Filmmuzy 2011 - nominacje!!!- kulturalna dysputa

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Filmmuzy 2011 - nominacje!!!- kulturalna dysputa

#151 Post autor: Templar » ndz mar 11, 2012 15:24 pm

Wojtek pisze:"To piękna ironia muzyki filmowej - kupowaty film i wspaniała muza" - a któż jest autorem tego wspaniałego cytatu? Bo bym sobie w stopce umieścił :wink:
Szukajkę zablokowali? :P

http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... yki#p93920

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#152 Post autor: Wojteł » ndz mar 11, 2012 15:28 pm

Dzięki :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Mefisto

#153 Post autor: Mefisto » ndz mar 11, 2012 16:50 pm

Tomek pisze: To teraz pojechałeś, nie ma co :P
No proszę Cię - posiadasz wszystkie wydania na którego oddajesz głos? Albo wszystkie płyty, które recenzujesz? To fizycznie niemożliwe.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#154 Post autor: Adam » ndz mar 11, 2012 19:09 pm

a ja wpisałem koment pod wynikami boście ostro przyfejlowali..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#155 Post autor: Tomek » ndz mar 11, 2012 19:26 pm

Mefisto pisze: No proszę Cię - posiadasz wszystkie wydania na którego oddajesz głos? Albo wszystkie płyty, które recenzujesz? To fizycznie niemożliwe.
Odpowiadając na pytanie: nie :) Mi chodzi o coś innego. Wyróżnienie czegoś (pośród wielu innych świetnych wydań), skoro nikt tego na żywe oczy nie widział a nie dotknął ;-) A to chyba bardzo istotne pod kątem "najlepszego wydania" (nie muzyki czy score'u). Wydaje mi się, że powinno tu być nieco większe zastanowienie (tym bardziej, że box ów zebrał tyle krytycznych opinii...)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#156 Post autor: Koper » ndz mar 11, 2012 19:31 pm

Adam pisze:a ja wpisałem koment pod wynikami boście ostro przyfejlowali..
No, kto ten regulamin wymyślił w ogóle...? :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#157 Post autor: Adam » ndz mar 11, 2012 19:37 pm

no ja nie wiem właśnie, tyś tam głosował :P w jednej kategorii każdy plumka że nie można było dać bo to nie z tego roku score, a w niższej już to nikomu nie przeszkadzało :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#158 Post autor: Koper » ndz mar 11, 2012 19:38 pm

Ja głosowałem, ale nie znam regulaminu. :mrgreen: Przysłał mi Mefi jakieś tabelki to mu powypełniałem a potem jak mi zaczęli w mailach uskuteczniać jakąś dyskusję i słać to do wszystkich to im kazałem kulturalnie spier... :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#159 Post autor: Mefisto » ndz mar 11, 2012 19:42 pm

Tomek pisze:Wyróżnienie czegoś (pośród wielu innych świetnych wydań), skoro nikt tego na żywe oczy nie widział a nie dotknął ;-) A to chyba bardzo istotne pod kątem "najlepszego wydania" (nie muzyki czy score'u). Wydaje mi się, że powinno tu być nieco większe zastanowienie (tym bardziej, że box ów zebrał tyle krytycznych opinii...)
Box zebrał negatywne opinie głównie za skomplikowane, niepotrzebne w oczach niektórych bajery i wysoką cenę. Technicznie jest natomiast ponoć bez zarzutu. Poza tym jest w internecie mnóstwo zdjęć, filmików i różnorakich recenzji - na tyle dużo, że można sobie wyrobić własną opinię bez konieczności fizycznego dotyku. No a poza tym liczy się głównie zawartość krążków, a z tą już trudno polemizować.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#160 Post autor: kiedyśgrześ » ndz mar 11, 2012 20:25 pm

Mefisto pisze:Box zebrał negatywne opinie głównie za skomplikowane, niepotrzebne w oczach niektórych bajery i wysoką cenę. Technicznie jest natomiast ponoć bez zarzutu. Poza tym jest w internecie mnóstwo zdjęć, filmików i różnorakich recenzji - na tyle dużo, że można sobie wyrobić własną opinię bez konieczności fizycznego dotyku. No a poza tym liczy się głównie zawartość krążków, a z tą już trudno polemizować.
No mógłbym skopiować ten komentarz do offtopu z Ben Hurem :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#161 Post autor: Tomek » ndz mar 11, 2012 22:05 pm

Mefisto pisze: Box zebrał negatywne opinie głównie za skomplikowane, niepotrzebne w oczach niektórych bajery i wysoką cenę. Technicznie jest natomiast ponoć bez zarzutu. Poza tym jest w internecie mnóstwo zdjęć, filmików i różnorakich recenzji - na tyle dużo, że można sobie wyrobić własną opinię bez konieczności fizycznego dotyku. No a poza tym liczy się głównie zawartość krążków, a z tą już trudno polemizować.
Ale czy aby ta rzeczona zawartość jest naprawdę aż tak wyśmienita? Rozszerzone po kilka, kilkanaście (w porywach) minut dane partytury bledną przede wszystkim przy oddzielnych wydaniach La-Li, która dedykowała im po 2 albo 3 płyty (oba Batmany, Planeta małp). Swego czasu coś podejrzewałem, że większość tych score'ów będzie potem trafiać na oddzielne wydania u wydawnictw kolekcjonerskich, co zaczyna się potwierdzać. Jednak będę trwał przy swoim, i w kwestii takiej kategorii jak wydanie (nie score, czy muzyka) zawartość muzyczna powinna być tylko jednym z kryteriów :) A w tym ten box jest średniawy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#162 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 11, 2012 22:06 pm

Mefisto pisze:
Wawrzyniec pisze:ja bym dał to, to i to...
O przepraszam, ja nic takiego nie napisałem. :) Zresztą ja wcale nie krytykuję ostro tych wyników i szanuję je. Wiadomo kompozytor roku i utwór roku to mały fail, ale po za tym jest w porządku. Tak też mnie zwycięstwo "Priesta" nie przeszkadza. Mogę się założyć, że każdy kto głosował miał "Priesta" na swojej liście i to nie na pierwszych miejscach i tak też udało mu się zdobyć pierwsze miejsce.
Mefisto pisze:Abstrahując od tego, że wszyscy wiedzą co byś dał, to nie są to Złote Wawrzki 2011 :P
Ach Złote Wawrzki moje ulubione nagrody. :) Chociaż podczas gali za rok 2011 było parę zaskoczeń i tak np. zeszłoroczny triumfator Złotych Wawrzyków (tych za rok 2010), który zgarnął aż 5 statuetek w tym roku musiał pogodzić się wyłącznie z dwoma nominacjami.
Uwielbiam Złote Wawrzki, obok Saturnów to jedyne nagrody, gdzie zazwyczaj zgadzam się z wynikami. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#163 Post autor: DanielosVK » ndz mar 11, 2012 22:10 pm

Wawrzyniec pisze:Chociaż podczas gali za rok 2011 było parę zaskoczeń i tak np. zeszłoroczny triumfator Złotych Wawrzyków (tych za rok 2010), który zgarnął aż 5 statuetek w tym roku musiał pogodzić się wyłącznie z dwoma nominacjami.
Zimmer?
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#164 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 11, 2012 22:22 pm

Nie czuję potrzeby mówić, trzeba było samemu oglądać. :P Chociaż wiem, że jest ciężko, gdyż mimo, że Złote Wawrzki przyznawane są już od ponad 10 lat, a niektóre nagrody są przyznawane nawet wstecz za score'y, które sięgają aż 1977 roku, to jednak poświęca się im za mało czasu. Rzekłbym wręcz, że istnieje jakaś zmowa mediów, aby Złotym Wawrzkom poświęcać jak najmniej uwagi. Zresztą nie trzeba daleko szukać. Filmmusic.pl i zresztą wszystkie strony w Polsce informują na bieżąco o jakiś Oscarach, Złotych Globach, Grammy, a o Złotych Wawrzkach w ogóle. :?
Coś tu jest nie tak. Tym bardziej, że jak wspomniałem Złote Wawrzki to jedyne takie nagrody, gdzie wybór zwycięzcy czy też nominowanych nie budzi u mnie żadnych kontrowersji. 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#165 Post autor: Templar » ndz mar 11, 2012 22:23 pm

Ja tam wolę "Platynowe Templariusze", złote nagrody są przereklamowane :mrgreen:

ODPOWIEDZ