Tak ja w przypadku Incredible Hulk czy Batman Begins, tak w Amazing Spider-man nie będzie nic z Elfmana.Ciekawi mnie czy Horner wykorzysta jakoś dorobek Elfmana.
THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER
Re: THE AMAZING SPIDERMAN (2012) JAMES HORNER?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Tak jest, Elfman się skończył, niech pisze do kontynuacji Terminatora jeśli go zatrudnią 

- bartex9
- Spec od additional music
I w sumie jakoś specjalnie płakać nie będę. Jak dla mnie Spiderman Elfmana jest trochę nijaki. Przyznam szczerze, że czekam na ten score niecierpliwie. Ciekawe cóż to nam Horner zaserwuje.
Hulk nic ciekawego, a w przypadku Batmana to jednak Nolan zrobił "trochę" inne filmy niż BurtonMystery Man pisze:Tak ja w przypadku Incredible Hulk czy Batman Begins, tak w Amazing Spider-man nie będzie nic z Elfmana.Ciekawi mnie czy Horner wykorzysta jakoś dorobek Elfmana.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Co Ty gadasz, score Elfmana daje czadu.Hulk nic ciekawego

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- bartex9
- Spec od additional music
I dobrze! Superman bez tematu Williamsa to nie Superman :-]Templar pisze:Hulk nic ciekawego, a w przypadku Batmana to jednak Nolan zrobił "trochę" inne filmy niż BurtonA tutaj ten Spider-Man to patrząc na zwiastun jakoś mocno różnić się od poprzednich nie będzie, w Superman Returns dali np. temat Williamsa
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
i prawa kosztowały ich więcej niż ten film zarobiłTemplar pisze:...w Superman Returns dali np. temat Williamsa

- Wojteł
- John Williams
Hulk Amstronga po projekcji filmu nie zostawił w mej pamięci najmniejszego śladu, przy Hulku Elfmana miałem problemy z przebrnięciem przez sam temat główny 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Mówię o samym temacie, dla mnie istnieją tylko trzy:DanielosVK pisze:Co Ty gadasz, score Elfmana daje czadu.Hulk nic ciekawego
1. Elfman - Batman
1. Williams - Superman
3. Elfman - Spider-Man

Superman Returns nie był rebootem i kwalifikowany jako film serii Superman. W "Man of Steel" tematu Williamsa najpewniej już zabraknieTemplar pisze:Hulk nic ciekawego, a w przypadku Batmana to jednak Nolan zrobił "trochę" inne filmy niż BurtonMystery Man pisze:Tak ja w przypadku Incredible Hulk czy Batman Begins, tak w Amazing Spider-man nie będzie nic z Elfmana.Ciekawi mnie czy Horner wykorzysta jakoś dorobek Elfmana.A tutaj ten Spider-Man to patrząc na zwiastun jakoś mocno różnić się od poprzednich nie będzie, w Superman Returns dali np. temat Williamsa

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ale to było zanim się Danny skończyłWojtek pisze:Hulk Amstronga po projekcji filmu nie zostawił w mej pamięci najmniejszego śladu, przy Hulku Elfmana miałem problemy z przebrnięciem przez sam temat główny

- Wojteł
- John Williams
Templar pisze:Mówię o samym temacie, dla mnie istnieją tylko trzy:DanielosVK pisze:Co Ty gadasz, score Elfmana daje czadu.Hulk nic ciekawego
1. Elfman - Batman
1. Williams - Superman
3. Elfman - Spider-Man
W temacie do Spider-mana najlepsze było to ostinato na smyczki. Blachy też niczego sobie, ale Spider-man, który jest jeno studencikiem, lubującym się w rzucaniu sucharami dostał IMO trochę za masywny temat. A muzycznie to dopiero Young walnął suitę, która wycisnęła z niego wszystkie możliwości

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Wtf?Wojtek pisze:Hulk Amstronga po projekcji filmu nie zostawił w mej pamięci najmniejszego śladu, przy Hulku Elfmana miałem problemy z przebrnięciem przez sam temat główny
Mi się podobają oba score'y.

Fe.
Ten lepiej by pasowałWojtek pisze:ale Spider-man, który jest jeno studencikiem, lubującym się w rzucaniu sucharami dostał IMO trochę za masywny temat.

http://www.youtube.com/watch?v=4o29VoxtsFk
Ja najbardziej lubię początek, szczególnie fragment podłożony pod czołówkę Marvela.Wojtek pisze:W temacie do Spider-mana najlepsze było to ostinato na smyczki. Blachy też niczego sobie, ale Spider-man, który jest jeno studencikiem, lubującym się w rzucaniu sucharami dostał IMO trochę za masywny temat. A muzycznie to dopiero Young walnął suitę, która wycisnęła z niego wszystkie możliwości
http://www.youtube.com/watch?v=SJ5Irvc4Je8
Ostatnio zmieniony ndz mar 18, 2012 23:09 pm przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.