Hans, jaki jest, każdy widzi. Ale te fragmenty TDKR, które dane było nam słyszeć, mi się podobały. Ciekawe, co będzie dalej.
A Horner... No cóż, mam nadzieję, że nie zrobi znowu "kopiuj + wklej" i że popiszę się swoim orkiestrowym rozmachem

Hmmm ... Zimmer, na pewno, z Silvestrim jest różnie, osobiście bardzo mi przypadł do gustu " Captain America ", oby " The Avengers " stało na podobnym lub lepszym poziomieWojtek pisze:Zabawne, że każdy z nich przeżywa ostatnio silny spadek formy
Szału nie było, pamiętam, że miło się tego słuchało, ale nie kojarzę z tego ani jednej nuty. Chyba muszę przesłuchać ponownielis23 pisze:Nie jedna lecz co najmniej dwie, bo jest jeszcze " Karate Kit "
Indeed, ale jakby Zimmer przepisał Ostatniego Samuraja, to też by się go słuchało zdecydowanie lepiejlis23 pisze:a " Black Gold " słucha się dobrze, czego nie można powiedzieć o ostatnich pracach Zimmera
Ja Karate KiTa nie znam niestetyWojtek pisze:Szału nie było, pamiętam, że miło się tego słuchało, ale nie kojarzę z tego ani jednej nuty. Chyba muszę przesłuchać ponownielis23 pisze:Nie jedna lecz co najmniej dwie, bo jest jeszcze " Karate Kit "![]()
Podejrzewam, że właśnie dzięki sukcesowi Karate Kid, sięgnięto po jego w Spider-manie i myślę, że nowy Spajdi będzie właśnie tym Hornerem z Karate i Avatara. Kluczem do sukcesu Pająka będą jednak tematy, bo tak jak w Avatarze i Karate udało się Hornerowi tematykę przykryć egzotyką, aranżacjami i orkiestracjami, tak tu nie będzie łatwo, bo potrzeba tu mocnego tematu przewodniego, miłosnego i być może nuty dla Lizarda, a że czasy Rocketeera James ma już dawno za sobą, na tym polu będzie tu Royowi ciężko o sukces. Ja tam jednak liczę na niespodziankę na miarę Karate Kid, po cichu, rzecz jasna, na jeszcze większą.lis23 pisze:Nie jedna lecz co najmniej dwie, bo jest jeszcze " Karate Kit "
Czyli czteronutowiec jak w mordę strzelił.Wawrzyniec pisze:...to czego Spiderman potrzebuje to wyrazistego tematu przewodniego, który automatycznie będzie się nam kojarzył ze skaczącym tu i tam facecie w czerwono-niebieskim kombinezonie.