Oskary, oskary

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#241 Post autor: Łukasz Wudarski » wt lut 02, 2010 15:51 pm

Nie no w tej sytuacji wybór inny niż Giacchino byłby skandalem. A jakby to był Hans... no to obiecuję... No już nie wiem co obiecać... Szkoda Abla. Jeszcze nie tym razem
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#242 Post autor: Adam » wt lut 02, 2010 15:52 pm

W obecnej sytuacji nie podejmuje się typowania bo może wygrać KAŻDY. jak potrafili takiego hansa nominować... Na logikę wcale UP nie jest pewniakiem teraz..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#243 Post autor: Marek Łach » wt lut 02, 2010 15:54 pm

Up wygra, bo stauetkę przyznaje cała Akademia, a nie tylko branża muzyczna. A pod względem efektowności i charakterystyczności muza Giacchino ma przewagę, na dodatek pomoże jej film, który wszyscy kochają i który też swoje zdobędzie. O Hansa nie musimy się bać :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#244 Post autor: Bucholc Krok » wt lut 02, 2010 15:58 pm

Adam Krysiński pisze:Na logikę wcale UP nie jest pewniakiem teraz..
Oczywiście! Nie wiem skąd ta pewność u innych kolegów.. :) Wcale bym się też nie zdziwił gdyby wygrał Sherlock. Pytanie jest tylko, po co go wtrynili. Po to żeby nie robił konkurencji Avatarowi? ;) Albo, żeby "uatrakcyjnić" tę piątkę? Chodzi oczywiście o nazwisko, a nie konkretne ścieżki..

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#245 Post autor: Adam » wt lut 02, 2010 16:18 pm

i zauważcie jedną rzecz, że Beltrami w tym zestawieniu jest rodzynkiem jak ostatnio Rahman :P Dlatego mówię, jeszcze możecie być zaskoczeni za miesiąc :P
#FUCKVINYL

Mefisto

#246 Post autor: Mefisto » wt lut 02, 2010 16:38 pm

eh, powiem tak - Akademia po raz kolejny pokazuje, że guzik wie o muzyce. To najgorsze nominacje od bardzo dawna. Avatar i Up rozumiem (Fantastic Mr. Fox niestety nie znam zupełnie jeszcze), Sherlocka też, bo w filmie - o dziwo! - muzyka ta brzmi naprawdę fajnie, choć na jedno kopyto. Ale Hurt Locker? Księżniczka i żaba? Nosz... Pomijając fakt, że było w zeszłym roku sporo fajnych piosenek (gdzie więcej nominacji dla Nine? Take it all jest super zaśpiewane, ale Be Italian i Cinema italiano o klasę lepsze) - ale czy z muzyki nie było gorszych typów? HL nie oferuje zupełnie nic. NIC! Ta muzyka ogranicza się do jakichś elektronicznych pierdów w tle filmu. Masakra. Jak tak dalej pójdzie to za rok nominują Batesa i Jablonskiego za kolejne plagiaty. Eh... szkoda gadać, nawet nie zamierzam oglądać tej kategorii, bo i po co się denerwować.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#247 Post autor: lis23 » wt lut 02, 2010 16:57 pm

Mefisto pisze:Księżniczka i żaba? Nosz...
Nie rozumiem tego że tak się wszyscy czepiają tych piosenek i tego filmu - dla mnie film jest świetny a piosenki znakomite - mam już dość ' Odlotów ' i innych głupot ( mówię tu ogólnie o animacji komputerowej bo filmy Pixara bardzo sobie cenię a " Up " jeszcze nie widziałem ) - nie rozumiem też zachwytów nad muzyką do " Up ' gdyż oprócz tematu przewodniego jest ona po prostu ... nudna i tyle.

Mefisto

#248 Post autor: Mefisto » wt lut 02, 2010 17:00 pm

nie mówię, że piosenki są złe, ale znowu mamy dwie nominacje dla bajeczki Disneya, podczas gdy w zeszłym roku było całe stado znacznie lepszych piosenek, niż te dziecinne, poprawne politycznie pierdy

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#249 Post autor: Bucholc Krok » wt lut 02, 2010 17:09 pm

Mefisto pisze:eh, powiem tak - Akademia po raz kolejny pokazuje, że guzik wie o muzyce. To najgorsze nominacje od bardzo dawna.
Ale zaraz, jak to jest.. wygrywa kiepska ścieżka i później kompozytor tej ścieżki głosuje na innych? No to co my tu się wszyscy dziwimy, że poziom siada? Będzie tylko gorzej. Proponuję złapać dystans.. :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#250 Post autor: lis23 » wt lut 02, 2010 17:12 pm

Hmmm ... moim zdaniem dawno nie było nominacji dla piosenki bezpośrednio z filmu,zwykle był to utwór puszczany na napisach końcowych i dlatego nominacje dla żaby są zaskoczeniem - według mnie te piosenki mają świetny klimat tamtych czasów w których toczy się akcja filmu i może to właśnie to za nimi przemawia?.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#251 Post autor: Koper » wt lut 02, 2010 17:23 pm

Sherlock to żart, Beltrami jeszcze większy. Ale myślę, że nawet gdyby do Hurt Lockera swoje tegoroczne pierdy napisał HGW, to i tak by nominowali.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#252 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 02, 2010 17:53 pm

Adam Krysiński pisze:Pomysleć że znów na wszystkim najlepiej wyszedł Wawrzyniec, bo po tym fucking zaszczycie, jaki dziś spotkał Jego muzycznego boga, wypije chyba trochę tych earl greyów jak rodzice wyjdą z domu!
A odpieprzcie Wy się ode mnie! Jaki niby zaszczyt go spotkał? :? Nominacja do jakiegoś Oscara :? No i co w tym wielkiego? Czym sie mam niby podniecać? Tym, że kompozytor, którego lubię dostał nominację do Oscara, czy też tym, że film który uwielbiam dostał najwięcej nominacji do Oscara? No i dostał i...?
Szczerze to jak ja wróciłem i włączyłem sobie te nominacje (wszystkie), posprawdzałem, przyjąłem do wiadomości i tyle. Zarzuca mi się brak luzu, dystansu do siebie, ale mnie z tego co widzę to te nominacje najmniej przejęły. Zaskoczenie, jest parę, razy, ale jakoś się tym tak nie podniecam i nie przejmuję, chociaż i tak nikt mi nie uwierzy, ale mam to gdzieś. I szczerze byłem bardzo spokojny, opanowany, wyluzowany dopóki nie wszedłem tutaj, i piszę to naprawdę z przykrością, i zobaczyłem, że zamieszanie zupełnie tak wielkie jakby Zimmer z chłopakami RCP najechali na jakieś wioski, grabiąc, gwałcąc i paląc. Dostał nominację score, który Was się nie podoba. OK rozumiem. Nie podoba Was sie decyzja. OK rozumiem. Ale proszę Was z całym moim szacunkiem, nie przesadzajmy i nie róbmy z tego końca świata, czy też innej tragedii. Został nominowany score, który dla Was jest gównem, do tego jeszcze kompozytora, którego nie lubicie i Was drażni. No niech będzie, ale to nawet ja chyba aż tak nie przeżywałem rok temu nagród, kiedy Rahman ze swoim "Slumdogiem" dzielił i rządził. Nie podoba mi się ta muzyka okropnie, ale przynajmniej starałem się i się staram jakoś zrozumieć osoby, którym się ta muzyka podoba i staram się też nie używać zbyt ostrych słów, aby nikogo nie obrazić. A w sumie też mógłbym niejedno o tej muzyce napisać, tylko wtedy to dopiero by mi sie dostało, gdyż jestem chyba jedyną osobą na świecie, któremu się ta muzyka nie podoba. To nie jest łatwe, ani przyjemne być tym innym, kiedy dookoła prawie wszyscy dostają orgazmu słuchając tej muzyki. No, ale mówię "trudno" i się nie przejmuję, ani opiniami, komentarzami, ani też nagrodami. Skoro ja jakoś wytrzymałem, kiedy "gówno" dostało prawie wszystkie nagrody, to Wy też pewnie jakoś przeżyjecie, że "gówno" dostało nominację. Bo to jest tylko pieprzona nominacja, na ktorej i tak się pewnie skończy. Oscara dostanie Giacchino, w sumie czemu nie? Pewnie, że fajniej by było, aby "Avatar" wygrał, ale jak nie wygra, to się stanie? Tak samo jest mi obojętne czy Zimmer wygra, czy nie? Równie dobrze może i Desplat wygrać i jakoś to przyjmę do wiadomości bez większych problemów. Nie wiem za to jak Wy przyjęlibyście Oscara dla Zimmera, mimo, że i tak nie dostanie, skoro sama głupia nominacja zrobiła taki zamęt :?
Miało być krótko, ale tradycyjnie wyszło dlugo, za co przepraszam. I na zakończenie, abyście mieli się z czego pośmiać i poszydzić to właśnie słucham sobie teraz "Sherlocka Holmesa" i aż taka wielka katorga dla moich uszu to nie jest i nawet mi się dobrze tego słucha, chociaż i tak ja nominacji bym nie dał, ale to i tak już nie ważne.
Dziękuję za uwagę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#253 Post autor: Adam » wt lut 02, 2010 17:55 pm

Wszyscy sobie z Hansa i herbatki żartują a Ty się napinasz. Po co? Luzik! :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#254 Post autor: Marek Łach » wt lut 02, 2010 18:01 pm

Obaj z Adamem przeginacie w dwie różne strony :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#255 Post autor: Adam » wt lut 02, 2010 18:02 pm

Ja już nie będę. Po dzisiejszej nominacji Hansu ma u mnie dyspenzę. Obiecuje. :)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ