Bo Varese nie daje im upustu tak jak robią Intrada i Lala...Bucholc Krok pisze:A co do Partaczy, to u nich ta płyta jest bodaj te 5$ droższa. W ogóle wydania klubowe mają droższe. Ciekawe dlaczego.
Varese Club - 7 grudnia
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wracając do Revolution.. (BTW: film leciał wczoraj na Zone Europa bodaj)
http://www.varesesarabande.com/details. ... %2D500%2D2
Na podanej wyżej stronie The Great Train Robbery jest taka informacja:
"Not a CD Club release but available early and at a reduced price.
This title will be available in stores next year."
Płyta ta, jeśli wierzyć SC, wyszła w 2004 i teraz jest "restokowana". Czyli jest podobna sytuacja jak z Revolution. Czy słyszeliście o tym, że to wczesne wydanie czymś się różni od "późniejszych"? Tutaj może być trochę inna sytuacja, bo pudełko jest chyba specjalne do płyt SACD, więc nawet gdyby chcieli z początku dać coś więcej to by nie weszło.
http://www.varesesarabande.com/details. ... %2D500%2D2
Na podanej wyżej stronie The Great Train Robbery jest taka informacja:
"Not a CD Club release but available early and at a reduced price.
This title will be available in stores next year."
Płyta ta, jeśli wierzyć SC, wyszła w 2004 i teraz jest "restokowana". Czyli jest podobna sytuacja jak z Revolution. Czy słyszeliście o tym, że to wczesne wydanie czymś się różni od "późniejszych"? Tutaj może być trochę inna sytuacja, bo pudełko jest chyba specjalne do płyt SACD, więc nawet gdyby chcieli z początku dać coś więcej to by nie weszło.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale nie ma innej wersji, jeśli wierzyć SC. Mnie chodziło o coś innego. Czy wersja SACD wrzucona do wydań klubowych (czyli ten pierwszy rzut) i ta po roku jest taka sama. Czyli tak jak z Revolution. Przez jakiś czas można było kupić w dziale klubowym, teraz jest przerwa i za rok znowu ruszy. TFGTR już to ma za sobą, bo wyszedł w 2004r.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Czyli jak Nemesis SACD.Adam Krysiński pisze:Tak. Tylnia okładka ma brzegi czarne - jak wydania klubowe.
Tylko nie wiadomo, czy to jest z pierwszego rzutu, czy z późniejszego. Może są identyczne. To mnie interesuje.Jedyna zmiana jest taka że zamiast napisu o limitowanej ilości sztuk jest dane koło kodu kreskowego logo sacd i napis że moze byc odtwarzane w kazdym hybrydowym odtwarzaczu ble ble ble. To co zawsze na plytach sacd pisze i tyle.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Z Nemesis?
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2010 09:54 am przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale ten tytuł mnie nie interesuje.Adam Krysiński pisze:Bucholc, no przecież Nemesis się niczym nie różnią wydania. Mam zwykłe i widziałem sacd.

To wiem.A Traina nie wydali na zwykłej płycie.
Właśnie i o to chodzi. Czy to, nazwijmy je "przedpremierowym" wydaniem (tak jak teraz Revolution) było lepiej wydane od tego, które wyszło rok później, czy nie.Jest tylko sacd, którą później sprzedawali już nie w klubie, ale ona sie niczym nie rozniła.