Hans Zimmer - inspiracje i kopie. Dyskutujmy!
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer - inspiracje i kopie. Dyskutujmy!
Mi to się ostro kojarzy z Pogrzebem Zygfryda.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
W wykonaniu koncertowym, czy wprost z opery? Przesłucham sobie w wolnej chwili, zupełnie nie kojarzęPaweł Stroiński pisze:Mi to się ostro kojarzy z Pogrzebem Zygfryda.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A dobre pytanie, nawet nie wiem, które dostałem kiedyś od kolegi 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Chyba wiem, tyle, że mi się to tylko kojarzy z użyciem w Gladiatorze, ale jak ktoś chcePaweł Stroiński pisze:Mi to się ostro kojarzy z Pogrzebem Zygfryda.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak. Oczywiście Molossus 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Czy w tym temacie mówimy też o kopiach z samego siebie?
Bo w tej sytuacji należy tu dołączyć Da Vinci Code, które powtarza jeden motyw z Crimson Tide, a to jeszcze nie wszystko.
Bo w tej sytuacji należy tu dołączyć Da Vinci Code, które powtarza jeden motyw z Crimson Tide, a to jeszcze nie wszystko.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kopie z samych siebie chyba sobie odpuszczamy, gdyż to trochę by się tego uzbierało.
"Drop Zone" i "Pirates of the Caribbean", czy też "Angels & Demons", w którym oprócz naturalnych powtórzeń z "The Da Vinci Code" znajdziemy nawiązania do "Hannibala", który w pewnym sensie nawiązuje do "Suspirii", z której motyw znalazł swe nawiązanie w "The Ring". Do tego dojdzie nam troszkę z "The Thin Red Line", plus jeszcze "160 BPM", które ma wiele wspólnego z "First Born", plus jeszcze "Immolation", które ma wiele wspólnego z "Watch The World Burn" z "The Dark Knighta" itd. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
dobra, wkurzyliście mnie dziś i od dawna mnie wkurzacie tym Hansem.
a więc napiszę tu o jeszcze jednej kopii i inspiracji Hansa Floriana Zimmera. mianowicie o suitce "Las Vegas / End Credits" z oryginalnego VA-albumu z "Rain Mana". w nim Hans skopiował samego Boga, bo stworzył swój najlepszy track w karierze. odkąd obejrzałem ten film to mój jego numer jeden do dziś. Hansu wtedy chyba dostał pomoc od Boga że takie coś wymyslił. do dziś ten track se słucham przynajmniej raz na tydzień od jakichś 15 lat i nie ma lepszego. rozumiecie!!!!!!!!!! do dziś przeżywam traume jak usłyszałem jak chujowo wydał ten score perseverance. to jest gorsza trauma niż zły dotyk.
Tylko RAIN MAN. Tylko Hans.
a więc napiszę tu o jeszcze jednej kopii i inspiracji Hansa Floriana Zimmera. mianowicie o suitce "Las Vegas / End Credits" z oryginalnego VA-albumu z "Rain Mana". w nim Hans skopiował samego Boga, bo stworzył swój najlepszy track w karierze. odkąd obejrzałem ten film to mój jego numer jeden do dziś. Hansu wtedy chyba dostał pomoc od Boga że takie coś wymyslił. do dziś ten track se słucham przynajmniej raz na tydzień od jakichś 15 lat i nie ma lepszego. rozumiecie!!!!!!!!!! do dziś przeżywam traume jak usłyszałem jak chujowo wydał ten score perseverance. to jest gorsza trauma niż zły dotyk.
Tylko RAIN MAN. Tylko Hans.
#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale Hans Ci powie, że to zły OST, bo wszystko co kiedyś pisał jest złe i tylko teraz ma super sample i pisze dobrą muzę. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No wreszcie się Adam z Koprem w tym temacie uaktywnili. Brawo.
Ale akurat nie kojarzę, aby Zimmer gdzieś narzekał czy był niezadowolony z "Rain Mana". Mu chyba bardziej chodzi o score'y w stylu "Days of Thunder" i tutaj się z nim zgadzam.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A resztę ma zupełnie w dupie i nie oddaje masterów.
Broken Arrow to fuks, że oryginalne mastery miała wytwórnia. Thelma oraz Rain Man to bootlegi lekko zmasterowane i wydane za zgodą wytwórni.
Broken Arrow to fuks, że oryginalne mastery miała wytwórnia. Thelma oraz Rain Man to bootlegi lekko zmasterowane i wydane za zgodą wytwórni.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Djawadi zostawi kiedyś niezgaszonego peta, wszystko się to sfajczy i tyle z tego Hansowego uporu będzie 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Djawadi chyba nie pali.
Zimmer na pewno.