a mnie się ta podoba
Najlepsze okładki 2012
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Re: Najlepsze okładki 2012
a mnie się ta podoba
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ta okładka byłaby idealna, gdyby nie rozjaśnili tak postaci, które wydają się zbyt jaskrawe na tym tle. Byłoby jeszcze lepiej, gdyby widok był trochę oddalony, zyskałoby to trochę na skromniejszym, ale romantycznym charakterze. Ale nie jest źle, ładna kolorystyka.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Samo zdjęcie niczego sobie, ale spory minus za photoshopowe twarze (często spotykany na plakatach fail, w tym przypadku kobieta patrzy się na tył głowy faceta, albo i jeszcze dalej) oraz za nie dość, że głupi, to jeszcze tak mocno zaakcentowany tytuł filmu, te 3 kolory i rozmiar czcionki nijak nie pasują do kompozycji całości.
Kolory nie pasują do kompozycji całości? Jasne, że pasują. Tło jest w tonacji ciemnoniebieskiej - to tak jakbyś miał na sobie ciemnoniebieskie spodnie/jeansy. Nie powiesz mi, że nie będzie do nich pasowała koralowa, błękitna/jasnoniebieska albo ochrowa koszulka. Owszem, dwa słowa "in" oraz "the" są w beznadziejnych kolorach - brązowy? i szary? bodajże, ale są na tyle małe, że nie rzucają się w oczy. Tylko błagam nie zaczynajmy dyskusji typu: "jestem neandertalczykiem i uważam, że prawdziwy facet rozróżnia tylko 3 kolory: fajny, chujowy i pedalski" 
Nie ma się co czepiać, okładka jest niezła

Nie ma się co czepiać, okładka jest niezła

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Oui, napisy są dobre, tylko postacie spaprane.
Fe.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Swoją drogą zdajecie sobie sprawę, że przy takich nocnych zdjęciach to jest poważny problem z fokusem/ostrością, tu się różne triki robi i to zazwyczaj wygląda jak wygląda
Mi się okładka podoba, bo lubię tą lasię w filmach, choć nawet nie wiem jak się nazywa 

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Napisy nie są dobre, oj nie są.
Ogólnie okładka 2/5. Szołmi tru gem.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Zgadza się, kiepska okładka - photoshopowe twarze z dziwnymi minami, przez co obie postaci wydają się upośledzone, kiepawo rozjaśniony fragment z postaciami, miałka czcionka i jej kolorystyka. Ogólnie - przeciętniactwo, dla którego w takim temacie miejsca być nie powinno.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
gorsze wrzucałeś
.

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Już spadł na ziemięLewitujący Carter na tle z zupełnie innej bajki

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Nie podoba mi się ta postać. Za bardzo odstaje. Czcionka za duża i znowu byle jaka. Można było okładkę uratować, ale widać się nie chciało.
Czy żeby użyć jakiejś czcionki np. na okładce to trzeba komuś (projektantowi) płacić?
Czy żeby użyć jakiejś czcionki np. na okładce to trzeba komuś (projektantowi) płacić?

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Czcionka to jednorazowy zakup, nie płaci się opłat licencyjnych od ilości użyć, płaci się raz, zazwyczaj za pakiet. Oczywiście po sieci błąka się również miliony zupełnie darowych fontów, zrobionych przez twórców dla zabawyBucholc Krok pisze:Czy żeby użyć jakiejś czcionki np. na okładce to trzeba komuś (projektantowi) płacić?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jeśli można korzystać z darmowych (choć nie wiem czy w projektach komercyjnych - niektórzy zastrzegają) to nie rozumiem, dlaczego idą na łatwiznę i robią takie knoty.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Sprawa gustu, mnie to się podoba, to ja dodałem tą okładkę do Top 2012Bucholc Krok pisze:Jeśli można korzystać z darmowych (choć nie wiem czy w projektach komercyjnych - niektórzy zastrzegają) to nie rozumiem, dlaczego idą na łatwiznę i robią takie knoty.

Ps. Część twórców czcionek zastrzega użycie jedynie prywatne inni na to leją zupełnie, dodatkowo ci co zastrzegają zazwyczaj żądają za swoją własność intelektualną kwot wręcz niezauważalnych przy wycenie projektu, tak, że się płaci bez zająknięcia

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wejdzie ACTA i jeszcze trzeba będzie bulić za kolory.