REMAKI

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: REMAKI

#166 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 23:09 pm

Nie zawsze działa. Szczególnie jak masz do czynienia z nawalonymi burakami. I wtedy zwracasz takiemu uwagę, a ten Ci odpowiada: "A co to w kościele jestem?" :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#167 Post autor: Templar » pn mar 26, 2012 23:15 pm

Wawrzyniec pisze:Nie zawsze działa. Szczególnie jak masz do czynienia z nawalonymi burakami. I wtedy zwracasz takiemu uwagę, a ten Ci odpowiada: "A co to w kościele jestem?" :roll:
No w takim wypadku to rzeczywiście, ale to tylko przy PA miałem takich, ale to jak mówiłem mi i innym nie przeszkadzali, zresztą to był seans specjalny, bilety do wygrania w konkursach i chyba wszystkim się film nie podobał :P

A zazwyczaj to trafiam na jakieś kobity co gadają ze sobą cały czas albo na typa, który nie potrafi zrobić tak prostej czynności jaką jest wyłączenie albo chociaż wyciszenie telefonu komórkowego. Czasem to mam ochotę być jak Hank Moody:

http://www.youtube.com/watch?v=AdYSgnfB4v4

:D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#168 Post autor: Koper » pn mar 26, 2012 23:47 pm

Templar pisze:Paranormal Activity to jeden z najgorszych filmów jaki widziałem, naprawdę co tam jest takiego przerażającego? Myślałem, że usnę na tym filmie, przynajmniej dwóch nawalonych typów było na seansie i go komentowało na głos, zazwyczaj coś takiego by mi przeszkadzało, ale tu wszyscy na sali byli zadowoleni, bo można było się chociaż pośmiać :mrgreen:
Spoko, loko, twórcy P.A. szykują już coś głupszego ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Pq47T48u8Zo

Widać, że film dla durnych Amerykanów - trzeba wytłumaczyć co to Czarnobyl i oczywiście stereotypowo przedstawić Ukraińca. Aż dziwne, że na dresiaku ma wszystkie 3 paski. ;)
A co do straszenia Czarnobylem to zdecydowanie wolę pograć w ruskiego "Stalkera". 8)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#169 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 23:54 pm

Wspominałem o tym filmie na moim profilu na Facebooku. Sam pomysł, aby nakręcić film w Prypeciu uważam za genialny. Gdyż lokalizacja genialna i sam chętnie bym tam się wybrał.
Ale niestety film zapowiada się jako typowy schematyczny straszak dla dzieciaków. :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#170 Post autor: Koper » pn mar 26, 2012 23:57 pm

dodaj - amerykańskich dzieciaków.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#171 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 23:57 pm

Na PA mieli pomysł i fajnie to zrobili, pomijając zakończenie (chociaż są trzy różne i ja widziałem wersję z jedynym, które miało sens). Ale tutaj? Czarnobyl - czad. A reszta to taki slasher i sztampa, jaką mamy w kinie początku tego stulecia. Przynajmniej tak się zapowiada. :|
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#172 Post autor: Templar » pn mar 26, 2012 23:58 pm

Koper pisze:A co do straszenia Czarnobylem to zdecydowanie wolę pograć w ruskiego "Stalkera". 8)
S.T.A.L.K.E.R. to ukraińska gra :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#173 Post autor: Koper » pn mar 26, 2012 23:59 pm

A, fakt. Ale o ile dobrze pamiętam, szwargoczą po rosyjsku. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#174 Post autor: Mystery » wt mar 27, 2012 00:03 am

Paranormal Activity to jeden z najgorszych filmów jaki widziałem, naprawdę co tam jest takiego przerażającego? Myślałem, że usnę na tym filmie, przynajmniej dwóch nawalonych typów było na seansie i go komentowało na głos, zazwyczaj coś takiego by mi przeszkadzało, ale tu wszyscy na sali byli zadowoleni, bo można było się chociaż pośmiać :mrgreen:
Piszcie co chcecie, ale Paranormal Activity 3 to niezła schiza :P

Templar

#175 Post autor: Templar » wt mar 27, 2012 00:03 am

Koper pisze:A, fakt. Ale o ile dobrze pamiętam, szwargoczą po rosyjsku. :)
No tak, chyba po rosyjsku jest, ale i tak najlepsza jest polska wersja z lektorem Mirosławem Uttą, fajnie to zrobili :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#176 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 27, 2012 00:04 am

W sumie fajnie byłoby stworzyć film w stylu tej gry. Tylko proszę nie mylić tego z filmem Tarkowskiego, który jest dla mnie zainteligentny nudny.

Będąc przy nuklearnych klimatach, to gdybym tylko miał pieniądze to sam wziąłbym się za ekranizację "Wesela w Atomicach" Mroczka. Można byłoby z tego fajną krótkometrażówkę nakręcić. :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#177 Post autor: Wojteł » wt mar 27, 2012 00:07 am

Mystery Man pisze:Piszcie co chcecie, ale Paranormal Activity 3 to niezła schiza :P
Ja tylko dwie pierwsze części, a trójki nie chcę sobie wyobrażać. Pierwsza część mi się bardzo podobała, ale dwójka niezbyt trzymała się kupy, do tego jechała na pomyśle z jedynki, który był dobry głównie przez swoją oryginalność. Dwójka to już odgrzewany kotlet (a scena w piwnicy była żenująca). A trójka to zakładam, kolejny raz ten sam kotlet, tylko jeszcze bardziej nieświeży?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#178 Post autor: Mystery » wt mar 27, 2012 00:13 am

Wojtek pisze:
Mystery Man pisze:Piszcie co chcecie, ale Paranormal Activity 3 to niezła schiza :P
Ja tylko dwie pierwsze części, a trójki nie chcę sobie wyobrażać. Pierwsza część mi się bardzo podobała, ale dwójka niezbyt trzymała się kupy, do tego jechała na pomyśle z jedynki, który był dobry głównie przez swoją oryginalność. Dwójka to już odgrzewany kotlet (a scena w piwnicy była żenująca). A trójka to zakładam, kolejny raz ten sam kotlet, tylko jeszcze bardziej nieświeży?
Jedynka była ok, dwójka słabiutka, ale trójka wypada chyba najlepiej ze stawki i na tyle mnie przestraszyła, że z chęcią zobaczę kolejną część :P
http://film.org.pl/r/recenzje/paranorma ... -3-2-6866/

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#179 Post autor: Wojteł » wt mar 27, 2012 00:22 am

Mystery Man pisze:
Wojtek pisze:trójka wypada chyba najlepiej ze stawki i na tyle mnie przestraszyła, że z chęcią zobaczę kolejną część :P
Serio? :shock:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#180 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 27, 2012 00:29 am

Teraz się Wojtek zastanawia, czy zaufać Mysterym'emu i wybrać się do kina, aby się przestraszyć. :P

ODPOWIEDZ