Filmmuzy 2011 - nominacje!!!- kulturalna dysputa
Re: Filmmuzy 2011 - nominacje!!!- kulturalna dysputa
Bladu wali enteligentne teksty jak ongiś Miodek na jedynce 

#FUCKVINYL
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Wobec ludzi w orkiestrze, pluje na nich, jak jedna trąbka zagra nie do taktu.Koper pisze:bladerunner22 pisze:Park Jurajski jest ok ale już piszę czemu wolę Tintina. Dla mnie Dinozaury i wiele innych ostów jak Świątynia Zagłady jest przykładem muzycznej dezynwoltury Johna. Ja za tym nie przepadam .![]()
"dezynwoltura - zbyt swobodne zachowanie wobec kogoś, które świadczy o lekceważeniu go"
To niby wobec kogo/czego John zachowuje się lekceważąco?
Oczywiście chodzi o to że John, zbyt przejaskrawia muzykę

Ostatnio zmieniony pn lut 13, 2012 19:42 pm przez bladerunner22, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wojteł
- John Williams
Ok, już się uspakajamy, tylko po chuj pytasz co było nie tak w filmmuzach, skoro sugestie traktujesz jako wypowiedź niezrównoważonych fanbojów?Koper pisze:Dżizas, fanboje, uspokójcie się i przestańcie wszyscy swoje drugie imię - Fail wymieniać. "George Valentin" - walczył o wejście ale nie wszedł. Przy dwóch nominacjach dla Bource'a potrzebna mu ta trzecia? Tym bardziej, że ten utwór to tak naprawdę nic wybitnego a "Artysta" to raczej taki score całościowy, gdzie wszystkie tracki są na zbliżonym poziomie. "Tintin"??? Proszę Was. Wy chyba jeszcze w majty robiliście jak ja drugi raz szedłem do kina dla papcia Williamsa by usłyszeć jak genialnie w filmie brzmi "Journey to the Island". A jakikolwiek track z "Tintina" do tego albo w ogóle score z "Tintina" do dawnych zgniataczy Johna? Pffff... Dajcie spokój z tym scorem, z czwórkowej kompozycji na siłę robicie geniusza. Można troszkę żałować, że "Hugo" nic nie dostał, ale myślę, że "Hobbitem" sobie Shore to nadrobi, a "Hugo" to tylko taka przygrywka do tego.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jeśli dobrze Cię rozumiem, to najwyraźniej w miejscach, które my fani - odbieramy jako zaletę - w tych ikonograficznych motywach, napakowanych po brzegi barwną muzyczną przygodą, Ty dostrzegasz wady. Tylko nie wiem czego chciałbyś zamiast? Większego stonowania? Anonimowości muzycznej? Powagi?bladerunner22 pisze:Oczywiście chodzi o to że John, zbyt przejaskrawia muzykę. Staje się to miejscami irytujące. Obraża to słuchacza ::P.
Ja o to nie pytałem, nie ja założyłem temat. Ja pytałem o sugesite dotyczące rozstrzygnięcia finału. A wy wszędzie tylko "FAIL" - nie ma siedemnastu nominacji dla Williamsa i piętnastu dla Bource'a.Wojtek pisze:Ok, już się uspakajamy, tylko po chuj pytasz co było nie tak w filmmuzach, skoro sugestie traktujesz jako wypowiedź niezrównoważonych fanbojów?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
A drzewo życia to napisał Bource czy Williams? Nie wszyscy słuchaja hambitnych eksperymentatorów z Azji 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
jakiej anonimowości, po prostu większego powera.Koper pisze: Jeśli dobrze Cię rozumiem, to najwyraźniej w miejscach, które my fani - odbieramy jako zaletę - w tych ikonograficznych motywach, napakowanych po brzegi barwną muzyczną przygodą, Ty dostrzegasz wady. Tylko nie wiem czego chciałbyś zamiast? Większego stonowania? Anonimowości muzycznej? Powagi?
Ja potrzebuje czasem konkretnego pierdolnięcia, mocy energii w odsłuchu , podczas którego wyleje niezdarnie na siebie kubek herbaty, albo w wyniku rozdziabionej japy porysuje zębami nowiuśki jeszcze niedawno lakierowany parkiet. A to mi się zdarzyło, słuchając tematu ''Unicorna'', albo ''Jungle Chase ''

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Drzewo życia? Przecież to odrzut jest.Wojtek pisze:A drzewo życia to napisał Bource czy Williams? Nie wszyscy słuchaja hambitnych eksperymentatorów z Azji

Koncept albumów nie ruszamy.
Zresztą ja tu widze "Tintin" i "George Valentin" ciągle...

Se RCP zapodaj, tam na pewno jest pałer...bladerunner22 pisze:jakiej anonimowości, po prostu większego powera.
Ja potrzebuje czasem konkretnego pierdolnięcia, mocy energii w odsłuchu , podczas którego wyleje niezdarnie na siebie kubek herbaty, albo w wyniku rozdziabionej japy porysuje zębami nowiuśki jeszcze niedawno lakierowany parkiet. A to mi się zdarzyło, słuchając tematu ''Unicorna'', albo ''Jungle Chase ''.

Nie wiem cóż to za pałer ma temat unicorna którego niby brakowało starym Indianom...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Czaję, tak myślałem, o czym zresztą wspomniałem.Koper pisze:Drzewo życia? Przecież to odrzut jest.
Koncept albumów nie ruszamy.
Naród przemówiłKoper pisze:Zresztą ja tu widze "Tintin" i "George Valentin" ciągle...

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Journey to The Island to taki track akcji , który w sumie wyjątkowo unika schematów, do jakich zdążyliśmy się przyzwyczaić słuchać tracków akcji, to też jest bardzo super
Ja mocno wątpiący w Johna Williamsa ( co prawda Czaszka jest super, ale mocno bazuje na starszych pracach , więc aż błysku jak po Tintinie nie doznałem : ) .No ale do rzeczy : usłyszawszy temat Unicorna dosłownie padłem na kolana i przyszły mi na myśl słowa wybitnego kompozytora Haydna :
''Beethoven jest pierwszy, Mozart jedyny, a ja na szczęście jestem trzeci'' . Papa John jest tym jedynym w muzyce filmowej .

''Beethoven jest pierwszy, Mozart jedyny, a ja na szczęście jestem trzeci'' . Papa John jest tym jedynym w muzyce filmowej .
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No jakbym całe życie słuchał HGW, to pewnie potem też bym przy pierwszym lepszym Tintinie padał na kolana.bladerunner22 pisze:usłyszawszy temat Unicorna dosłownie padłem na kolana

Dla mnie ten fragment to dobry Williams, ale miewał już lepsze momenty i po żadnym fragmencie Tintina klękać i dziękować niebiosom za Williamsa nie zamierzam.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
A ja się dalej nie dowiedziałem co robi numer z 2008 w zestawieniu (jeśli jest z 2008) 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Nominowani do Filmmuzy za rok 2011, w kategorii "Utwór" zostali:DanielosVK pisze:Hę?
(...)
Kolja Erdmann – "WILDES RUSSLAND-TITELSONG" ("Russland- Im Reich der Tiger, Bären und Vulkane")
(...)

http://www.imdb.com/title/tt1779471/kiedyśgrześ pisze:Nominowani do Filmmuzy za rok 2011, w kategorii "Utwór" zostali:DanielosVK pisze:Hę?
(...)
Kolja Erdmann – "WILDES RUSSLAND-TITELSONG" ("Russland- Im Reich der Tiger, Bären und Vulkane")
(...)
Data premiery: 13 January 2011 (Germany)

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No nie kumam Templar
http://www.amazon.de/Russland-Reich-Tig ... B004UJHW5I
tu jest 2010, to są różne części, czy co
rozumiem, że to z 2008
http://www.imdb.com/title/tt1442188/
to była jakaś pierwsza część, tak

http://www.amazon.de/Russland-Reich-Tig ... B004UJHW5I
tu jest 2010, to są różne części, czy co

rozumiem, że to z 2008