Biorąc pod uwagę konwencję tej już serii (płaski akcyjniak dla nastolatków) i jej poprzednią muzyczną ilustrację (plastik Dżawadiego) jest 5% szans, że to będzie dobry score.Turek pisze:To może być geniusz, "Wrath"... to jedna z najbardziej dla mnie oczekiwanych ścieżek. Liczę na "klasyczną" epikę pokroju "Władcy Pierścieni".
Javier, liczę na Ciebie
Wrath of the Titans - Javier Navarrete
Re: Wrath of the Titans - Javier Navarrete
Taa...kolejny fajny kompozytor zostanie przemielony hollywoodzką machiną.

no proste, nie wiem co się tak podniecają.. każą kolesiowi zrobić muzę RCP i tyle.
#FUCKVINYL
Gdyby tak było, zostawiliby Ramina albo Briana.
Ja wbrew wszystkiemu wierze w Javiera
Ja wbrew wszystkiemu wierze w Javiera
news z Brajanem że on będzie pisał to była zwykła kaczka na zasadzie - "no pewnie będę robił bo już robiłem z nim filmy itd.." nigdzie nie było na necie podane jego nazwisko. tylko na forum fsm, jeden koleś napisał, bo mu tak powiedział Brajan rok temu w dark delictades przy podpisywaniu płyty. wtedy to nawet aktorskiej obsady filmu nie mieli jeszcze kompletnej. ani fanowska strona Brajana (poinformowana tak samo dobrze i wcześniej przed wszystkimi jak fanowska strona stajni RCP), ani imdb, ani żaden portal filmowy nie podawał infa że Brajan ma ten score robić. a jak gdzieś było jego nazwisko podane w newsach sprzed roku, to na zasadzie że może on będzie komponował bo współpracował już z tym reżyserem..
więc nie piszmy bzur że go wielce wywalili bo jest lamą czy coś, a Paweł już coś takiego musiał tu właśnie wtrącić
więc nie piszmy bzur że go wielce wywalili bo jest lamą czy coś, a Paweł już coś takiego musiał tu właśnie wtrącić

#FUCKVINYL
Ja i tak się cieszę z Navarette i wierzę weń 

przy takim reżyserze bym się nie spodziewał za dużo.. Brajanowi chyba odbiło że się tak pocił nad Battle LA, bo ten film jest prze koszmarny i ten score się tam marnuje.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie ma to jak odpowiednie nastawienie. Złe Hollywood rządzone przez muzyczną mafię. Ale spokojnie można mieć takie zdanie, tylko, że ja w poprzednim miesiącu miałem okazję naoglądać się filmów z całego globu od Tajlandii, Koreę Południową, Rosję, Francję, Szwecję, Nową Zelandię, a na Argentynie kończąc i naprawdę po takiej dawce ścian dźwięku, sound designu, czy też po prostu braku muzyki, człowiek z przyjemnością wraca do amerykańskiego stylu ilustrowania filmów i samych amerykańskich filmów.Tomek pisze:Taa...kolejny fajny kompozytor zostanie przemielony hollywoodzką machiną.
"Wrath of the Titans" filmowo może być kupą, ale Turek ma trochę racji, gdyby producentom była tak totalnie obojętna muzyka i chcieli by mieć byle coś, to albo sięgnęliby jeszcze raz po Djawadiego, Batesa, czy też gdyby chcieli postawić na zwykłą muzyczną rozpierduchę to sięgnęliby po Tylera. A mimo wszystko Navarrete pozwala wiązać jakieś nadzieje związane z oprawą muzyczną do tegoż filmu.
Jakby to powiedział Han Solo:
"Let's keep a little optimism here."
Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2012 21:26 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A Doyle to nie niósł nadziei, gdy go zatrudnili do Thora? Taki kompozytor... a też walnął RCP.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Dobra, zobaczymy jak ten score się ukaże, ciekawym jest co o nim powiecie.

Nie mówię o hipsterskich filmach z całego świata, a o fajnych kompozytorach spoza Hollywood, którzy tam trafiają i co... i piszą do takich kup. I na 95% jestem pewien, że kazali mu zrobić coś na modłę RCP. To Navarette powinien pisać do nowego filmu del Toro, a Djawadi do tego czegoś. A jest odwrotnie. I o czym to świadczy?
A potem wielkie zdziwienie, że kolejny score do kolejnego filmu s-f, przygodowego albo fantasy jest bezbarwny, bezpłciowy i bez polotu... Debneya wzięli do drugiego Iron Mana 2, i co różniło się to wiele od pierwszego Dżawadiego. Drogą dedukcji można się spodziewać podobnego po "Gniewie tytanów".
Paweł pudelkowymi newsami o kompozytorach zawsze sypał jak asami z rękawaAdam pisze:więc nie piszmy bzur że go wielce wywalili bo jest lamą czy coś, a Paweł już coś takiego musiał tu właśnie wtrącić

Ojej, obrońca uciśnionej hollywoodzkiej machiny się znalazłWawrzyniec pisze: Nie ma to jak odpowiednie nastawienie. Złe Hollywood rządzone przez muzyczną mafię. Ale spokojnie można mieć takie zdanie, tylko, że ja w poprzednim miesiącu miałem okazję naoglądać się filmów z całego globu od Tajlandii, Koreę Południową, Rosję, Francję, Szwecję, Nową Zelandię, a na Argentynie kończąc i naprawdę po takiej dawce ścian dźwięku, sound designu, czy też po prostu braku muzyki, człowiek z przyjemnością wraca do amerykańskiego stylu ilustrowania filmów i samych amerykańskich filmów.

A potem wielkie zdziwienie, że kolejny score do kolejnego filmu s-f, przygodowego albo fantasy jest bezbarwny, bezpłciowy i bez polotu... Debneya wzięli do drugiego Iron Mana 2, i co różniło się to wiele od pierwszego Dżawadiego. Drogą dedukcji można się spodziewać podobnego po "Gniewie tytanów".

Mimo wszystko mam nadzieję... Tomku, ja tak tęsknie do klasycznej epiki że Navarette to mimo wszystko dla mnie promyk nadziei... 
Az do czasu Hobbita...

Az do czasu Hobbita...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dokładnie, ja zawsze staję w obronie biednych, uciśnionych i pogardzanych na forum.Tomek pisze:Ojej, obrońca uciśnionej hollywoodzkiej machiny się znalazł

"fajni kompozytorzy", "takie kupy" - to bardzo anonimowe określenia. Skoro już mówimy o złym Hollywoodzie niszczącym utalentowanych kompozytorów to dobrze byłoby podawać kilka przykładów. I jeden "Thor" Doyle'a nie wystarczy, gdyż w tym samym roku stworzył dobre "Rise of the Planet of the Apes", które też było filmem hollywoodzkim.Tomek pisze: Nie mówię o hipsterskich filmach z całego świata, a o fajnych kompozytorach spoza Hollywood, którzy tam trafiają i co... i piszą do takich kup.
Jeżeli Djawadi komponuje dla del Toro to wiedz, że coś się dzieje.Tomek pisze: I na 95% jestem pewien, że kazali mu zrobić coś na modłę RCP. To Navarette powinien pisać do nowego filmu del Toro, a Djawadi do tego czegoś. A jest odwrotnie. I o czym to świadczy?

A w ogóle to czy każdą dyskusję musi być związana z RCP?

Nie jest to na pewno score z mego TOP 5 najbardziej wyczekiwanych score'ów roku, ale mimo wszystko chyba można być dobrze nastawionym, zamiast ciągle marudzić i mówić jak to teraz jest źle, a kiedyś było różowo. Chociaż z drugiej strony taktyka marudna, pozwala potem być super ekstra pozytywnie zaskoczonym. Więc może i w niej też coś jest.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A Doyle to co? Niby Brannagh, ale wiadomo przecież, że mieli zmusić do RCP.Wawrzuś pisze:Zresztą jaki jest sens zatrudniania kogoś nie z RCP, aby stworzył muzykę z RCP.
To nie nasza wina, że to RCP wszędzie się wpycha.Wawrzuś pisze:A w ogóle to czy każdą dyskusję musi być związana z RCP?

Fe.
Taki, że ten spoza RCP jest tańszy, niż ten z RCPWawrzyniec pisze:Zresztą jaki jest sens zatrudniania kogoś nie z RCP, aby stworzył muzykę z RCP.![]()