" - ze świetnej krótkometrażówki powstanie średni, rozciągnięty na siłę film.Wawrzyniec pisze:"Frankenweenie" też jest jakby co od "Disneya".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Co można stwierdzić już po samym zwiastunie.Koper pisze:Znając życie to się skończy jak z "9" - ze świetnej krótkometrażówki powstanie średni, rozciągnięty na siłę film.