Brian Tyler

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: BRIAN TYLER - CO NOWEGO?

#466 Post autor: Templar » czw mar 01, 2012 18:04 pm

Mystery Man pisze:
W 3D będzie wypas, ale stówka Paramountu lepsza. Co do muzycznej oprawy to udana, ale po Tylerze i jego aranżacjach Rambo i Hawaii Five-0 myślałem, że bardziej przeszarżuję w tą pozytywną stronę, a tu nawet jego ukochana perkusja pod koniec tak jakoś nieśmiało :wink:
Może się bał fanbojów Goldsmitha? :mrgreen:

Mi się podoba, końcówka najlepsza, ten chórek całkiem ekstra, no i zachowany temat Goldsmitha, a już wspominałem jak bardzo go lubię :D

Turek

#467 Post autor: Turek » czw mar 01, 2012 18:09 pm

Paweł Stroiński pisze:Tyler umie tylko kopiować i to są fakty. A najgorsze jest to, że w ogóle nie myśli
.

Obrazek
Paweł Stroiński pisze:Brian Tyler jest jedną z osób, które poleciałyby z filmu od razu, nim napisałyby jakąkolwiek nutę materiału u mnie.
Boś Ty tak poważany reżyser, że sam Big John by się bał rejecta od Ciebie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#468 Post autor: Paweł Stroiński » czw mar 01, 2012 18:11 pm

Nigdzie nie piszę, że jestem poważany. To jedno.

Drugie: Brian Tyler jest na liście gdzieś pięciu, może sześciu, kompozytorów, z którymi bym nie pracował i wywalił ich od razu, z czego duża większość jest w RCP.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#469 Post autor: Mystery » czw mar 01, 2012 18:11 pm

Templar pisze:Może się bał fanbojów Goldsmitha? :mrgreen:

Mi się podoba, końcówka najlepsza, ten chórek całkiem ekstra, no i zachowany temat Goldsmitha, a już wspominałem jak bardzo go lubię :D
Chórek dodał świeżości i by wystarczył, bo te smyczki z początku to z jakieś innej bajki.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#470 Post autor: Adam » czw mar 01, 2012 18:11 pm

Paweł Stroiński pisze:Tyler umie tylko kopiować i to są fakty. A najgorsze jest to, że w ogóle nie myśli, co go skreśla dla mnie jako ilustratora filmu. Brian Tyler jest jedną z osób, które poleciałyby z filmu od razu, nim napisałyby jakąkolwiek nutę materiału u mnie.
ważne że Hans myśli zajebiście co potem słychać na płtach:mrgreen:
#FUCKVINYL

Templar

#471 Post autor: Templar » czw mar 01, 2012 18:15 pm

Tak czytam posty Pawła i Adama i nie wiem czy się śmiać czy płakać, obydwaj walicie faila za failem, jesteście zwykłymi hejterami - Adam Hansa, Paweł Briana i nic wam się nie podoba. Adam ocenia Zimmera w sumie na podstawie jednego, ostatniego roku, a Paweł przywołuje jakieś starocie Briana, wrzućcie na luz, bo wam żyłka pęknie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#472 Post autor: Adam » czw mar 01, 2012 18:16 pm

ale mi nic nie pęka :) wątek o Arnoldzie jest na górze i git :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#473 Post autor: Ghostek » czw mar 01, 2012 18:17 pm

Paweł Stroiński pisze:Nigdzie nie piszę, że jestem poważany. To jedno.

Drugie: Brian Tyler jest na liście gdzieś pięciu, może sześciu, kompozytorów, z którymi bym nie pracował i wywalił ich od razu, z czego duża większość jest w RCP.
Jakbyś kiedyś kręcił jakiś film z wyższej półki i ktoś z tej naszej zapyziałej Polski wyłożyłby pieniądze na takiego Tylera, to byś skakał koło niego, a nie wywalał go na zbity pysk. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#474 Post autor: Paweł Stroiński » czw mar 01, 2012 18:18 pm

a) Myślenie nie jest przedmiotem płyty ale funkcjonalności muzyki w filmie
b) Z wyjątkiem Piratów 4 i częściowo Sherlocka 2 największe jego faile wynikają nie z tego, że nie myślał, ale z tego, że myślał za dużo i gdzieś w tym zaginęła wielka prawda, że film (i działanie muzyki w nim; albumy tutaj pomijamy, bo to zupełnie inna kwestia) to coś więcej niż jedna Wielka Idea, która przychodzi do głowy. W dwóch, może trzech przypadkach problemy funkcjonalne jestem w stanie częściowo zrzucić na reżysera filmu, ale tylko dlatego, że muzyki w filmie jest za dużo i jest zbyt intensywna dla opowiadanej historii, a reżyserzy ci są znani z ciężkiej ręki narracyjnej.

Tyler może na orkiestrę umie pisać, ale intelektualnie jest miałki jak mąka ziemniaczana.
Templar pisze:Tak czytam posty Pawła i Adama i nie wiem czy się śmiać czy płakać, obydwaj walicie faila za failem, jesteście zwykłymi hejterami - Adam Hansa, Paweł Briana i nic wam się nie podoba. Adam ocenia Zimmera w sumie na podstawie jednego, ostatniego roku, a Paweł przywołuje jakieś starocie Briana, wrzućcie na luz, bo wam żyłka pęknie.
Przytoczyłem Godsend po to, by przytoczyć naprawdę słaby score Tylera, a problemy interpretacyjne filmu (czyli to, że nie wykracza poza akcję na ekranie) są chociażby nawet w Rambo, by przytoczyć ostatni film z muzyką Tylera, jaki oglądałem.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#475 Post autor: Adam » czw mar 01, 2012 18:19 pm

no i fajnie. na całe szczęście to Brajan robi lepsze rzeczy ostatnio.
#FUCKVINYL

Turek

#476 Post autor: Turek » czw mar 01, 2012 18:20 pm

Tomasz Goska pisze:
Paweł Stroiński pisze:Nigdzie nie piszę, że jestem poważany. To jedno.

Jakbyś kiedyś kręcił jakiś film z wyższej półki i ktoś z tej naszej zapyziałej Polski wyłożyłby pieniądze na takiego Tylera, to byś skakał koło niego, a nie wywalał go na zbity pysk. ;)

Oczywiście że tak 8)

Templar

#477 Post autor: Templar » czw mar 01, 2012 18:22 pm

Paweł Stroiński pisze:Przytoczyłem Godsend po to, by przytoczyć naprawdę słaby score Tylera, a problemy interpretacyjne filmu (czyli to, że nie wykracza poza akcję na ekranie) są chociażby nawet w Rambo, by przytoczyć ostatni film z muzyką Tylera, jaki oglądałem.
Rambo to już ma 4 lata, od tego czasu Brian stworzył m.in. Fast Five, The Expendables, Modern Warfare 3 i NFS: Run, nawet jeśli Ci nie podobają te prace, to zauważ, że sporo osób je lubi i dawało je nawet do swoich TOPów. To samo Adam, jeden słaby rok, a mówi już, że przez dekadę nic ciekawego Zimmer nie stworzył, a 1,5 roku temu była Incepcja. Także ogarnijcie się obydwaj w końcu.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#478 Post autor: Adam » czw mar 01, 2012 18:24 pm

Templar pisze:To samo Adam, jeden słaby rok, a mówi już, że przez dekadę nic ciekawego Zimmer nie stworzył, a 1,5 roku temu była Incepcja. Także ogarnijcie się obydwaj w końcu.
chwileczkę.. napisałem wyraźnie że jest Incepcja i Dark Knight w ostatnich 5 latach. A że te prace - dobre - i tak uważam za gorsze od wiekszosci sprzed 2002 r to inna sprawa. Nigdzie nie pisałem że przez ostatnią dekadę nic nie stworzył. nauczcie się czytać :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#479 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 01, 2012 19:26 pm

Adam pisze:no i fajnie. na całe szczęście to Brajan robi lepsze rzeczy ostatnio.
Znaczy się niby co? :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#480 Post autor: Adam » czw mar 01, 2012 19:31 pm

:roll: to spójrz na płyty Brajana i Hansa ostatnie i będziesz wiedział. potem może wróc do topów który niejeden z tego forum tworzył, później może poczytaj oceny płyt na portalach, i będziesz wiedział kto ostatnimi pracami jest lepiej ceniony.

litości....
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ