JOHN CARTER - Michael Giacchino
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino
W tym roku wychodzi sequel "G.I. Joe", które jak wiemy też nie zarobiło tyle ile sobie producenci planowali.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Strata dotyczy tylko drugiego kwartału, 1 kwietnia film nie zniknie nagle z kin, w kwietniu film wychodzi w Japonii, Chinach i w Południowej Korei. Także tak, wierzę w sequel, bo G. I. Joe i Watchmeny też przyniosły spore straty i jakoś robią kontynuację. Jak się planuje trylogię czegoś to często pierwszy film nie przynosi żadnych zysków, albo nawet i straty są, później się je odrabia wynikami kolejnych części.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zobaczymy "Złoty kompas" też miał być pierwszą częścią trylogii, ale jak wyszło dobrze wiemy. Do tej pory żałuję, że wybrałem się na ten film do kina.
Akurat w kontynuację "Johna Cartera" nie wierzę, gdyż to nie tego filmu, którego kontynuację da się nakręcić o wiele taniej. Co się chyba w przypadku "G.I. Joe" udało. A więc chyba niezbyt dobry przykład dałem.
Akurat w kontynuację "Johna Cartera" nie wierzę, gdyż to nie tego filmu, którego kontynuację da się nakręcić o wiele taniej. Co się chyba w przypadku "G.I. Joe" udało. A więc chyba niezbyt dobry przykład dałem.
No w tym przypadku to akurat cieszę się, że tego dalej nie robiliWawrzyniec pisze:Zobaczymy "Złoty kompas" też miał być pierwszą częścią trylogii, ale jak wyszło dobrze wiemy. Do tej pory żałuję, że wybrałem się na ten film do kina.

No i właśnie Złotym kompasem mało kto był zainteresowany, natomiast Carter ma sporo fanów, ciągle powstają nowe fanowskie zwiastuny, ludzie piszą nawet petycje do Disneya o kontynuację

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O przypomniało mi się! Naturalnie jest jeszcze "The Last Airbender", który też miał być pierwszą częścią trylogii. Ale nie wiem co bardziej zaważyło na porzuceniach planów na kontynuację: Słaby wynik kasowy, czy druzgocące recenzje filmu Shamayalayama.
Przy czym z drugiej strony mamy np. kontynuację "Ghost Ridera" , który ani kasowo,ani jeżeli chodzi o opinię krytyków nie zawojował.
Hm, w sumie Adam założył temat o muzyce do drugiej części i jak na razie nikt się na jej temat nie wypowiedział.
Ale jak już wspominałem "John Carter" to taki film, którego kontynuacja nie może być o wiele tańsza. Taki fakt, który chyba przekreśla szanse na kontynuacje.

Przy czym z drugiej strony mamy np. kontynuację "Ghost Ridera" , który ani kasowo,ani jeżeli chodzi o opinię krytyków nie zawojował.

Hm, w sumie Adam założył temat o muzyce do drugiej części i jak na razie nikt się na jej temat nie wypowiedział.

Ale jak już wspominałem "John Carter" to taki film, którego kontynuacja nie może być o wiele tańsza. Taki fakt, który chyba przekreśla szanse na kontynuacje.
A co z "Tronem"? To też miała być nowa seria filmowa.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No właśnie mówiłem, że TRON 3 jest ciągle w planach i dzisiejsza wiadomość to potwierdza, a film też kosztował jakieś 250 mln $, a zarobił ledwie 400 mln. Ale ma dużo fanów, którzy czekają na kolejną część.
I do tego Disney wydał oświadczenie, że na stan końca marca, stracił na Carterze 200 mln $, a w ostatecznym rozrachunku, skończy się na 80 - 120, chyba, że faktycznie Chiny poratują, ale nie do tego stopnia, aby film wyszedł chociażby na zero. W tym tygodniu wchodzi Hunger Games, a później Wrath of the Titans i słuch o Johnie na świecie zaginie...Ale jak już wspominałem "John Carter" to taki film, którego kontynuacja nie może być o wiele tańsza. Taki fakt, który chyba przekreśla szanse na kontynuacje.
Fanie, ale tylko jak wrócą Dafty

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Płyta CD, podwójna płyta CD special edition, niezależne bonusy w downloadzie, podwójny winyl, płyta z remixami, jeszcze tylko brakuje complete z IntradyMystery Man pisze:Fanie, ale tylko jak wrócą Dafty

Jeśli wróci Tron to wrócą i Punki, na francuzach Disney nie stracił

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na nich to Disney zyskał. I choć opinie były różne, to krytycy jak i widzowie w jednym byli zgodni "Ścieżka Daft Punka była jedną z największych zalet tego filmu". Teraz nie wyobrażam sobie "Trona" bez ich muzyki.kiedyśgrześ pisze:Jeśli wróci Tron to wrócą i Punki, na francuzach Disney nie stracił
W sumie to reżyser drugiego "Trona" ma kręcić teraz jakiś film science fiction z Tomem Cruisem. Ale wątpię, aby do tego projektu zaangażowano Daft Punk.

#FUCKVINYL
I to i to - akurat w tym wypadku wszystko było po prostu mega złe.Wawrzyniec pisze:O przypomniało mi się! Naturalnie jest jeszcze "The Last Airbender", który też miał być pierwszą częścią trylogii. Ale nie wiem co bardziej zaważyło na porzuceniach planów na kontynuację: Słaby wynik kasowy, czy druzgocące recenzje filmu Shamayalayama.
"Film o amerykańskim żołnierzu z Wojny Secesyjnej tajemniczo przeniesionym na Marsa może przynieść w tym kwartale od 80 do 120 milionów dolarów straty - informuje BBC"
Najpierw mówią o 200 milionach starty w tym kwartale, a teraz niby BBC informuje o 80-120 milionach. Gdyby BBC miało rację to akurat by była całkiem dobra wiadomość